Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (997)

castor 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost. Je to již bezmála deset let, co jsem se nechal poprvé strhnout znamenitým počinem o svazujícím břemenu geniality. Neřešitelná matematická rovnice na chodbě prestižní univerzity, postava hrbící se nad smetákem. Outsider s geniálním mozkem, uvězněný ve vlastní slabosti, rváč bez ambicí, který musí konečně doběhnout vlastní život. Osvěžující silný příběh, absentující na poli sentimentu, převyšující svými dialogy drtivou většinu snímků poslední dekády minulého století. Herecky vděčné úlohy pak snímek nabídl nejen autorům brilantního scénáře Damonovi a Affleckovi, ale zejména umírněnému Robinu Williamsovi, bez laciných gest a infantilních výstřelků jeho typických rolí, psychiatrovi, který nejednou HLUBOCE dojme!! ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Film Dobrý Will Hunting je sakramentsky dobrý!!! Či už ide o herecké výkony, remeselne zručnú réžiu, alebo perfektný scenár, tento snímok boduje na všetkých postoch a dáva vzniknúť ojedinelej kombinácií, z ktorej sa vám žalúdok zaručene neobráti. Teda ak sa nebudete hnidopidiť po takých detailoch, ako je napríklad matematická stránka veci, ktorá je síce trochu pritiahnutá za vlasy, ale výsledný dojem z filmu to nekazí ani v najmenšom. Jeho cieľom totiž nie je poúčať nás o princípoch algebry, ale ukázať nám ako náročný môže byť boj so sebou samým, so svojou priemernosťou a so strachom z neúspechu. Dobrý Will Hunting však ide ešte ďalej - každá nová postava prihodí svoju traumu či neurózu do spoločnej kôpky s názvom Realita a celý film sa tak stáva jedinečným organickým pletencom ľudských osudov a príbehov. Nikdy sa však neuchyľuje k lacnému pátosu, za čo mu patrí naša úprimná vďaka. Amen. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších tváří na planetě si něco čmárá na tabuli, ale není to Čistá duše. Ani úvodní titulky Simpsonů. Ne, tohle je totiž oceňovaná pecka Guse Van Santa (točil i epizody ze seriálu Boss) z roku 1997 o jednom matematickém géniovi, za kterou si domů nejen Affleck s Damonem odnesli zlatého plešouna. Matt je tu v jedné ze svých životních rolí nezapomenutelný, Robin Williams oscarově září... objevte kouzlo 150.ho nejlepšího snímku na IMDb! ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Dva mladí nováčci si napsali scénář a zahráli hlavní postavy. Lépe to snad dopadnout nemohlo. Matt „Jason Bourne“ Damon a Ben „odsuzován“ Affleck skutečně napsali inteligentní, srdečný a hlavně svěží a vtipný scénář s několika dechberoucími monology a vtipnými dialogy. Perlička v podání psychiatra Robina Williamse snad ani nemohla být lesklejší. Nádherný laskavý film, který vyzdvihává do výšin ještě nadpozemská hudba Dannyho Elfmana a přesná režie Gus Van Santa. Poetika, rozhodnutí a zábava v jednom pěkně zabaleném celku. [Přesná stopáž: 127 min] ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tak trochu psychoterapeutický kýč, plně odpovídající typu rolí Robina Williamse. U srdíčka zahřeje, nás zakřiknuté intelektuály pohladí a řekne že všechno bude dobrý, finále potěší, a nijak zvlášť při sledování nebolí.... sestřelit se to za tohle všechno dá snadno, ale vlastně nakonec, proč ne? Williamsovy scény jsou až na jeden uslzený moment k přežití, kluci v hlavních rolích a jejich scénář své kvality mají, a osobně oceňuji i to že příběh stojí z části na vyšší matematice, byť by jí pro mou potěchu mohlo být poněkud víc. 7/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (41)

  • Nejvýdělečnější film studia Miramax do doby, než jej překonalo Chicago (2002). (don corleone)
  • Keď Will (Matt Damon) dostane od svojich kamarátov auto, na zadnom okne je v odraze vidieť časť mikrofónu. (Hudakfilms)
  • Na třetím sezení Willa Huntinga (Matt Damon) u Seana Maguirea (Robin Williams) je při pohledu shora vidět, že Will má nohu opřenou o stůl. O záběr později má nohu položenou přes křeslo, které při pohledu shora bylo viditelně nedosažitelně daleko pro opření se o něj. (baribal)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama