Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Diskuze

gaspo13

gaspo13 (hodnocení, recenze)

viděl někdo tu alternativní stopáž? mám to chápat tak že to má jinej konec?

Uživatel JADIM smazal svůj příspěvek.

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

ezop1012

Géniovia sa takto občas chovajú, Alexander Grothendieck bol skoro Will Hunting , chcel zabiť Hitlera, napadol policajtov atď. No a existujú mat. géniovia, ktorý sú univerzálne geniálni( John von Neumann a Henri Poincaré ) a mat. géniovia jednostranní ( Ramanujan alebo Riemann )

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

precenovany film, genius by sa takto nechoval a uz vobec nie byt dobry vo vsetkych oboroch, tiez pan psycholog to nehral dobre, neviem nejak mi to nesedelo, naproti tomu profesor matematiky bol vyborny. 

na příspěvěk reagoval JUWA

Monoxid

Monoxid (hodnocení, recenze)

Když vidím ty "top" komentáře, říkám si, že asi budu muset něco napsat sama...

na příspěvěk reagoval Spiker01

valmet

valmet (hodnocení, recenze)

Jako komediálního herce jsem ho úplně nemusel, ale v dramatických rolích jsem ho zbožňoval. Tohle je jedna z mých oblíbených. Takže R.I.P. Robin.

 (hodnocení, recenze)

R.I.P  tendle film je skoro tak dobrý jako např. Forest Gump. R.I.P

emma53

emma53 (hodnocení, recenze)

Nesmazatelně se mně vryl do srdce svou rolí Dobrého Willa Huntinga, kde zůstane už navždy, ale byl vynikajícím hercem i v jiných filmech, pochopitelně. Robine, nezapomeneme a ty to jistě víš...... v tom filmovém nebi......

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Saraph

Saraph (hodnocení, recenze)

Jedna věc mi nedochází, jak může někdo svou genialitu neobjevit už na základní/střední škole?

na příspěvěk reagoval Earl_23

Uživatel Taškář smazal svůj příspěvek.

Uživatel Taškář smazal svůj příspěvek.

LexBarker

LexBarker (hodnocení, recenze)

Původně režii nabídli mladému Svěrákovi,ale ten to odmítl s tím,že hlavní hrdina je nepravděpodobný,že nemůže dělat věc které sám nevěří.

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

Jeden z mála filmů ze zdejší TOP 100, který mi k srdci rozhodně nepřirostl. Už jako malému mi to přišlo nabubřelé, patetické, nepřirozené, s naprosto nesympatickým titulním hrdinou. Dnes jeho slabiny vnímám o to výrazněji.

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Kucca

Kucca (hodnocení, recenze)

Výborný scénař a výborně zahraná postava Willa Huntinga ,tento film je promě jedním z nejlepší vůbec .

pief

pief (hodnocení, recenze)

"Oficiálny text distribútora" je dosť nanič. Zišlo by sa ho nahradiť niečim výstižnejším.

YuukiYop

YuukiYop (hodnocení, recenze)

Bezkonkurenční scénář, doplněn dobrými herci, skvělou hudbou a pěknou režií. Pro mne filmová symfonie, která donutí k zamyšlení se. Nemám více co nasat, snad jen že kleopatra naprosto vystihla můj pocit z filmu.

Simheona

Simheona (hodnocení, recenze)

Moc pěkný film. Nejvíc se mi líbila scénka, kde Williams popisuje prdění své manželky a pak scénka na lavičce, kde spolu Damon a Williams rozmlouvají o "praxi" v životě...

MzK

MzK (hodnocení, recenze)

pěkná podívaná, ale do 5. hvězdičky tomu něco chybělo.

LastWalk

LastWalk (hodnocení, recenze)

Tak tomuhle filmu se snad nedá nic vytknout. Výborní herci ( Williams masér jak sviň :D ) , skvělý scénář a stejně tak i soundtrack :)

Texan

Texan (hodnocení, recenze)

Lidi obvykle nemají rádi filmy, které jsou z jejich profesního prostředí, ani já ne. Jako profesionální psycholog musím říct, že je to první "psychologický" fim, který mě neurazil.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

mna tento film nedostal..marne som hladal po celom internete ale ako keby somsa sklamal.. cakal som asi viac alebo nieco ine ..mozno nejaku inu reziu.. sa mi zda.. no .. davam tomu este sancu..pozriem si to este raz.. .. zatial 75 %

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Fajn fimík, až na pár klišoidných scén a ľahko predvídateľný dej...

Aknah

Aknah (hodnocení, recenze)

Skvělý film, perfektní výběr herců, dokonalý konec, příjemná hudba, co víc dodat...

marcg

marcg (hodnocení, recenze)

Skvělý film, pomalejší tempo je v tomto případě jen k lepšímu. Dobrá sestava herců.

Houp

Houp (hodnocení, recenze)

Vynikající psychologický film. Skvělý soundtrack. Můj úplně top film.

Miluska77

Miluska77 (hodnocení, recenze)

Pre mna tak isto velmi dobre, videne sice velmi davno ale velmi posobive skoda ze Affleck a Damon neurobili este nieco co by stalo za to :) tak ako tento film

HelenaT

HelenaT (hodnocení, recenze)

Tohle je snad můj nejoblíbenější film. Poprvé jsem ho viděla, když mi bylo asi 12 a strašně se mi líbil. Od té doby jsem ho viděla asi desetkrát a pokaždé v něm najdu něco nového, co mi předtím uniklo. Je v hrozně moc rovin, příběhů a věcí k zamyšlení. Doporučuji.

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama