Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zlodějka na útěku, Marion Crane (Anne Heche), najde útočiště v motelu spravovaném Normanem Batesem (Vince Vaughn) - mužem, jehož oběti se utkávájí s jeho tajemnou "matkou". Marion se brzy stane další obětí a její zmizení podnítí její sestru (Julianne Moore) a soukromého detektiva (William H. Macy) k okamžitému vyšetřování. Brzy oba objeví morbidní závazek Normana k jeho záhadné "matce" v Bates Motel. Režisér Gus Van Sant´s přispěl ke všem novým napínavým verzím filmu Alfréda Hitchcocka - PSYCHO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (250)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jistý potenciál to má (třeba některé scény vražd nejsou špatně natočeny), ale když začneme třeba jen od toho, že Vince Vaughn k charismatu Anthonyho Perkinse ani nedohlédne, derou se na povrch další a další zápory. Navíc je to nuda. No jo, když dva dělají totéž, nemusí to být vždycky totéž... ;-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidně odvedená práce ze strany herců i ostatních tvůrců zachránily tenhle remake před "věčným zatracením". Od samého počátku muselo být všem jasné, že na nesmrtelné Hitchcockovo dílo tento "druhý pokus" nedosáhne, přesto do toho ale všichni aktéři šli a přesvědčili se na vlastní kůži, že skutečně nelze dvakrát vstoupit do téže řeky. Nejvíce je to cítit při slavné sprchové scéně, kde je sice špetička erotiky, ale ona hrůzostrašnost se někam vypařila. Přesto se odvážím tvrdit, že kdyby nebyla žádná původní verze a tohle by byl originál, tak by tady nejméně polovina lidé slintala nad tím, co to ten Gus Van Sant natočil za skvělý thriller. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vie mi niekto povedat, preco sa robia remaky skvelych filmov? Ja to naozaj nechapem a po tomto "veldiele" uz vobec nie. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::: Mě se to líbilo. Viděl jsem dříve tenhle remake, než originál. Je pravda, že tento film může fandy originálu pobouřit a taky, že je naprosto zybytečný, ale byl to Santův ( ne Clausův ,-) ) sen, tak mu ho neberme, vlastně už to ani nejde, on si ho splnil. Tak mu poblahopřejme za IMHO skvěle odvedenou práci a nechme to být :-) Anne Heche je velmi nesympatická herečka a ve filmu se mi přímo hnusila. Nevím proč. Vince byl výtečný, jako vždy !!! ::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman a Bernard Herrmann: 1. Prelude (Film Score) - Danny Elfman ,2. Living Dead Girl - Rob Zombie ,3. Once Is Not Enough - Howie B. ,4. Psycho - Teddy Thompson ,5. Screaming - Pet Shop Boys ,6. Psycho Future - Girls Against Boys ,7. Honeymoon Suite - Thievery Corporation ,8. The Murder (Film Score) - Danny Elfman ,9. Madhouse - Mono ,10. Psycho Killer - James Hall ,11. All Of My Life - Steve Earl ,12. Fly - Lamb ,13. In The End - Lionrock ,14. The Finale (Film Score) - Danny Elfman , ()

novoten

všechny recenze uživatele

Nesledovatelné. Vaughn se sice snaží a nemám problém mu Batese uvěřit, ale když byla konečně odpravena zoufalá Anne Heche a nastoupila přidrsnělá Julianne Moore s walkmanem, začal jsem vidět rudě a vzdal to. Mistra Alfreda nijak bezhlavě neuctívám, ale Psycho je nezapomenutelné a proto tohle zkrátka vyjít nemohlo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mama, preboha!“ Veľmi sa o tom nevie, resp. sa to prehliada, ale zvláštnou zaujímavosťou roka 1998 bolo, že okrem PSYCHA mal premiéru i ďalší remake klasiky Alfreda Hitchcocka a to podstatne lepšia DOKONALÁ VRAŽDA - a v obidvoch hral Viggo Mortensen! Teda... to je RIADNE čudné. Ťažko povedať, prečo relatívne talentovaný kvázi nezávislý filmár Gus Van Sant (DOBRÝ WILL HUNTING) nakrútil záber po zábere (!) legendárny originál o starom moteli, bojazlivom Normanovi Batesovi a jeho čipernej mame. Je to neuveriteľné, ale kuriózne PSYCHO ročník ´98 je to isté, čo originál, vrátane uhlov kamery (a Hitchovho camea, TOMU poviem zúfalosť), iba, pochopiteľne, vo farbe a s inými hercami. Isteže, kultové scény (sprcha, schodisko) sú pôsobivé aj po miliónty krát. Ale nič to nemení na fakte, že Van Sant nakrútil neuveriteľne zbytočný remake, ktorý je de facto skôr kópia, než remake. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel jsem zatim nevidel puvodni Psycho, takze nemuzu srovnavat, ale i tak me tenhle film velice zaujal. Trochu mi tam vadil Mortensen a Heche taky nejak velka kraska neni, ale na druhou stranu tu je skvely Macy a velice dobry Vaughn. Jediny co bych filmu vytknul jsou samotne vrazdy. To byla fakt traparna nejvetsi, dramaticka hudba a do toho zaber bud na nuz a nebo na vykulenou obet a zadnej poradnej zaber na bodnuti. Neco podobnyho jsem obcas videl ve filmech se Seagalem. Jako celek to horor neni, ale sceny s Vaughnem jsou misty docela o nervy a hlavne diky nim to jsou pekny 3*. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jestliže bylo záměrem něco jiného, než upozornit mladou generaci na to, že se kdysi taky točily dobré filmy, které stojí za vidění, pak je tento film naprosto zbytečný. To už by bylo lepší znovu uvést Hitchcockovo Psycho do kin, protože v tom Van Santově je úplně všechno minimálně o třídu horší. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Koncept tak blbý, až mi to přijde vlastně geniální. Gus si ze všech dělá prdel. Jediný nezpochybnitelný klad tohohle remaku/kopie ve stylu najdi deset rozdílů je děsně sexy Julianne Moore (která si nikdy nezapomíná svůj walkman!). Docela rád bych si originál i tohle někdy pustil vedle sebe. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Psycho bylo v mnoha ohledech podvratný a kontroverzní experiment filmaře, který celý život točil "pravé hollywoodské filmy". Van Santovo Psycho je ošuntělý ustrašený film. Gus nemá zrovna pod čepicí, to prostě z rozhovorů s ním a z jeho vystupování vyciťuju, a funguje tehdy, když točí instinktivně a impulzivně. Natočit remake Psycha, to chce hodně přemýšlení a koncentrace... Asi je jasné, kam tím mířím. Ten film je ve výsledku směšný nejen tím, že se skoro neliší od originálu, ale ještě víc tím, když se zrovna rozhodne udělat krůček vedle. Proč třeba začne hrát slavná hudba ve sprchové scéně o tři vteřiny později? Protože van Santa nenapadlo jiné ozvláštnění - opravdu až roztomilá ukázka bezradnosti. Drž se holt artu, Gusi, tam to vždycky okecáš uměleckým záměrem. Překopírovat přesně konstruovaný film s tím, že několik scén nesmyslně rozplizneš, není dobrý nápad. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že zatimco originál z roku 1960 má skoro 90%, tak tahle prakticky doslovná kopie nemá ani 50%. Příběh je úplně stejnej, mam pocit, že je úplně stejná i drtivá většina dialogů, stejná hudba a dokonce je ten film i natočenej tak nějak zastaralym způsobem (třeba pád ze schodů nebo jízda autem s do očí bijící zadní projekcí). Jiný jsou jenom herci a musim říct, že tahle herecká sestava se mi líbila víc. Snad jenom Perkins byl asi o něco lepší. Na tom je vidět, že to slavný Hitchcockovo veledílo je prostě šíleně přeceňovaný. Pokud teda maj všichni pocit, že verze od Hitchcocka si zaslouží místo mezi těma nejlepšíma filmama, tak tenhle film by měl mít logicky taky aspoň tak 80%. Originálu jsem dal 1 hvězdu. Tohle je aspoň barevný, takže dávám 2. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrej remake, samozřejmě že srovnávat to s původním filmem od Hitchcocka se to moc nedá, ale koukatelný to je. Asi nejlíp zahrál svojí postavu Vince Vaughn, ale ani ostatní nehráli nějak špatně, ale většinou se nemohli moc projevi, protože tam byli jen chvilku, což je podle mě docela škoda, protože herci jako Mortensen, Moore nebo Macy by určitě nebyli špatný, jediná která dostala trošku prostor byla Heche, ale nijak zvlášť nevynikla. Myslim, že ty 3* jsou tak akorát ()

Dadel odpad!

všechny recenze uživatele

Už čistě z principu musím dát odpad. Natočit znovu Hitchcockovo Psycho, navíc barevně a ze současnosti, je totéž jako vytesat znovu Michelangelova Davida, a obléci ho do růžových trenýrek s kytičkama. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když se někdo z jedinečné, neopakovatelné a geniální klasiky rozhodne vytvořit prvotřídní propadák. Závěrečná scéna ve sklepě mi přišla spíše směšná. Vince Vaughn se sice dost snažil, ale ani on, ani to ostatní nemohlo film zachránit před jistým pádem do filmového propadliště nepovedených a zcela zbytečných remaků, které nikdy nemohou dosáhnout atmosféry, ztvárnění a celkového umění a kouzla původního snímku. ()

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Remake Vtákov!

Remake Vtákov!

27.04.2005

Nesmrteľný hororový príbeh o agresívnych vtákoch terorizujúcich malé mestečko a jeho obyvateľov dostane nový kabát. Štúdio Universal Pictures totiž pripravuje remake klasiky VTÁCI od majstra filmovej… (více)

Reklama

Reklama