Reklama

Reklama

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dobře napsané psychologické drama s prvky noir filmu, zároveň i film s velkým erotickým nábojem. Film o lásce a nevěře, o její potrestání, v podstatě celý příběh (s velkými záběry do minulosti všech postav) se točí okolo tří hlavních herců (starý muž, jeho mladá atraktivní snoubenka a mladý milenec), v jedné místnosti izolované vily, a navíc ještě s hlasovým záznamem obou mladých milenců! Námět (myšlenka) je v rámci žánru, docela zajímavá a svým způsobem i originální, ale bohužel s tím si celý film přeci jen nevystačil a velmi brzo se po stránce zajímavosti vyčerpal. Spiknutí a zápletka dobrá, značně klaustrofobická a úzkostlivá atmosféra, která diváka takřka pohltila rovněž, bohužel napětí tu trochu pokulhává, podobně jako kolegu, mě prvních 20. minut dost navnadilo, zbytek byl krom vyhroceného finále, bohužel už slabší a taky nudnější (hlavně co se týče té retrospektivy a někdy i nudných dialogů), ale na ten zlom si člověk chtě-nechtě prostě musel počkat. Samotné, pro mě poněkud nečekané rozuzlení, bylo mírnějším zklamáním, čekal jsem přeci jen větší vzrušení. Soundtrack byl ale skvělý. Film určitě stojí za shlédnutí. Pro fanouška krásné Rosalby Neri v nejlepších letech, která tu navíc trpí hustými nočními můrami, povinnost. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Zajímavě pojatý thriller o pomstě zhrzeného starého ženicha své mladé nevěstě a jejímu milenci. Úvodní dvacetiminutovka mne docela navadila, neboť pomstu onen postarší muž vymyslel vskutku báječnou a vůbec jsem tak nějak čekal další giallo (alespoň částečně). Jenže přišlo překvapení v podobě retrospektivního vyprávění, ve kterém divák nahlédne do duší jednotlivých postav a díky tomu si udělá obrázek, jak se věci ve chvíli vykonání pomsty měly. A ta retrospekce byla bohužel místy nudná, mne spíše zajímalo, jak to dopadne s oním mileneckým párem, protože pomstychtivý stařík to narafičil tak, aby nezemřeli hned... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pomalo plynúci dej zaujme iba jediným polotrilerovým prvkom, v ktorom starší manžel, ktorý sa sám odbachne, uväzní mladú manželku s jej milencom v dome. Na konci sa iba čaká na smrť. Aj to dobré kazia nudné retrospektívy oboch milencov a toporné herecké výkony. Jürgens sa skôr hodí na rolí nacistov, než na postaršieho romantika. ()

Reklama

Reklama