Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

12-letý Naota je na "rande" s přítelkyní jeho bratra, který se odstěhoval do Ameriky, Mamimi. Když se vrací, přejede ho šíleně praštěná dívka Haruko Haruhara, řítící se svém mopedu Vespa a třískne ho po hlavě kytarou. Později mu z onoho místa na hlavě začnou vylézat roboti, kteří spolu bojují. A aby toho nebylo málo, Haruko se nastěhuje k Naotovi domů. A nad tím vším (rozuměj nad městem), ční obrovská napařovací žehlička.

Komediální anime s dějem o mnoho pošahanějším než bývá obvyklé a bizarními postavičkami. (Subjektiv)

(více)

Recenze (50)

merigieren 

všechny recenze uživatele

Líbilo semi to asi proto že nejsem otaku :-) většinou bojovky s robotama odsuzuju a abych jim nemusel davat špatný hodnocení tak je radši nesleduju. Ale tentokrát jsem udělal výjimku a jsem rád. Viděl jsem to jako dvouhodinový film u kterého jen těžko pochopíte proč se zrovna teď děje to co se děje. Je to velmi dynamický příběh se zajímavým dějem jen to chce trochu víc fantazie (ke konci už mi pomalu docházelo oč jde). Na začátku romantická láska bývalé přítelkyně bratra hlavního hrdiny a hlavním hrdinou, pak přijde vesmírná špionka která zaujme její místo a nakonec ho obě opustí. Mezi tím si řeší svoje vztahy a proplétají to soubojema alá unreal tournament. V pozadí hraje příjemná rocková hudba. Během těch 2h 16 minut jsem neměl čas nad ničím přemýšlet a jen sem s úžasem sledoval, co se děje a čím mě překvapí. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Na seriál krátké, na film dlouhé, hudba (ač váz z toho ruchu bude po pár dílech bolet hlava) parádní. Titulky jsem občas (často) nestačil číst (a že jsem nějaký čtenář). Nadsazenost (skoro parodii) nemám rád. Sci-fi linii jsem moc nechápal/nepobral. Po prvním díle jsem z toho měl dobrý pocit, ke konci jsem byl rád za to, že je to tak krátké. - 60 % ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Otázka: Jak budete jako správný otaku či fanda anime nebo i kdokoliv nesprávný (kdo ví, co jsem vlastně zač), které má jen 6 dílů, podivně vystavěný příběh, ale přece jen příběh, v kterém překvapivě je určitá logika (ale jen určitá), vcelku rozumnou hudbu a těch šest dílů máte za sebou za dva dny (což u mě ovšem neznamená ani plus ani minus)? Odpověď: Džúbun no nana. Překlad: 7/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Nic zvláštního se nestalo, jenom to obyčejné..." Tak přesně tohle není vůbec pravda, protože tohle je vážně dokonale neobvyklé, bláznivé a po všech stránkách originální dílo. Příběh o dospívání, kde se dozvíme, že starší holky jsou pro dvanáctileté kluky prostě hodně velkým oříškem a že láska může být velmi často komplikovaná záležitost... Příběh zasazený do kulis tak bláznivých, že člověk jenom sedí s očima vyvalenýma a čeká co dalšího vyleze Naotovi z hlavy... Příběh s tak skvělým tempem, že mě nenechal ani na minutu vydechnout... Charaktery jsou skvělé, Haruko je prostě dokonalá, Mamimi byla taky fajn a i ta Noatova spolužačka byla zajímavá. Zkrátka takovouhle sbírku naprosto originální a skvělých hrdinek jsem ještě nepotkal a neměl jsem nejmenší problém si je velmi rychle zamilovat. Navíc to dusno, co děvčátka kolem Naota a nejen kolem něj vytvářeli, zkrátka sexuální napětí jak má být! Humor byl skvělý, nečekaný a originální. Hudba byla parádní, takovouhle živou hudbu prostě můžu a tady opravdu skvěle seděla. Zkrátka stalo se toho hodně a já si to parádně užil. 9,4/10 ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Totální úlet!!! – ne, bez těch vykřičníků to bohužel říct nejde. Praštěné ženské, ujetý příběh, dokonalý soundtrack (ta hlavní melodie je skvělá), spousta elektrických kytar, baseball a obrovská žehlička... a abych nezapomněla, tak mě už od prvního dílu úplně dostala animace, která sice nebyla dokonalá, ale tak nějak... řekněme zvláštní, stejně jako celé Furi Kuri. :) Takováhle šílenost si nezaslouží nic menšího než 5*. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Atomsk je názov románu Cordwainera Smitha. (Flipper)
  • V druhej epizóde sa Naota pýta Haruko, prečo sa jeho otec chová tak čudne. Haruko odpovie, že preto, lebo napísal EVA knižku. Toto je odkaz na psychologický seriál Shin seiki evangelion (1995), ktorý robilo rovnaké animátorské štúdio. (Flipper)
  • Vo všetkých troch počiatočných epizódach, je auto Miya-Jun zničené. A keď je auto zničené Centim v tretej epizóde, miniatúrny Kenny zo seriálu South Park (1997) sa objaví pri letiacom vraku auta. (Flipper)

Reklama

Reklama