Reklama

Reklama

Znepokojujúci skutočný príbeh 17-ročnej Lisy McVeyovej (Katie Douglas), ktorú v roku 1984 uniesol, niekoľkokrát znásilnil a neskôr pustil na slobodu sadistický sériový vrah Bobby Joe Long (Rossif Sutherland). Napriek prežitej hrôze však všetci jej príbeh spochybňujú. (TV Doma)

Recenze (61)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

No jo no. To je tak, když si myslíš, že když tě unese řádně nadrženej úchyl a se štěstím se ti podaří přežít, tak už hůře být nemůže. Perverzní rodinka v čele velmi hodné babičky, bujného strýčka a míle vzdálenou despotickou matkou dodali tomuhle malému hobitkovi na síle a odvaze aby tuhle noční můru nějak přežila. Samozřejmě nepříspívají ani byrokratičtí zmrdi v podobě policie. I když je snímek točený 2018, za mě se jedná prozatím o jeden z top filmů letoška. Jasných 5/5. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela slušný a nenápadný TV Kriminální Thriller na Netflixu o sériovém vrahovi Bobby Joe Long, který řádil v Tampě v 80. letech. (Údajně zabil 10 žen, škoda, že ve filmu nevidíme mrtvoly žádné), ale to přece nikoho nezajímá, že jo ?? !  Fajn je to TV film odpouštím.Film sice nenabídne vyloženě nic explicitního a přitom načtrne docela zajímavé témata ( Domácí zneužívání babičkou, sériový vrah, únos-znásilnění) Kdyby se filmu chopil třeba Fincher, tak tu máme dost možná Revoluci v kriminálním žánru, naštěstí se film vydává docela nečekaným směrem a to, že hlavní hrdinka únosci uteče a když si myslí, že to nejhorší je za ní, tak jí nikdo nevěří, že vůbec byla unesena, což nabere docela nečekaný směr.Líbilo se mi, že hlavní hrdinka je nejen pěkná slečna, ale taky velmi inteligentní a bude pomáhat detektivům při práci, čímž si mě film dokázal získat.Určitě povšimnutihodná záležitost, která fanoušky detektivek určitě nezklame, byť k mému absolutnímu uspokojení to chce ty mrtvoly.. Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor>Ne, Násilí 1/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Herci 4/5. 7.5/10, ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Točit filmy podle skutečné události je skoro pokaždé sázka do loterie. Držet se co nejvíc faktů a přitom aby to bylo divácky chytlavé je někdy sakra dřina. Ale tady tvůrci zabodovali a ano, ani to kafe jsem si nešla udělat. Přitom žádné klišé a nebo citové vydírání se nekonalo. Jeden by řekl, že to bere Lisa téměř se stoickým klidem a proto jí možná zprvu nedůvěřovali ani na policii natož drahá babizna. Jenže zdání mnohdy klame. Za mě spokojenost a Lise přeji spokojený, klidný život i když tam co pracuje, to asi moc klidné není. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Výborný televizní film a po dlouhé době záležitost, která mě naprosto pohltila. O příběhu Lisy jsem věděla už předtím z instagramu a až díl Opravdových zločinů mě vyburcoval k tomu se na film konečně podívat. Na televizní počin se to opravdu povedlo, příběh Lisy je neuvěřitelný a jsem ráda, že příběh měl dobrý konec. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok podľa skutočnosti o tom, ako jedného z najväčších sériových vrahov, Bobbyho Joe Longa, ktorý v Tampe zavraždil viac ako 10 žien, “dopadla” mladá dievčina s mimoriadnymi schopnosťami: Lisa McVey. Mimochodom, teraz robí žandára :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pokud máte jako aktivní koníček únosy a vraždění žen a dívek, nebo se na to alespoň rádi pasivně díváte, tak tento film nejvřeleji doporučuji. Je opravdu fantastický. Tento dramatický příběh mě minul a poznal jsem ho teprve zprostředkovaně prostřednictvím tohoto filmu. Netuším, do jaké míry se jedná o skutečnost a do jaké míry zasáhla do filmu dramatizace. Nicméně, pokud se vše takhle opravdu událo, tak jsem v šoku. Lisa zde působí jako opravdu milá, pracovitá a inteligentní dívka, pro kterou si osud připravil odpornou rodinu a souhrou okolností i nehezkou realitu, ve které musela bojovat o vlastní život. Byla to sice šílená citová vydíračka, nicméně jsem se nechal vydírat velmi rád. Televizní formát zde není ani nejmenší překážkou či vadou na kráse. Mnohokrát jsem měl na krajíčku. Velmi sympatická mi byla hlavně postava vyšetřovatele, který jediný projevil kopec lidskosti a byl Lise bezpečnou lodí na rozbouřeném moři v bouři. Velmi dobrá práce a opravdu šílený příběh, který byl naštěstí s takřka pohádkovým koncem. [90 %] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na TV film viac než slušne spracované v podstate to má reálne filmové parametre, nižšiu kvalitu vôbec nebadať. Film, z ktorého sa miestami otvára nožík vo vrecku. Nie z úchylného vraha, ani z obete. Ale zo zasranej polície a ešte retardovanejšej rodiny. Tá polícia sa našťastie spamätala, ale nebyť jedného slušného vyšetrovateľa, kto vie, ako by to dopadlo a koľko obetí by ešte bolo. K dokonalosti tohto zaujímavého prípadu chýbalo len viac explicitnosti pri únose a násilí. A to tiež zo strany rodiny obete, kde šlo tú tyraniu ukázať ešte viac a vzbudiť ešte silnejšie emócie. Inak nenápadný, no kvalitný film. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

A takový to byl dnes krásný podzimní den... Pak jsem si pustil tenhle film a všechno zešedlo. Já vím, že teď zas budu politicky nekorektní a genderově nevyvážený, ale jsem už natolik opotřebovaný životem, že na to zvysoka...kašlu. Já prostě násilí na ženách nemám rád, takže mi snímek svým obsahem nedělal příliš dobře, pokud jde ale o formu, ta se povedla velice. Scénář se kupodivu jen neochotně občas vzdálil skutečným událostem, takže musím uznat, že si skutečná Lisa McVey zaslouží sakra velký obdiv za to, jak dobře dokáže svou hru hrát, přestože jí na samém začátku rozdali extrémně mizerné karty. Katie Douglas vystřihla titulní roli parádně a doufám, že bude v budoucnu dostávat u filmu více prostoru, už teď mám několik nápadů, které herečky by mohla hbitě nahradit. Obvykle se snažím své komentáře/ recenze odlehčit nějakými těmi humory, ale tady se mi nechce. Vydařená záležitost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zrovna tohle téma by si zasloužilo nějakou větší produkci, ať už ve filmovém nebo seriálovém formátu. Ovšem to neznamená, že by to Kanaďané natočili špatně. Naopak. Příběh dívky, která doma dostává sodu, což jí paradoxně pomůže ve chvíli, kdy je unesena a znásilňována, je podán důvěryhodně a v některých momentech i nepříjemně sugestivně. Navíc herečka v hlavní roli zahrála na výbornou, takže člověk nemá problém se o ní bát a fandit jí. Casting se vůbec povedl. Problém je, že mi to připadalo takové letem světem a třeba sekvence, ve kterých dívka přesvědčovala policisty o tom, co se jí stalo, by zasloužily větší prostor. A totéž platí o neutěšeném rodinném zázemí. Nicméně i tak je výsledný dojem velmi dobrý. 80% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to podobně scénaristicky slabý jako tématicky podobnej Room. Dokud jsme byly v prostředí únosu, tak to docela táhlo (má to solidní produkci), ale jakmile byla buchta v bezpečí, tak následoval totální propad a nuda až do hoven... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo do posledního detailu vyprávěl o tomto životním příběhu, tak bych mu řekl, že ten dotyčný je dost kreativní osobou. Ale tento pozoruhodný příběh si zakládá na skutečných událostech. O to více tíživější je pak sledovat tento film týkající se Lisy McVey a představit si, čím vším si tato dívka musela projít. Hrozné, můj žaludek se právě otočil o 180 stupňů. Hlavní představitelka se své role zhostila absolutně dokonale, věřil jsem jí každý pláč, smích na konci, prostě úplně všechno. V tak kruté situaci se zachovat s tak chladnou hlavou a zapamatovat si tolik podrobností ke svému únosu, fakt před ní smekám kloubouček. Ten detektiv ze sexuálních zločinů si taktéž zaslouží obdiv, jen on (plus její sestra) jí věřil, vsadil všechno na svůj policejní a lidský instinkt a šel za tím. Nečekejte žádnou akci, tohle je příběh o jedné holčině, co si musela projít doslova peklem, aby mohla rozjet normální život tak, jak si ho všichni představujeme. Za mě 8,5/10 P.S. Sériový vrah Bobby Joe Long podstoupil trest smrti injekcí v roce 2019 ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

wtf, co to je za babku a matku, že nečinně přihlíží nejhoršímu zvěrstvu páchanému na jejich vnučce/dceři? Těžko se to říká, ale ten vrah mi v porovnání s nima dvěma v tomto filmovém zpracování přišel jako to menší zlo. Plus ty dvě vyšetřovatelky bych vystřelila daleko k černý díře, prej kriminálky. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Je to podle skutečné události - takže babička i matka byly skutečné. Neuvěřitelné krávy, i ten sériový vrah měl snad v sobě víc citu, než ony. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prvotne sa zdalo, že nás čaká ďalšia typická krimi-šablóna s témou únosu a zneužívania. A tak to aj skutočne spočiatku bolo, až som bol dosť prekvapený, že kde sa v hodnoteniach nabrali také vysoké percentá. Obrat nastáva po tom, ako sa Lise podarí uniknúť a keď už sa zdalo, že to najhoršie je za ňou, tak prišiel ďalší boj - tentokrát s vyšetrovateľmi a políciou. To musel byť hrozný pocit, byť obeťou ťažkého zločinu, o ktorom všetci pochybujú. Lisy mi bolo úprimne ľúto. Zručne natočený TV film s dobrou zápletkou, ktorá je dokonca založená na skutočnom príbehu. Je to tak kdesi na rozhraní 3 a 4 hviezd, ale keďže mi to prišlo miestami ako z rýchlika, tak sa prikláňam k tým trom. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tady hodnocení nenáleží až tak zpracování, které se veskrze houpe někde na průměru, ale příběhu jako takovému. Při představě, že vychází ze skutečnosti, člověku tak trochu začnou šedivět vlasy a doufá, že aspoň bába a máma byly snad pro film vykresleny hůře, než jaké opravdu byly.  Katie Douglas výborná stejně jako Lisa. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Tomuto kriminálnemu filmu niet čo vyčítať, ale bohužiaľ, nemôžem ho ani vychváliť. Pravdepodobne mi chýbala originalita - po zhliadnutí zostal pocit, že som podobné príbehy už viackrát videla. Bonusom je obsadenie herečky v hlavnej úlohe - Katie Douglas zahrala svoj part uveriteľne. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Takový nenápadný filmík úplně zahrabaný hluboko v netlixovým moři a přitom takový skvost. Katie Douglas mě překvapila jak moc dobrá v té roli byla. Přitom takový prcek, kterýmu nikdo nevěřil. Opravdová Lisa však musí mít trauma do teď. Vynikající film. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film podle skutečné události o sériovém vrahovi žen co vznikl a snad i vznikne. Největším plusem je sympatická hlavní hrdinka , kterou při  těch  hrůzách  co zažila vyloženě litujete (což se v těchto filmech vidí málokdy). Jinak dodatek vrah byl v roce 2019 popraven  smrtící injekcí. ()

Reklama

Reklama