Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Skeptický hematolog zažije sérii nevysvětlitelných událostí a proti svojí vůli se stává nepostradatelným účastníkem vyšetřování paranormálních jevů. (Netflix)

Recenze (12)

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Nová cílovka pro Netflix, hodlá prý skórovat i u arabského publika. Pochopitelné, je tam možnost získat si velký počet zákazníků, fanoušků i solidní zisk. Když se vybere kvalitní předloha a přidají slušní herci, mělo by to fungovat. Ze zvědavosti jsem do toho šel a nemůžu napsat, že by mě to nějak zklamalo. Nic extra jsem od toho nečekal, i když o knižní předloze jsem slyšel chválu a dostal jsem něco lepšího, než to co se vyrábí u nás (čest pár výjimkám). ________ Retro vzhled - rozhodně super, žádná přeplácaná leštěnka plná product placementu. Hlavní hrdina - nevrlý samotářský smolař s velkým štěstím na krásné dámy a magnet na katastrofy. Herecké výkony - nic extra, ale solidní. Triky - tak to bych moc neřešil, tam se mi zdá drobet šetřili. Horor - vůbec ne, drama a fantasy to ano. ________ Zajímavá záležitost, ale nic by se nestalo kdybych to neviděl. Užil jsem si tu ušmudlanost i stará auta, příběh samotný bohužel moc nezaujal. Co mne opravdu potěšilo, že tam nikdo nijak neopruzoval s islámem. Pokud bude další řada asi ji sjedu, nevím co od toho dál čekat. Pravděpodobně dám ještě šanci i nějakému dalšímu pro-arabskému projektu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Egyptský seriál „Paranormal“, respektive jeho první sezóna, ukazuje, že i v arabském světě mohou vzniknout velmi zajímavé horory, i když to rozhodně není oblast, odkud bychom jich dostávali nějak mnoho. Místy je seriál trochu překombinovaný a chtělo by to trochu méně počítačových efektů, ale hrůzu s dalšími emocemi se tu daří propojit způsobem, který z mého pohledu funguje. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Netflix to skúša aj s egyptskou produkciou. Ale ako vôbec to nebolo zlé, niektoré časti mali slušnú atmosféru a ani by vás nenapadlo že je to z Egypta. Samozrejme mytológia a hlavný herec je jasný. Ale tých 6 dielov sa dalo. Epizódy mohli byť kratšie lebo niektoré pasáže nudili. Celkovo ale priemerný seriál na jeden podvečer. Je aj pekné že som jednotlivým epizodám dodal percentové hodnotenie. 3* ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Seriál som si vybral iba podľa názvu a až po začiatku pozerania som zistil, že je to egyptská kinematografia. Milo ma prekvapilo celkové spracovanie, ale možno to bol len predsudok. Hlavná postava plná sarkazmu mi absolútne sadla, de facto ona ma pri pozeraní najviac zaujímala ako sa vedela vysporiadať s rôznymi situáciami, keďže vizuálne efekty rokov 90tych značne zosmiešňovali celé hororové genius loci. Myslím si, že Ahmeda Amina uvidíme v nejakej zaujímavej úlohe aj v US. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dosti děsivé, ne však právě v tom pozitivním slova smyslu. Egyptská nuda s nesympaickým joudou v hlavní roli. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak moc úspěšná bude tato minisérie u arabského publika a jestli si vůbec nějaké najde. Zpočátku jsem se těšil na zajímavé drama s hororovými prvky z prostředí Egypta a jeho nádherných starověkých památek. Historie Egypta mě docela zajímá, a tak jsem byl zvědaví, s čím tvůrci přijdou. Od začátku jsem si všiml jisté všudypřítomné průměrnosti, kterou nezachránily ani nesympatické postavy s absolutně nefungující chemií. Příběhy jednotlivých epizod jsou rovněž velmi jednoduché, nedočkáme se žádných velkých zvratů nebo událostí. Rozuzlení paranormálních jevů probíhá mimořádně hloupě, nelogicky a absolutně bez emocí. Efekty jsou vyloženě strašné, vizuální stránku zachraňují snad jen krásné památky. V podstatě se jedná o takovou jednoduchou blbinku, nepříliš kvalitní, ne moc dobře natočenou a provedenou. Za mě opravdu velké zklamání. Nicméně jelikož se mi pár scén líbilo, tak nedám odpad, i když by si to Paranormal zasloužil. 1/10. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc jsem od toho nečekal, ale na konec jsem opravdu mile překvapen. Tahle exkurze do Egypta se docela povedla a je nám naservírována docela zajímavě podaná duchařina s přídavkem. Místy to je opravdu atmosférické, ale bejt tam méně Digi triků, tak by to bylo ještě lepší. V každém případě se jedná o slušnou podívanou a jasný nadprůměr a fandům ne jednoduchých hororů by to rozhodně nemělo uniknout. ()

bedn1 

všechny recenze uživatele

První díl celkem slušně navnadil svou stylizací, ale postupně je to čím dál blbější a béčkovější a hlavní postava věčně kouřícího, brblajícího a nelogicky jednajícího profesora nesympatičtější a otravnější. Dokoukal jsem jen s přemáháním. ()

Morb 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně jsem se snažil, ale vůbec mě to nechytlo. Opravdu nechápu, co na tom IMDB blbnou. Příběh mě absolutně nebaví a nemluvný profesor mě spíš štve, než aby ve mě vyvolal nějakej soucit. Spojení osobního dramatu, jakýhosi pokusu o mysteriozno protkaný jednoduchejma lekačkama na mě vůbec nezapůsobilo. Rád bych si přečetl názor někoho, komu se to líbí. ()

BDups 

všechny recenze uživatele

No vzhledem k zemi původu jsem toho nečekal moc, ale řekl jsem si, že když to je produkce Netflixu tak to musí být aspoň průměr. No to jsem se kurva spletl, absolutní hovno, postavy totalně o ničem jen profesor je občas relatable. Neskutečná nuda a hororem bych to nenazval ani trochu 0% atmosfera, 0% jumpscary, 0% zahady. CGI vypada jak, když postiženej bratranec Codyho Johnsona dělá v Cinema 4D potom co si dal MDMA. ()

Paolina.Proc 

všechny recenze uživatele

Zatím můj největší divácký zážitek roku 2021. Strašně a ukrutně zajímavý, trochu strašidelný, dost o lásce a hodně psychologický. Velice inteligentní a moc jiný. Kdo nemá rád arabskou kulturu a Egypt asi se mu to nebude líbit, člověk už musí o tom trošku vědět, aby si dal některé věci do souvislosti. Všichni hlavní herci byli úžasní a neuvěřitelně se pro role (oproti jiným filmům) proměnili. Seriál byl natočen podle knížky, přála bych si vidět víc podobných filmových zpracování tohoto spisovatele. ()

Reklama

Reklama