Reklama

Reklama

Kandidující politik ví, že se ho někdo snaží oddělat. Pořídí si proto dvojníka – bratrance, který se neúspěšně snažil prosadit jako herec. (Netflix)

Recenze (5)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tady asi divák musí být více zainteresován v oblasti politiky a možná i mít nějaké znalosti kolem politické situace ve Francii 70. let, aby si Hubu toho druhého mohl plně užít i jako politickou satiru. Ale jako herecká benefice Michela Serraulta tohle bylo báječné! Pierre Tchernia (Doživotní důchod) byl jeden z mála režisérů, který dokázal opakovaně poskynout Serraultovi prostor v komediálním počinu skutečně kvalitní úrovně. I zde Tchernia vytvořil chytrý kus s jednoduchou atraktivní zápletkou (zastoupení politika v čase hrozby atentátu jeho dvojníkem), rozehranou jak do vtipných vyústění, tak do precizně koncipovaného "seriózního" (politického) pozadí, které zde zastupují fiktivní mediální útržky z novin, rozhlasu a televize... krásně si pohrál také s přidanými gagy nebo vtipnými detaily (jakým jsou např. ručně namalované fousy na propagačním plakátu). Serrault si pak s gustem zahrál hlavní dvojroli plnou pestrých (byť povětšinou komických) poloh, v rámci níž si tentokrát i zatančil a zazpíval! Jeho imitování cizího politického projevu před pultem, puštěného na haprujícím kazeťáku, je nezapomenutelné. 85% ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Komedie, které staví na záměnách osob pomocí dvojníků obvykle nezklamou. Stejně tak i tato předvolební politická satira nabízí plno vtipných situací kolem kandidujícího politika a jeho bratrance, kteří si jsou téměř k nerozeznání podobní. Aby ne, když je oba hraje Michel Serrault. Nejvíc jsem se nasmála u projevu na předvolebním mítinku a televizní debaty s politickým soupeřem. Dobře mě pobavil i Jean Poiret, v roli politikova tajemníka . ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená, čistě francouzská politická satira, kdy je v době volební kampaně kandidát konzervativní strany Perrin v potenciálním ohrožení nájemným zabijákem. Stává se paranoidním a je nutné ho nahradit dvojníkem, jeho bratrancem neúspěšným hercem, který dostal hlavní roli jen v reklamě na deodorant. Ten má nyní v roli politika možnost ukázat jak dobrý je ve skutečnosti vlastně herec (skvělý Michel Serrault), – nikdo, ani vrah nesmí nic poznat… Produkce: Films A2 ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Francouzská poůitická satira se skvělým Serraultem v dvojroli politika i jeho bratrance herce. Za něho navyšuji hodnocení. ()

Reklama

Reklama