Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (79)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vystřihla poslední sekunda, a tím pádem se změnilo vyznění filmu, šel bych výš, protože celkový dojem ze Silent Night a jeho veskrze originálního námětu a nálady není špatný. Ale takhle to jde v současné situaci na ruku všem těm antivax (dont believe the science) kriplům, zaseklým mentálně někde ve středověku, na jejichž do nebe volající idiocii teď všichni doplácíme. Zajímalo by mě, jestli si toho jsou tvůrci vědomi, anebo jde o neplánovaný efekt mimoběžný jejich úmyslům. Protože možné je to číst i jinak, ve smyslu "never give up". Ale vypustit nyní něco takhle dvouznačného, to je minimálně napřesdržku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DNEŠNÍ VEČER JE O LÁSCE A ODPUŠTĚNÍ…“   Lehoučce černohumorný štědrovečerní pokoukání… Vše začne jako klasickej sváteční den, během kterýho se dozvídáme, co nás vlastně ještě čeká. A zlatým hřebem není tentokrát Ježíšek… Kamarádská slezina se spoustou keců a chlastu. Dospělý myšlení narušuje dětská naivita, takže máte možnost si i vy utřídit myšlenky. Fakt zajímavej nápad a zvláštně zpracovanej. Dobrá je zejména závěrečná pasáž, kdy nás nechávaj v napětí… (a možná kdyby… šel bych vejš). Super příběh třeba pro sérii Black Mirror.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že nejhorší je smrt z vyděšení. 2.) Mám strach (a všichni kolem mě) z Covidu.  ///  Thx za titule „peta.jashek“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Černě humorné psychologické drama s očekávanou globální katastrofou lehce připomínající i aktuální světovou situaci je docela originální i bizární, ale zároveň né příliš záživné a zábavné.Potěší slušný herecký cásting, kde mě nejvíce bavila drzá Annabelle Wallis, ale zbytek herců byť odehraje svůj standard, tak ničím vyloženě nenadchne. Film je podán komorní formou, odehrává se během jednoho večera v jednom domě a s minimem postav a příliš to negraduje, humorný mi film nepřišel, dialogy obyčejné a atmosféra je dusnější lehce až v závěru a to mi ke spokojenosti moc nestačí.Díky originálnímu námětu to na průměr vyjde, ale nejsem cílovka, takže film možná více potěší jiné fanoušky.Příběh 3/5, Akce 0/5, Humor 2/5, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 5/10. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu solidní ohodnocení "na debut docela dobrý". Škoda, že je film i přes veškerou snahu všech zúčastněných spíš nijaký, jelikož kvůli tomu jeho konec nic moc neznamená. Tomuto konceptu, kdyby byl dokonale proveden, bych rozhodně dala přednost před přístupem "K zemi hleď!" ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

August: Osage County meets Melancholia. Sváteční party s dobrým dýdžejem a goebbelsovským finále, která svou oscilací mezi černou komedií a existenciálním hororem potvrzuje, že ve vánoční čas jsou lidé na sebe nejvlídnější. Považuji se za trpělivého rodiče, ale to, co předvedl taťka Goode při rozlévání coly na zapití, to bylo na metál.. A mimochodem, hledat v tom nějaký antivaxx message je stejně pošetilé jako chlemtat bělidlo.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ucházejících finálních deset minut v žádném případě nevykoupí bezduché žvásty na začátku. Konverzačky mi rozhodně nevadí a také jsem si ihned vzpomněl, jak parádně proběhl Secret Santa na podobné téma. Zde však nenaleznete jedinou sympatickou postavu a rozhovory jsou přinejmenším ubíjející. Přestože jsem fanda, tohle byl jeden z nejhorších apokalyptických filmů. Klady tohoto díla vyvážím dvěmi hvězdami a opravdu nejsou nijak velké. Zaprvé jsem to byl schopen dokoukat (i když místy na telefonu) a za druhé oceňuji vcelku humorné scény s dětmi. 40% PS: Jakožto reakce na komentáře mnohých mi přijde úsměvné v tom hledat antivaxerství a odkazy na covid. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Klasicky suchý, Britský humor solídne naštartuje, pričom herecké obsadenie dodáva “Silent Night” celkom dobré vyhliadky. Kľudne by sa dalo skonštatovať, že toto je taká slabšia varianta Triérovej “Melanchólie”, kde sa na rozdiel od Vianocovania svadbilo, pričom kde bola dejova línia pobratá vážne, tu je skôr odľahčená. Človek sa musí naozaj veľmi vcítiť do takéhoto druhu filmu, aby ho plnohodnotne zasiahol, no a keď sa mu to rozdanými kartami, ako napríklad príbehom, postavami či spôsobom vývoja deja nepodarí, len tragicky mávne rukou. Ja osobne som tak na pól ceste, pričom úplne záver je fakt čisto tragikomický, teda presne taký, aký sa od hororu tohto druhu žiadalo. Gore ani nič obdobné neočakávať, toto je snímok pre vizuálne nenáročných .. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ak to naozaj parafrázuje covidovú situáciu z tej najdebilnejšej strany, tak je to čistý odpad. Ak nie, tak za 3,5*. Ps: Pogúglil som vyjadrenie autorky: ”Have I made an anti-vax film? Of course, I haven’t. I’ve made a socialist argument film. I’m criticizing white posh people for being racist, selfish, Republican Conservatives, for not being good parents. But I’ve given them characters and they’re also funny and charming.  But [what] I am making, as someone said, it’s not woke or not woke. I am intentionally making a parody of my class system. I’m vaccinated, my whole family is vaccinated. Anti-vaxxers are Republican, they’re Conservatives, so I’m criticizing that area.  This is a pro-socialist film. [Roman’s character] is saying, “What about poor people? What about the people who have been abandoned and neglected and not cared for? The people that need our help?” So clearly there is nothing anti-vax about this film, except the very unhelpful word, scientist When I was writing the script, I was going, should he say environmentalist? He’s talking about the distribution of information during an emergency.” https://www.dreadcentral.com/interviews/419145/silent-night-director-defends-her-divisive-christmas-horror-story/?amp ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Do týhle "tichý noci" musíte vkročit bez předsudků, bez vědomosti, bez očekávání, pak na konci možná prozřete. Nečekaně zábavná a současně otravná vánoční komedie se před očima diváka mění ve strhující drama s plně funkční emocionální rovinou, slušným obsazením a perfektním soundtrackem. Mix žánrů, na kterej když přistoupíte, nebudete otráveni. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Těžkej fail, pustit si Silent Night na Vánoce v domění, že uvidím Vánoční Hororovou komedii. Ani hovno. Ukecaná sračka, s odpudivým castingem, kde každý přehrává, jak jen to jde. Nechápu smysl natočení takového filmu. Nedoporučuji, akorát si tím zkazíte na pár minut sváteční náladu. Hvězda za finální scénu, alias nebuď koště, že *Jakube* ? Dej si těčku pořádnou. (27.5. 2022 - zmizel žánr Horor) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je to celkom náročné hodnotiť tento film. Myslím si, že chápem rozporuplné pocity viacerých ľudí, ktorí hodnotia finálnu sekundu filmu. Znie to zvláštne, ale keby sa skutočne vystrihla iba posledná sekunda, film by pôsobil oveľa zaujímavejšie. Už len z toho titulu, že sme sa nedočkali niečoho jednoznačného. Nechcem tam každopádne hľadať paralely s tým, v čom reálne žijeme. Už to urobili iní. Možno to bol zámer tvorcov, možno nie. Každopádne súhlasím s tým, že bez toho by to dopadlo oveľa silnejšie. No ako je na tom zvyšok filmu? Úprimne? Prvých 20 - 25 minút som si myslel, že "Silent Night" bude čisté fiasko. Obrovské množstvo postáv, celé to pôsobí ako keby sme mali k niektorým okamžite cítiť antipatie a vo výsledku to pôsobilo ako keby chcel niekto opätovne urobiť niečo ako "Krampus". Aj keď som popravde zhodnotil, že tento film mohol reálne byť niečo ako "Ready Or Not". A asi by to viac zodpovedalo mojim očakávaniam. Nepozeral som trailery, každopádne anotácia, ktorá je tu napísaná v kombinácii s označením "horor" vo mne zobudil asi podobné očakávania. A tie (bez zastierania) ostali nenaplnené. Každopádne keď sa dostaneme cez tú neskutočne nesmpatickú a trápnu komédiu, dostaneme z filmu podľa mňa celkom slušnú a dosť silnú emocionálnu drámu, ktorá rozhodne má čo ponúknuť. A môj záujem bol zrazu obnovený. Mám tak trošku pocit, že vo filme je zbytočne veľké množstvo postáv a asi by úplne stačilo, keby sme sa venovali len našej ústrednej rodine. Možno by som tam ešte nechal nejako postavu Sophie. Možno mohla byť ich dcérou a prišla by so svojim manželom. Odstránili by sme tú trápnu komédiu z úvodu, dali tomu viac srdca, viac by sme sa sústredili na tie dramatické momentky a vo výsledku to mohlo byť super. Môj pocit pramení hlavne z toho titulu, že veľa ostatných postáv tu nemá nejakú výraznejšiu a dôležitejšiu rolu, ktorá by nejako zásadnejšie ovplyvnila film. Takže je to pre mňa ťažké hodnotiť. Na jednu stranu som mal trošku iné očakávania, na druhú stranu ma to vo svojej druhej polke skutočne dostalo a zaujalo, súčasne by som to trošku prepísal a zmenil a hlavne vyhodil ten záver. Je to proste trošku mix pre mňa. Ale musím uznať, že som rád, že som film videl aspoň raz. Možno sa na to o pár rokov pozriem znovu a pôjdem s hodnotením vyššie. Pretože mám taký pocit, že toto bude film, na ktorý tak skoro nezabudnem. A nemám pocit, že by to bolo na jedno videnie. Uvidíme. Hodnotenie: C+ ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Nenapínavé, komorní hovno, které někdo točil asi propiskou nebo nevim co to zase je za styl. Asi tajms ňů román. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nuž na štedrovečernú večeru ku Keire Knightley by som nechcel ísť. Samý buzerant, lesba a Kartágčania a to všetko zmiešané ako nejaké posrané pyré. Všetky krásne holky jebe Afričan, 50% ľudí sú buzeranti alebo lesby. Choďte sa už posrať s tou korektnosťou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Toxicke komedialni drama a kombinace apokalyptickeho, psychologickeho a existencialniho hororu a cerne komedie. Jeden z nejtemnejsich vanocnich filmu, co jsem videl. Trpelivi divaci budou odmeneni. Nejvice poteseni najdete v obsazeni filmu. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Zábavné, hororový je akorát univerzální škleb Keiry Knightley (děsivého cosi) a pokud se oprostím od událostí posledních dvou let a zohledním fakt, kdy scénář vznikal, vychází mi, že  by tahle apokalyptická taškařice vypálila u publika mnohem lépe, však nejpozději o Vánocích 2019. Nabíjení alobalovým hlavám nepěstuji ani omylem, jen si říkám, že nebýt situace, která nás ovlivňuje, film bychom chápali jako velmi zdařilou černou komedii, a to s chutí pochválím. Mě to pobavilo, navíc abych si brala mustr z komedie na reálný život, na to jsem fakt velká, čili není o čem... Ono se těch Čapků v sukních tolik nerodí, takže klídek. Obsazení skvělé, Roman i v druhém svém velkém angažmá naprosto vynikající, skvělý kluk, talentovaný, přirozený v každém záběru, těším na jeho další filmy. M. Goode perfektní. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tady nemůžu nesouhlasit s J*A*S*M. SilentNight by byl skoro až perfektní film velmi šikovně mixující všechny žánry od komedie se suchým humorem přes globální katastrofu, existencionální drama až po hutné psychologické nahlídnutí do mysli postav, ale ta okatá a očividná podobnost se současnou covid-antivax situací mi neskutečně lezla na nervy, a to v průběhu celého filmu. A narozdíl od výše zmíněného kolegy nesdílím jeho optimismus ve smyslu “možná to mysleli tak, a nebo jako never give up motto”, ale jsem si téměr stoprocentně jistý, že tvůrci film vytvořili konkrétně jako alegorii na celou současnou pandemii. A to je ostuda a sakra škoda, protože jinak bych filmu téměř neměl co vytknout, a to přes perfektní nápad, casting, stopáž i prostředí. Tři roky zpět bych filmu dal sladkou čtyřku, ale díky podvědomému otravování (zas a znova) antivax námětem nemůžu jít výše než na tři… ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Tak touhle absurdní satirou jsem zůstal stoprocentně neoslovený, jen mi před očima vyvstal hrůzný přízrak von Trierovy Melancholie. A ani příliš nechápu její smysl, tedy smysl jejího natočení. Ale jelikož jsou její postavy přehlídkou výjimečně odpudivých kreatur (pochopitelně až na dva barevné, z nichž jedna je navíc lesba), tak tedy tipuju, že jí natočila nějaká jiná kreatura typu "angažovaná pokrokářka" s vizáží prasnice, a je určena jiným kreaturám typu "pokrytečtí snobští bílí měšťáci". Ti se v ní možná mají zhlédnout a z jejího nastaveného zrcadla si vzít ponaučení, či co. No vlastně je mi to úplně fuk, okamžitě do koše a rychle zapomenout (což nebude žádný problém). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět originální a výborný. Dalo se to natočit jako thriller, horor, psychologické drama a nakonec i jako komedie. Výběr byl fakt velký. Jenže bohužej se to dalo natočit i nijakým nedomrlým způsobem a přesně touhle cestou se režisérka vydala. Jediné, co se opravdu povedlo, byl casting se skvěle přehrávající afektovanou Annabelle Wallis na čele. Jenže až na výjimky mě vůbec nezajímalo, co herci dělají a říkají. Mít k dispozici takový materiál a zvorat ho i s takovým obsazením, to by se mělo skoro trestat. 30% ()

Reklama

Reklama