Reklama

Reklama

Dům IV

všechny plakáty

Obsahy(1)

Roger Cobb (William Katt) nepotešil obchodníkov istej firmy ktorá by mala záujem o odkúpenie domu a jeho pozemku, ku ktorému ho viažu nostalgické spomienky. Cestou z jednania však pri automobilovej nehode príde o život a tak jeho rodina, ktorá sa po tejto tragédii do opusteného domu nasťahuje musí čeliť nátlaku zo strany firmy ktorá má v pláne jeho likvidáciu. Zanedlho však dom ožíva a Rogerova manželka sa vďaka nemu dozvedá že smrteľná nehoda bola naplánovaná práve touto spoločnosťou. Dokázať to však nie je také jednoduché... (petero)

(více)

Recenze (16)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Opravdu vyjímečně nudná záležitost. Nezajímavý děj, žádná atmosféra, prostě nic, co by na chvíli upoutalo a necalo zapomenout na neustálé sledování zbývajícího času. Jediná hvězda je za "pizza-face" a toho blijícího skřeta. ()

petero 

všechny recenze uživatele

I keď sa po dosť od veci trojky dej opäť vrátil k Domu, tentoraz vystrkuje svoje rožky len tak trošku a do žiadneho sveta sa cezeň nedostaneme, ale Dom mierne straší hlavne cudzích návštevníkov a chráni pozostalú rodinu. Už to nie je taká zábava, nájde sa tu pár vtipných momentov ako malý magnát drhnúci sa hlienmi, zostal aký taký fíling tajomného domu no zábava prvých dvoch častí je tatam. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Žiaden humor, žiadne masky a triky, len mdlý, nudný, generický horor o strašidelnom dome, ktorý ani zďaleka nedosahuje kvality prvých dvoch častí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Toto se má jmenovat jinak a ne Dům 4. Od třetího dílu tato série neuvěřitelně upadla do zapomění a to naprostým právem. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (KABEL PLUS 1997) = MILENA ŽÁRSKÁ - Absolútne zbytočné pokračovanie originálnej a nedostižnej prvej časti. (10.1.2018) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem zaregistroval, že se ve čtvrtém díle znovu objeví postava Rogera Cobba, docela jsem se i těšil. První Dům se mi totiž z celé série líbil úplně nejvíc, ale to jsem ještě netušil, že se tvůrci pokusili jen o podlý trik, jak nalákat diváky. Roger Cobb z tohoto filmu totiž s tím původním kromě jména nemá snad vůbec nic společného (jiný dům, jiná žena, jiné dítě) navíc se tu ani moc dlouho neohřeje a už vůbec celý příběh je úplně o něčem jiném – ba co víc, je mnohem horší. Snad nejhorší z celé série. Zpočátku ještě atmosféra nevypadala zas až tak špatně. Autonehoda, smrt otce, počáteční hrůza ve starém domě, která hlavně matku deptá psychicky – to všechno přinášelo příslib, že by to mohla být alespoň průměrná podívaná, jenže potom si pro nás tvůrci připravili téměř nesnesitelný guláš všeho možného, dementní zápletku a hromadu nudné podívané. Jen tu a tam se objevila nějaké lepší pasáž (hlavně tam, kde figurovala dvojice nepříliš zdatných padouchů, kteří se snažili rodinu z domu vystrnadit). Z „monster“ pobaví snad jen pizza s lidskou tváří. Několikrát jsem se přistihl, jak znuděně a se zoufalstvím v očích hledím na časomíru, kdy už konečně bude konec a skončí to utrpení. Ne opravdu jsem se u toho moc nebavil a nepomohla mi ani přítomnost vcelku atraktivní Terri Treas a minutka slávy Pizza Mana. Čtyřka prostě moc hororová ani vtipná nebyla, takže tuto nedochucenou podívanou nelze v žádném případě ohodnotit ani průměrným ohodnocením. Do kterého to mělo sakra daleko. A jelikož jsem trojce vlepil 40%, tak v tomto případě musím jít s hodnocením ještě dolů. 30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Stačilo len vylepšiť pár masiek a pridať gore, vylúčiť hlúpu premisu s toxickým odpadom ( od toho sa vlastne odvíja celý príbeh ) a obsadiť sympatickejších hercov. No ale kto to všetko dopredu vie, že? ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"A sme opäť späť v dome, vtom čarovnom svete kúziel, nadprirodzena, falošných smrťákov, príšer a neviem ešte akej inej háveti, ale niečo sa zmenilo a asi to bude tou otrepanou tradíciou. Vidno že sa po priemernej trojke, chcel vrátiť ku koreňom slávnej Cormanovej trilógií režisér Lewis Abernathy, ktorý to na svojom režisérskom kresle veľmi veľa neponúkol a vznikol presne taký bláznivý diel, akým dozaista bol už ten, kde to začal práve Corman. Lenže kebyže tento milý diel predčí svojho stvoriteľa, nebol by som až tak nahnevaný, ale čo je veľa, toho je veľa. Postavy v tomto príbehu zo starého indického mesta, nie sú ani zďaleka tak dobre vyvinuté, ako postavy z predchádzajúcich dielov a vôbec nezaujmú. Tu vidieť, že House IV nesiaha svojim mladším bratom ani po kolená, takto by sa asi dal opísať nudný štvrtý diel. Na filme tak akurát zaujme na začiatku cameo Williama Katta, inak nič. Z úcty k prvým dielom 40 percent, inak by to bol čistý odpad... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Dům IV“ je takovým ještě relativně důstojným zakončením série, i když dějově je to jen taková rychlá splácanina, která tak nějak funguje, ale nikdo tomu moc nedal. Bohužel ta rychlost, nedostatek financí nebo prostě něco podobného, se projevily i v případě trikové stránky, která jinak první a druhý film zdobila. Uspěchané, zběsilé a nakonec ani ne vtipné. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Film, kterej vůbec nikam nespěchá. Což je na jednu stranu sympatický, na druhou to zavání nudou. Zkrácení tak o patnáct minut by bylo jen ku prospěchu věci. Čtverka si jede tím svým tempíčkem, nehrne na diváka žádný velký atrakce, občas překvapí nějakou tou WTF scénou, a má takový zvláštní, nevzrušivý a uklidňující feeling. Ale to bude tak všechno, co si z ní budu za čas pamatovat. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ono je to také typické early 90s VHS haunted house béčko, pekne natočené, s typickými a dobrými efektami. Rozprávajúca pizza sa mi do tej atmosféry hodí, ten toxický skrček a tie grcaniny už nie. Hlavná postava je sympatická, dom kdesi v púšti atmosferický. Fajn filmík, ktorý naviac evokuje dobu, keď začínajúca Markíza nedávala len podpriemerné sk seriály a relácie, ale aj horory v piatok večer, ktoré sa na VHSkách v tej dobe dali zohnať len horko ťažko, všetka česť. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl pohřbívá slušně rozjetou zábavu předchozích dílů. William Katt chtěl tímto dílem ukončit to co začal v prvním...ale vůbec se mu to nepovedlo (nebo spíš povedlo pochovat celou sérii Dům). 15% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Po vybornej jednotke a dvojke,slabsej trojke je tu stvorka,ktora bola este menej kvalitna,nudna zalezitost bez chuti a zapachu,jedna hviezdicka za snahu...:-) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Výborné a překvapivé zvraty, sem tam dobrý šok. Efekty na solidní úrovni, je jich však poskrovnu. Dějově taktéž ucházející, méně hluchých míst, ale jsou. Slabě nadprůměrný snímek. Sat 9408?? 8936 ()

Reklama

Reklama