Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (996)

Legas 

všechny recenze uživatele

Další snímek, který jsem musel vidět vícekrát, než jsem si uvědimil, že není jen dobrý, nýbrž přímo výborný a opětovná shlédnutí ho zařadila mezi mé nejoblíbenější filmy vůbec. Z počátku jsem sice výhrady k prvním dvaceti minutám filmu, kdy inteligentní a sečtělý Will zahazuje svoje znalosti jako prací uklízeč, povahou povaleč a rváč, ale tento fungující kontrast je nezbytný pro uvěřitelnost dalšího děje - tedy návštěvy u psychologa. Mům názor, že Američané jsou se svými psychologickými poradnami poněkud trapní a směšní, zde vůbec neplatí, protože Dobrý Will Hunting je první film s "fungujícím" a ne-směšným psychologem (díky, Robine), a proto si ho tak vážím. Tento film mi poskytl i řadu rad do života (myslím to vážně) a to se povede málokterému kousku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších tváří na planetě si něco čmárá na tabuli, ale není to Čistá duše. Ani úvodní titulky Simpsonů. Ne, tohle je totiž oceňovaná pecka Guse Van Santa (točil i epizody ze seriálu Boss) z roku 1997 o jednom matematickém géniovi, za kterou si domů nejen Affleck s Damonem odnesli zlatého plešouna. Matt je tu v jedné ze svých životních rolí nezapomenutelný, Robin Williams oscarově září... objevte kouzlo 150.ho nejlepšího snímku na IMDb! ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Další perla, která je povinost pro každého filmového fandu. Příběh o lásce, přátelství, ambicích a boji s životem těží hlavně ze silného scénáře, který - k mému udivu - napsali mladí kluci Afflec & Damon a z hereckých výkonu, Minnie Driver byla asi nejlepší, jinak všichni včetně Caseyho byli perfektní! 9/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že Ben Affleck a Matt Damon dokáží vytvořit takový příběh? Já rozhodně ne. Dobrý Will Hunting je parádní drama o nadaném člověku, jenž mrhá svým talentem a bez ambiciózního životního cíle proplouvá rvačkami a pijatikami. Charismatický Robin Williams je pravděpodobně jediný, kdo mu může pomoci udělat pořádek v životě. Snímek je plný skvělých dialogů a připočteme-li k tomu také výborné zpracování a hudbu, není důvod, proč nedát plné hodnocení. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Film Dobrý Will Hunting je sakramentsky dobrý!!! Či už ide o herecké výkony, remeselne zručnú réžiu, alebo perfektný scenár, tento snímok boduje na všetkých postoch a dáva vzniknúť ojedinelej kombinácií, z ktorej sa vám žalúdok zaručene neobráti. Teda ak sa nebudete hnidopidiť po takých detailoch, ako je napríklad matematická stránka veci, ktorá je síce trochu pritiahnutá za vlasy, ale výsledný dojem z filmu to nekazí ani v najmenšom. Jeho cieľom totiž nie je poúčať nás o princípoch algebry, ale ukázať nám ako náročný môže byť boj so sebou samým, so svojou priemernosťou a so strachom z neúspechu. Dobrý Will Hunting však ide ešte ďalej - každá nová postava prihodí svoju traumu či neurózu do spoločnej kôpky s názvom Realita a celý film sa tak stáva jedinečným organickým pletencom ľudských osudov a príbehov. Nikdy sa však neuchyľuje k lacnému pátosu, za čo mu patrí naša úprimná vďaka. Amen. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (41)

  • Scéna, ve které Sean (Robin Williams) vypráví Willovi (Matt Damon) o své ženě a jejím prdění, musela být přemluvena znovu, protože se Matt Damon smál moc nahlas. Když se pozorně podíváte, lze postřehnout třesoucí se kameru. Pravděpodobně od toho, jak se smál i kameraman. (don corleone)
  • Ve scénáři na straně 60 je scéna, kdy spolu mají oba hlavní heterosexuální protagonisté sex. Když se producent zeptal Matta Damona a Bena Afflecka, co to má ksakru znamenat, odpověděli mu, že scénu tam zařadili proto, aby se ujistili, zda si to nějaký producent vůbec přečetl, a jelikož on ano, tak to mu to dávají k natočení. (Hawaj)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama