Reklama

Reklama

Lupin - Série 1

(série)
Trailer

VOD (1)

Epizody(5)

Recenze (25)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série - (7/10). Kvalitní jednohubka, která si s největší pravděpodobností vyslouží druhou sérii. Lupin má obrovské štěstí a tím je Omar Sy, který má charisma jako blázen a je tahounem celého seriálu. Dovolím si tvrdit, že bez Omara by po Lupinovi neštěkl ani pes. To bylo NETFLIXU jasné a proto dal Francouzům krásné zázemí a hle. Vznikl z toho detektivní, zábavný seriál, který baví celou rodinu. U nás doma jsme se na to dívali všichni, a proto jsme ocenili možnost českého dabingu. Ten byl pro moje velké překvapení opravdu dobrý. Lupin je prostě milá záležitost, která místy nadchne a pobaví. Klidně ať je takových seriálů víc. Já se vůbec zlobit nebudu. Nejlepší epizoda: 2. Kapitola (S01E02)  ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na báječnosť prvých dvoch dielov katastrofálne sklamanie v podobe finále. Tretí diel síce ako-tak ešte OK, ale predsa len sa jedná o zjavný pokles kvality oproti prvému a druhému. Štvrtý budete tolerovať s tým, že je to určite len nádych pred veľkým finále... ktoré sa ale nekoná! V poslednej epizóde sa rieši všetko možné, len nie (mdlá) linka s Pellegriniovcami. Po piatej časti pravdupovediac na druhú sériu ani nemám chuť, pretože som si myslel, že motív náhrdelníka sa uzavrie v prvej a v druhej dostaneme niečo úplne iné. Namiesto toho to vinou mizerného finále vyzerá tak, že nás tvorcovia mienia s náhrdelníkom otravovať aj celú druhú sériu, čomu úprimne nerozumiem. Urobili by lepšie, ak by bol každý diel o inom podfuku. Takto sa z toho pokúsili spraviť moderného Grófa Monte Christo (najlepšieho príbehu o pomste, aký kedy vznikol), ale skoro vôbec im to nevyšlo. 3* za až extrémne sympatického Omara Sy, za rozumnú minutáž (žiadny diel nepresahuje 50 minút), francúzsku výpravu/atmosféru, pekne spracovaný vzťah rozvedených manželov a za scenár, ktorý sa v prvej polovici tvári tak rafinovane, že vás poľahky presvedčí o tom, že nie je nič jednoduchšie, ako ukradnúť miliónovú vec z Louvru (čo je samozrejme totálna blbosť). ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Francouze a jejich tvorbu mám nesmírně v oblibě, za poslední roky tato země galského kohouta vyprodukovala nespočet kvalitních kinematografických počinů. i proto mě zajímalo, jak dopadl tento seriálový projekt, na který se pěje jedna óda za druhou. Lupin hlavně čerpá z jedné věci, a tou je Omar Sy. Tento sympatický herec si svou roli elegantního zlodějíčka dává s přehledem a nechává své kolegy daleko za sebou. Dále mě potěšil fakt, že má řada jen pět dílů, tudíž zde ani není moc prostoru na typické "vyplňovací" díly o ničem. Prostředí Paříže pro mě pořád lákavé a neokoukané, doprovázené skvělým hudebním doprovodem. Scénáristicky to převážnou dobu působí strašně promyšleně, ale tady vězí podle mě menší problém, kvůli kterému seriál nemůže pomýšlet na pomyslný piedestal. Ono to na první pohled krásné pozlátko ve svém nitru obsahuje docela dost příběhových děr a přešlapů. Dá se přes to přenést, ale trochu mě to ve výsledku mrzí. Uvidíme, co přinese druhá řada, první si ode mě odnáší i tak poctivých 7/10 ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Svižné spracovanie, dobré herecké výkony, pútavé sekvencie... a potom narazíte na medzery v deji a zistíte, že kradnúť v Louvri - je skoro ako ukradnúť horalku v samoške. Trochu milé (vzťah s bývalou manželkou), trochu francúzsky vtipné. Ale asi mi prvá séria stačila. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lupin je takovým francouzským pokusem o národního tahouna na nejpopulárnější streamovací službě a já musím říct, že mu tenhle status vůbec nemůžu upřít. Více než scénáristicky promyšlený je Lupin hlavně divoký, svižný a neutichající a přesně po tom konzumní společnost zejména prahne. Zastánci promyšlených a opravdu kvalitních kousků tady budou hodně remcat, ti, co se ale chtějí pobavit a odpočinout si, se budou jedině kochat. [viděno na Netflixu] ()

NifKor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Lupina jsem se šel kouknout aniž bych věděl o něm cokoliv nebo viděl jen samotný trailer. Nakonec je Lupin vážně dobrý seriál, který má výhodu, že vážně rychle odsýpe, kromě tedy posledního dílu, který je také z celé série nejslabší. Omar je prostě skvěle sympatický a neskutečně dobrý herec a nebyl film, kde bych si ho neoblíbil. Seriál má dobře napsané postavy to ano ale nedokážu si je moc oblíbit, a nebo najít nějaký důvod, proč bych si měl říct, že by mi zrovna na nějaké postavě záleželo. Akce je pěkná a mě jako divákovi dodávala energii. Děj je sice někdy absurdní a fakt v některých částech jsem si říkal wtf, ale jako ve finále nějak pro mě osobně v jistých částech funguje. Střihy do minulosti mě na tomhle seriálu asi štvaly nejvíc, protože pro mě byly neskutečně složitě vloženy do příběhu a ze začátku bylo těžké si zvyknout na jejich objevení se v seriálu ve formě střihu. Policie je dost ze začátku stupidní a moc se ani jako policie nechová ale později už se chovají víc normálně (kromě zatknutí v posledním díle u vlaku...). Celkově jsem překvapen ale ne zas tak moc, uvidíme jak na tom bude 2. série, nebo spíš druhá půlka 1. série? Nějak nechápu to rozdělení... 7/10 ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé, jiné. Rozhodně nejen obsazením výborně hrajícího Omara Sy. Holt, Arsene Lupin byl vždy mistrem překvapení. Chytré, místy jemný humor. Pouze francouzsky s titulky, protože: Proboha!, jak mohou v dabingu vyslovovat tak notoricky známé literární jméno Lupin jako "LUPÁN" !?! To není Fanfán Tulipán, ignoranti! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi naivne, a nie moc dovtipne stvarnenie tejto francuzskej literarnej postavy zasadenej do sucasnosti. Predvidatelnost, absencia logiky mi dost vadili. Inak, prekvapuje ma, ze samotni francuzi vykresluju svoju policiu tak neschopne. Zrejme vsak v tomto pripade preto, aby mohol vyniknut hlavny "nenapadny", takmer dvojmetrovy, hrdina. Bieda. Odporucam pre mladsie publikum, ci ako rodinny filmik. Neocakavajte nejaky vyrazny posun v zaverecnom dieli. Myslim, ze rozladi viacerych. Za mna cajicek, ktory som radsej ani nemusel objavit. Mozno vsak siahnem po knizke. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedzme si pravdu. Stačí nám toto? Myslím tým Lupina. Seriál nie je zlý, ale až moc farebný a nereálny. Nereálny v tom zmysle že polícia vo Francúzsku je buď reálne taká retardovaná alebo to je len výmysel tvorcov. Lupin sa pohybuje po Francúzku bez masky pritom polícia pozná jeho tvár... A nikto ho nikdy nechytí. Ooooooaaaaaauuuuuuuuuu...Toto presne žerieme. Ale seriálik má predsa aj plusy. Neviem či do kategórie plusov počítam aj príbeh pretože je taký 50/50. Zo začiatku príbeh nudný potom graduje a potom zas nudný. Seriál by bol dobrý keby sa Lupin možno  neukazoval na verejnosti. Veď ale predsa on je taký talentovaný že ho nikto nechytí. Ak tomu veríte tak bežte pozerať disneyovky. Ako som už zmienil nejedná sa o odpad a ani o vyslovený prepadák. Len rozprávka je prítomná. Je to také divné pozeranie, pretože dej sa akoby točí okolo toho istého a neprináša nič nové. SpOiLeR: séria sa proste skončí na pokračovanie takže zase si musím pozrieť druhú (ktorá je modrá takže neviem čo očakávať), druhá ma akosi priťahuje - viete keď sa zaryjete do deja tak chcete vedieť ako sa to skončí. Očakávam že druhá séria ma nesklame a seriál si udrží líniu. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje naprosto přesná představa postavy Lupina se absolutně neslučuje s hlavním představitelem tohoto seriálu byť si moc dobře uvědomuji, že Assane (Omar Sy) se jím pouze inspiruje a nesnaží se ho nahradit. Nicméně i tak je velmi vtipné sledovat například  jeho převlek "oranžové čepice" za přeříkávání odstavce z Leblancovy knihy popisující mistrnou dovednost dokonale měnit podoby. Autoři si to sice uvědomili a tak se Assane převlékne za dědka s hadrem na palici, ale stále platí - je to moc nápadné! Chci tím říct, že nenápadného člověka by neměl hrát dvoumetrový hromotluk s velice výraznými rysy, které nezmění ani jeho pokus s falešným obočím a bramborovým nosem...LOL. I kdyby ale hlavní postavu hrál jiný herec, pak by to nezměnilo bolestné sledování zřejmého děje, kde opravdu útrpně čekáte, kdy Assane za použití svých složitých triků s fantastickým rozuzlením a s odříkávání zásad a metod z odstavců knihy konečně přijde na to, co bylo zřejmé již od druhého dílu. Abych jen nekritizoval, tak uznávám, že některé triky a nápady jsou moc dobré a kreativní. Jenže co naplat, když pak Assane udělá několik tak triviálních chyb kvůli kterým například zemře člověk? Je to, jako matematik, který vypočítá hmotnost Marsu, ale v obchodě ani neví, kolik má rohlíkůů v pytlíkůů a u někoho takového na detailech opravdu záleží, pokud si chce hrát na Lupina!!!!!! P.S. Všimli si autoři, že je to černoch, nebo to je jen další dokonalý převlek? ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasnej Omar, kterýho fakt můžu a v kombinaci s nádhernou srdcovou Paříží a dějem inspirovaným knihou mě bavil od první minuty. Doporučuji!// Top skladba od Cascadeur - Meaning ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Story o bohatém lumpovi, kterému se postavil "Lupin" má to správné tempo a francouzskou přitažlivost, byť Sy mi úplně nesedí. První seriálový Arsene Lupin byl přeci jen stylovější. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Ze seriálu Lupin jsem měl původně velký strach, zda se nejedná o nějaký moderní a hlavně korektní remake legendárního zloděje, ale hned po prvních záběrech v nádherném Louveru se mé obavy zcela rozplynuly. Je to opravdu zážitek sledovat extrémně charismatického Omara Sy, jak si všechny s přehledem maže na chleba svým dopředu promyšleným jednáním a přímo brilantní improvizací. Role Omarovi sedla perfektně, působí přirozeně a jeho galantnost a šarm je přímo odzbrojující. Příběh má solidní tempo a dobře vystavěnou zápletku, která je plná nečekaných zvratů a zajímavých momentů. Oceňuji i minimum hluchých míst, povedenou atmosféru a inteligentní chování jednotlivých postav. Bavil jsem se po celou dobu. Jedinou výtku mám k trochu prvoplánovým situacím, které jdou hlavnímu hrdinovi zbytečně moc na ruku a výsledný dojem malinko kazí. Ale to je asi jediná vada na kráse, jinak je pro mě Lupin velmi milé překvapení, docela příjemná oddechovka a už teď se těším na další díly. 8/10. ()

Reklama

Reklama