Reklama

Reklama

The Beatles at Shea Stadium

Obsahy(1)

Legendární vystoupení skupiny Beatles na Shea Stadium.

Seznam skladeb:
1. ED SULLIVAN INTRO
2. TWIST AND SHOUT
3. I FEEL FINE
4. DIZZY MISS LIZZY
5. TICKET TO RIDE
6. ACT NATURALLY
7. BABY'S IN BLACK
8. A HARD DAYS NIGHT
9. HELP
10. I'M DOWN (poz3n)

Recenze (14)

#47 

všechny recenze uživatele

Koncert na Shea Stadium je jistě ten na které se nezapomíná...atmosféra tam byla opravdu tak bouřlivá, že Beatles neměli šanci vřeštíci fanynky překřičet, nicméně hráli jako o život - Twist and shout počínaje, přes nejznámnější hity jako Hard days night, Can't buy me love nebo Help pokračujíc a a parodií na klasický rock 'n' roll I'm down konče... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší obrazový a zvukový záznam koncertu The Beatles, který se zachoval, live performance na baseballovém stadionu Shea v NY. Co na tom, že Beatles mohli zpívat třeba maďarské lidovky (však si z toho hrozného jekotu dělá Lennon legraci a do mikrofonu mluví jakousi svahilštinou :-), co na tom, že zvuk byl jako kdybyste naráz pustili hudbu z tisíců tranzistoráků (viz. letošní super dokument od Rona Howarda), co na tom, že "normální" fanoušci po tomhle zážitku asi na pár let fanoušky být přestali :-) TOHLE je svým způsobem nejlegendárnější koncert všech dob, páč to byli právě Beatles, komu můžeme vděčit za stadiónové show od Bruce Springsteena, přes U2, až třeba po Foo Fighters, to Brouci všem ostatním ukázali cestu. Každopádně ty vřeštící fanynky (dát si tenhle koncert na sluchátka byl fakt blbej nápad) opravdu nechápu, přesto být o pár desítek let mladší a nacházet se v ten čas taky na tomhle stadionu... gosh, vidět a umřít. ()

Reklama

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Je nasnadě, že se jedná o tento dokument: http://www.youtube.com/user/beatles19621#p/search/1/vQtw3uNpaIk, který nezaznamenává jen zahrání písniček, ale také celou přípravu, souvislosti, doprovodný warm up program a obsahuje výpovědi brouků, jejich komentář k celé akci. Proto je jednak zde zmíněný seznam skladeb lichý a navíc se jedná o film v podstatě průměrný (ke slavnému koncertu navíc ve vyznění dost kritický). ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe moje pubertální pištění "Davide, seš nejlepší!" na koncertech Davida Kollera. Lennonova obligátní hudebnická otázka "Can you hear me?" je zde opravdu nasnadě, tak nějak se divím, že to Beatles vydrželi tolik let a nerozpadli se mnohem dřív.. Nevím, do jaké míry to byl tehdy hudební zážitek, já být tam, tak jsem patrně mnohem víc nasraná, než letos na Arctic Monkeys na RfP. Asi bych se přirovnala k té otrávené obézní slečně, co si zakrývala uši a na ostatní vhrala pohledy typu "vy krávy vymazaný".. ()

filmer 

všechny recenze uživatele

Fanynky si rvou vlasy, hystericky křičí, omdlévají...Proč? Přece Beatles pod nimi přebíhají přes trávník k jevišti. A že není slyšet hudba, když Beatle začínají hrát, nikoho nezajímá. Pro ty, kteří tam byli, to muselo být opravdu úžasný - zážitek na celý život - jak pro fanoušky, tak pro Beatles. Podle mého možná kultovnější než Sullivanova Show...i když jenom možná...:-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Koncert, ktorý zmenil dejiny populárnej hudby - 15. 8. 1965 prišlo na Shea Stadium rekordných 55 000 divákov. Beatles sa v tej dobe stali jedinou kapelou na svete, ktorej sa podaril takýto rekord. (kosticka7)

Reklama

Reklama