Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Silent Night disponuje opravdu zatraceně výrazným, nevšedním a vlastně i dost originální námětem, který dokáže v podstatě nepřipraveného diváka až šokovat a je skutečně důležité si dopředu o tomto filmu vůbec nic nezjišťovat, jelikož pak se onen potencionální divák dočká vážně nečekané zápletky, která MOHLA přinést skutečně parádní filmový zážitek a emoční pecku. Nicméně já musím zdůraznit výraz MOHLA, a to z jednoduchého důvodu, jelikož díky celkovému zpracování dané látky a kvůli prapodivnému tvůrčímu přístupu nakonec film nic z toho nepřináší a je to obrovská škoda, protože něco tak neobvyklého a zajímavého se nevidí každý den a já tak ve výsledku nemohu Silent Night označit za nic jiného, než za promarněnou šanci na nezapomenutelnou podívanou. Každopádně začátek působí jako taková spíš až matoucí dramédie, kdy divák tápe a vlastně ani příliš nechápe, o co se bude vlastně po celou dobu jednat. Podstata toho filmu tak vyplouvá na povrch vážně pomalu, o to větší překvapení pak ale přináší. Jenže i po tomto šokujícím odhalení to celé i nadále působí jako ta již zmiňovaná dramédie, ačkoliv vzhledem k obsahu a onomu tématu se to vůbec už nehodilo a kdy se především jednotlivé postavy chovají skutečně nepřesvědčivě podivně, k čemuž ovšem výrazným způsobem přispívají i silně přehrávající herci, což mě upřímně zklamalo, jelikož obsazení tohoto filmu je vážně silné a mělo celé té podívané dominovat. V závěrečné třetině pak sice film nabere podobu, která mě bavila již daleko více, která mě vlastně i docela dost uzemnila, celkový dojem ale bohužel už nezachránila, a já tak jen musím zopakovat, že za pozornost Silent Night sice určitě stojí, nicméně z mnoha důvodů to na víc než na průměr nemá. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Až sa mi nechce veriť koľko relatívne známych tvárí (Keira Knightley, Annabelle Wallis, dcéra Johnnyho Deppa, malý Roman Griffin Davis z Jojo Rabbita) sa dalo nahovoriť na takýto netradičný a dosť kontroverzný mix žánrov s apokalyptickým námetom (nesúrodá rodinka zažíva svoje naozaj Last Christmas pred príchodom silných vetrov a otráveného vzduchu ktorý každého zabije). Silent Night je slušne natočený, má výborný soundtrack, zaujímavé typy sympatických, menej sympatických aj úplne nesympatických, preafektovaných postáv(čo je myslím typická situácia u každého v rodine) ktoré sú navyše aj dobre zahrané (Anabelle Wallis je krásne odporná a mladý, nesympatický Grffin Davis či jeho "kamarátka" Kitty ma svojim neustálym odporom voči všetkému vytáčali do nepríčetna presne tak ako asi podľa scenára mali). Chvályhodné tiež, je že režisérke sa takýto mix žánrov(z úvodu typický vianočný film,občas čierna komédia a v závere čistá melanchólia a nálož nepríjemných pocitov) podarilo udržať pokope a navyše zaistiť, aby ste s pribúdajúcimi minútami postupne pri všetkom cítili viac a viac tú ťaživú, depresívnu atmosféru blížiaceho sa konca. Práve preto ako netradičný a kvalitný Silent Night dovtedy bol, ma podobne ako u JASM veľmi vytočil záver, ktorý mi všetky dovtedy pozitívne pocity z filmu zobral a spôsobil že po pár týždňoch si spomeniem iba na to negatívne. Premárnený potenciál- mám pocit, že sme prišli o budúcu vianočnú klasiku... 55% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

August: Osage County meets Melancholia. Sváteční party s dobrým dýdžejem a goebbelsovským finále, která svou oscilací mezi černou komedií a existenciálním hororem potvrzuje, že ve vánoční čas jsou lidé na sebe nejvlídnější. Považuji se za trpělivého rodiče, ale to, co předvedl taťka Goode při rozlévání coly na zapití, to bylo na metál.. A mimochodem, hledat v tom nějaký antivaxx message je stejně pošetilé jako chlemtat bělidlo.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Klasicky suchý, Britský humor solídne naštartuje, pričom herecké obsadenie dodáva “Silent Night” celkom dobré vyhliadky. Kľudne by sa dalo skonštatovať, že toto je taká slabšia varianta Triérovej “Melanchólie”, kde sa na rozdiel od Vianocovania svadbilo, pričom kde bola dejova línia pobratá vážne, tu je skôr odľahčená. Človek sa musí naozaj veľmi vcítiť do takéhoto druhu filmu, aby ho plnohodnotne zasiahol, no a keď sa mu to rozdanými kartami, ako napríklad príbehom, postavami či spôsobom vývoja deja nepodarí, len tragicky mávne rukou. Ja osobne som tak na pól ceste, pričom úplne záver je fakt čisto tragikomický, teda presne taký, aký sa od hororu tohto druhu žiadalo. Gore ani nič obdobné neočakávať, toto je snímok pre vizuálne nenáročných .. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Aniž bych to tak zamýšlel, tak se mi v hlavě sešly dva nedávno zhlédnuté filmy, které toho mají společného víc, než by se zdálo. Přestože se víc nabízí srovnání s Trierovou Melancholií, tak mám na mysli nedávno uvedenou katastrofikomedii K zemi hleď!. Mimo jiné, jsem v její recenzi jako výtku napsal: Tento film ale není dostatečně ostrý, ani satirický, vlastně ani nenastavuje zrcadlo ovcím, nebo lhářům...prostě jen trochu poťouchle konstatuje. Na to luxusní obsazení a honosnou výpravu, mi to příjde zoufale málo. Chtělo to zkrátit a být mnohem drzejší a tvrdší. S lidmi je potřeba pořádně zatřepat, aby jim došlo, že záchranu, řešení, změnu...nelze odkládat donekonečna. Mohl to být šťouchanec do žeber diváka....ale je to jen další film. Nu a hleďme. Část z toho co mi chybělo, jsem o pár dní později dostal v Silent Night. Griffin otevřela stejně závažné téma a za mě se jí podařilo divákem zatřepat o dost víc. To nejzajímavější je pronášeno ústy kluka, který se nechce smířit s...pro ostatní nevyhnutelným. Pokládá otázky, je skeptický vůči postoji, že...politici, vědci...někdo chytřejší říká, že to tak je. Vmete rodičům a jejich přátelům svou frustraci do tváří a vy přestože jste dospělí a měli by jste s nimi sympatizovat víte, že má pravdu. Velkou výhodou u sledování tohoto filmu bude, pokud si o něm nic nepřečtete (kvituji s povděkem jak je tady napsaný obsah). Trailer jsem neviděl, ale nedoporučuji se na něj raději dívat. Začátek filmu vám tak možná příjde divný, ale vše se seskládá jak má. Jednoznačně nejlepší je střední část filmu...je tam toho vcelku dost k úvahám a navíc už jste v obraze oč jde. Nu a co se týče závěru...ano, i podle mě by bylo mnohem lepší, kdyby film skončil o pár vteřin dříve. A je to jeden z důvodů, proč dám 4* bez velkého přemýšlení. Ještě v osmdesáté minutě jsem totiž uvažoval o plném počtu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama