Reklama

Reklama

Znepokojujúci skutočný príbeh 17-ročnej Lisy McVeyovej (Katie Douglas), ktorú v roku 1984 uniesol, niekoľkokrát znásilnil a neskôr pustil na slobodu sadistický sériový vrah Bobby Joe Long (Rossif Sutherland). Napriek prežitej hrôze však všetci jej príbeh spochybňujú. (TV Doma)

Recenze (61)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pokud máte jako aktivní koníček únosy a vraždění žen a dívek, nebo se na to alespoň rádi pasivně díváte, tak tento film nejvřeleji doporučuji. Je opravdu fantastický. Tento dramatický příběh mě minul a poznal jsem ho teprve zprostředkovaně prostřednictvím tohoto filmu. Netuším, do jaké míry se jedná o skutečnost a do jaké míry zasáhla do filmu dramatizace. Nicméně, pokud se vše takhle opravdu událo, tak jsem v šoku. Lisa zde působí jako opravdu milá, pracovitá a inteligentní dívka, pro kterou si osud připravil odpornou rodinu a souhrou okolností i nehezkou realitu, ve které musela bojovat o vlastní život. Byla to sice šílená citová vydíračka, nicméně jsem se nechal vydírat velmi rád. Televizní formát zde není ani nejmenší překážkou či vadou na kráse. Mnohokrát jsem měl na krajíčku. Velmi sympatická mi byla hlavně postava vyšetřovatele, který jediný projevil kopec lidskosti a byl Lise bezpečnou lodí na rozbouřeném moři v bouři. Velmi dobrá práce a opravdu šílený příběh, který byl naštěstí s takřka pohádkovým koncem. [90 %] ()

riza-do 

všechny recenze uživatele

Televizní film s velmi silným příběhem podle skutečné události, který by se rozhodně nemusel stydět jít do kin. Výborný přesvědčivý výkon Katie Douglas, jenž ztvárnila oběť únosu násilníkem a když už se jí podaří osvobodit, to nejhorší teprve přijde — děsivá rodina, neschopní policajti, které by za takové jednání k oběti člověk nejraději viděl šlapat chodník. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela slušný a nenápadný TV Kriminální Thriller na Netflixu o sériovém vrahovi Bobby Joe Long, který řádil v Tampě v 80. letech. (Údajně zabil 10 žen, škoda, že ve filmu nevidíme mrtvoly žádné), ale to přece nikoho nezajímá, že jo ?? !  Fajn je to TV film odpouštím.Film sice nenabídne vyloženě nic explicitního a přitom načtrne docela zajímavé témata ( Domácí zneužívání babičkou, sériový vrah, únos-znásilnění) Kdyby se filmu chopil třeba Fincher, tak tu máme dost možná Revoluci v kriminálním žánru, naštěstí se film vydává docela nečekaným směrem a to, že hlavní hrdinka únosci uteče a když si myslí, že to nejhorší je za ní, tak jí nikdo nevěří, že vůbec byla unesena, což nabere docela nečekaný směr.Líbilo se mi, že hlavní hrdinka je nejen pěkná slečna, ale taky velmi inteligentní a bude pomáhat detektivům při práci, čímž si mě film dokázal získat.Určitě povšimnutihodná záležitost, která fanoušky detektivek určitě nezklame, byť k mému absolutnímu uspokojení to chce ty mrtvoly.. Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor>Ne, Násilí 1/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Herci 4/5. 7.5/10, ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

No, za prvé, nečítajte popis k filmu. Kto ho písal si zaslúži jednu obuvákom na hrtan, jebo. A teraz k filmu samotnému. Ak to budem brať ako televízny film, potom sa jedná o jemne nadpriemerne surovo podaný príbeh jednej preživšej obete masového vraha. Neuvidíme krv, ani žiadnu z vrážd, avšak samotný únos, väznenie a znásilňovanie sú natočené s dôrazom na ich chlad a krutosť. V prípade TV filmu to spĺňa tie najprísnejšie kritéria. Ak by som to mal ale brať ako cinema art, potom to tie detaily, širší príbeh ohľadom dalších vrážd a podobne, rozhodne postráda. Prvá hodina bola natočená chladne a surovo a pocitovo trvala omnoho dlhšie. Posledná polhodinka už zbehla rýchlo, spolupráca s políciou a legendárnym Harmonom bola nečakaným spestrením a film mal potrebný happyend bez nejakej akčnej strieľačky. Dám poctivé filmové 4, treba dodať že zaslúžené. Plynovú komoru všetkým, ktorí znásilnili ženu alebo dieťa. Možno by stačila kastrácia príborovým nožíkom. Film dobrý a ťažký. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

No jo no. To je tak, když si myslíš, že když tě unese řádně nadrženej úchyl a se štěstím se ti podaří přežít, tak už hůře být nemůže. Perverzní rodinka v čele velmi hodné babičky, bujného strýčka a míle vzdálenou despotickou matkou dodali tomuhle malému hobitkovi na síle a odvaze aby tuhle noční můru nějak přežila. Samozřejmě nepříspívají ani byrokratičtí zmrdi v podobě policie. I když je snímek točený 2018, za mě se jedná prozatím o jeden z top filmů letoška. Jasných 5/5. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Okrem televízneho vysielania sa film dočkal aj špeciálneho premietania v Tampe, v tom istom kine, kde bol v roku 1984 zatknutý Bobby Joe Long (Rossif Sutherland). Na premietaní tohto filmu sa zúčastnila skutočná aj skutočná Lisa McVey Noland (Katie Douglas). (Arsenal83)
  • Únosce a vrah Bobby Joe Long byl popraven smrtící injekcí 23. května 2019. (Morrighan)
  • Bobby Joe Long se narodil s extra X chromosomem, mutací známou též jako 47,XXY, jednou z variant Klinefelterova syndromu. (Morrighan)

Reklama

Reklama