Reklama

Reklama

Vražedné utkání

(TV film)
  • USA Deadly Encounter (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Příběh filmu se odehrává na hranici USA a Mexika. Sam Hooten (Larry Hagman) je vynikající pilot, cenné zkušenosti nasbíral ve válce. Pracuje jako letecký přepravce všeho druhu s vrtulníkem Hughes 500, který má na splátky. Jednou dostane nabídku od staré známé Chris Butler (Susan Anspach), bezpečně jí přepravit do Mexiko City. Bohužel ani netušil, že si vzala jeho kamaráda, který byl zavražděn. Vlastnil totiž důkaz proti místní mafii a ještě ji okradl. Chris i Sam tak mají hodně starostí o přežití. Proti přesile Sam povolá své kamarády, veterány z války na pomoc. Pravá letecká bitva začíná… (Svata)

(více)

Recenze (14)

sud 

všechny recenze uživatele

No nebylo to špatné a nebýt toho strašně naivního závěru, mohlo to být i nadprůměrné. Larry Hagman docela zazářil a kdybych si měl vybrat, zda se na něho podívám v roli padoucha Džejára, nebo coby stoprocentního klaďase Sama Hootena, zvolím druhou možnost. Relax. 60%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

"Džejár" jako hrdinný pilot vrtulníku, zachraňující dívku v nouzi. Překvapivě snesitelný, nenáročný akčňák, který zaujme povedenými leteckými scénami a rychlým tempem. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 27.2.1993, réžia slovenského znenia (STV Bratislava) = ŠTEFAN MANDŽÁR - Po BIRDS OF PREY ďalší GRAHAMov film s jeho obľúbenými vrtuľníkmi a s "DŽEJÁROM" v hlavnej úlohe. Po prvýkrát som to videl pred rokom 1989 s českým dabingom, po roku 1989 to nadabovala aj STV Bratislava. A tie vzdušné naháňačky sú pôsobivé dodnes. (16.6.2008) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká tupá akčná blbina jak filmy z produkcie PM entertainment, len namiesto áut tu neustále lietajú vzduchom, pozor podržte sa, vrtuľníky. To ste nečakali, čo? No dobre na tom nie je nič výnimočné. Ale predsalen tu tie vrtuľníky nelietajú len tak obyčajne, ale predvádzajú celkom pôsobivé kaskadérske kúsky, kvôli ktorým sa to raz oplatí vidieť. Dej za veľa nestojí, rovnako ako ústredná kráska. Prekvapivo ale funguje Hagman ako hlavný kladný hrdina. Možno za to môže aj charizmatický hlas Luďka Munzara. Takže celkovo ok blbina na jedno pozretie. 5/10. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

klasika mého dětství a jedna z neojětějších VHS v mojí sbírce hned vedle Sudé a liché nebo starých Star Wars... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Po seriáli Dallas je Vražedné stretnutie iba druhý snímok, z ktorého si pamätám Larryho Hagmana. V detstve ma tento film celkom chytil a aj novodobé zhliadnutie nesklamalo. Hagmanovi nemôžno uprieť určitú charizmu, aj keď vek i postava sú už dávno ta-tam. Helikoptérové naháňačky sú veľmi atraktívne aj po rokoch, v dobe vzniku ani nehovorím. U lietadiel nie je možné navodiť takúto eleganciu pohybu. Navyše celé je to zasadené do skalnatého prostredia vysokých brál. Nepopieram, že do istej miery hrá u mňa aj nostalgia, ale menej ako štyri nemôžem dať. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Na TV film z roku 82 je to LUXUS. A možná i nejen na fil u roku 82. I po letech má film styl, že jsem si pohrával z plným hodnocením. Třeba, kde dnes uvidíte natočenou honičku vrtulníků bez CGI, centimetry nad zemí v plném městském provozu? Na filmu pracovalo více než malé množství machrů co to umí s kniplem a je to vidět. Navíc po scénáristické stránce je až překvapující jak děj odsýpá a je konzistentní. Nevybavuji si žádné hluché místo (a to jsem film viděl včera.. a asi po desáté :)). Co se dokonce dát odpustit je i to menší množství výskytu konin (situací pro efekt, kterým se šlo logicky lehce vyhnout). Otázka je komu to vadí. To co předvádí vrtulníky na obrazovce je paráda a vidět "J.R. Ewinga" v kladné roli je tak zvláštně osvěžující a zajímavé :). ()

kocourMour 

všechny recenze uživatele

Československá televizní premiéra (ČST 1) : 28.8.1987 ( režie českého znění (ČST Praha) = Etela Balgová - Harantová, překlad = Jiří Lexa), další vysílání: 31.7.1988. Hagmana dabuje Luděk Munzar.II Naivní báchorka o jednom pilotovi vrtulníku, který se rozhodl riskovat život pro svou starou lásku, která ho kdysi odkopla a stejně ho teď tahá za fusakli. Logika jednání postav chybí, střih bojových scén je prazvláštní a "džejár" jako akční hrdina je k smíchu. Prostě další akční televizní béčko, ke kterému mě neváže žádná nostalgie z dětství, takže můžu s klidným svědomím dát **. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Klasika 80 rokov, dobrodružstvo, odohrávajúce sa medzi USA a Mexikom, kde pilot , ktorého požiada jeho známa aby ju previezol do Mexika sa jej snaží vyhovieť a medzitým sa žena prizná pilotovi,že jej manžel nežije a prenasleduje ju miestna mafia , ktorú jej muž okradol, film je pútavý svojimi scénami ale aj samotným dejom 3* ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku pecka ...Sic jsem tam pořád Larryho v klobouku na Southforku, ale po chvíli jsem si zvykla ,-D Né vážně ...tady mu to taky dobře šlo, pěkný honičky, pan Munzar se asi za kniplem viděl sám, neboť dabing vynikající ,-)) Za mě spokojenost ... ()

baroko16857 

všechny recenze uživatele

Tady J.R. přímo exceluje; samozřejmě, že za podstatné dabérské asistence našeho Luďka Munzara. Příjemná - místy až mystická hudba. Nenásilně vygradované scény. Jeden z pěkných filmů osmdesátých let. Jako kluk jsem ho měl rád. Proto mi pak dělalo problém přijmout L. Hagmana jako mizeru J.R. Ewinga jr. ()

Reklama

Reklama