Reklama

Reklama

Život s Hitlerem

(seriál)
  • Austrálie Living with Hitler
Austrálie, 2020, 2 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Roku 1933 byl Hitler jmenován kancléřem Německa. O šest let později vedl svůj lid do války. A po dalších šesti letech do zkázy. Od Hitlerova vzestupu k moci v roce 1933 po jeho smrt v roce 1945 žily miliony Němců pod vládou historicky nejznámějšího autoritářského režimu zodpovědného za systematický útlak, přesídlování a vraždy milionů lidí. V této sérii prozkoumáme realitu všedních dní života v nacistickém Německu, jak lidé žili a jak se zotavovali ze zkušenosti života pod nacismem. Jde o příběh života v Hitlerově Říši - a volných chvil, vzdělávání, náboženství, násilí a smrti. (Viasat)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (2)

Naše poslední naděje 1932–1935 (2020) (E01) 

"Demokracie neměla v Německu žádnou tradici", takže demokratické strany byly považovány za příčinu bídy po první světové válce se štosy bezcenných bankovek. ()

Národní společenství 1936–1940 (2020) (E02) 

Zajímám se o druhou světovou válku a v tomto dokumentu jsem nalezl mnoho nových informací. Jsou zde až hrůzné detaily o mentalitě obyvatel jako "V Bavorsku se před druhou světovou válkou říkalo obdivně o těch kteří sloužili v armádě, že zažili legraci, jako  vrazi". Nebo heslo nacistů ve 30. letech v Německu "radostí k síle" s více než deseti miliony uživateli v roce 1938. Pokud jste tvrdě pracovali, dostali jste dovolené, výhody pro děti, sociální život, vzdělávací programy, kulturu, cestování. Zajímavé je i blafování Gestapa- lidé začali věřit, že Gestapo je všude a slyší vše. Přitom to byla malá, ne příliš dobře organizovaná organizace. Málo známá je třeba zmíněná "tuřínová zima". ()

Reklama

Reklama