Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

12-letý Naota je na "rande" s přítelkyní jeho bratra, který se odstěhoval do Ameriky, Mamimi. Když se vrací, přejede ho šíleně praštěná dívka Haruko Haruhara, řítící se svém mopedu Vespa a třískne ho po hlavě kytarou. Později mu z onoho místa na hlavě začnou vylézat roboti, kteří spolu bojují. A aby toho nebylo málo, Haruko se nastěhuje k Naotovi domů. A nad tím vším (rozuměj nad městem), ční obrovská napařovací žehlička.

Komediální anime s dějem o mnoho pošahanějším než bývá obvyklé a bizarními postavičkami. (Subjektiv)

(více)

Recenze (50)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Otázka: Jak budete jako správný otaku či fanda anime nebo i kdokoliv nesprávný (kdo ví, co jsem vlastně zač), které má jen 6 dílů, podivně vystavěný příběh, ale přece jen příběh, v kterém překvapivě je určitá logika (ale jen určitá), vcelku rozumnou hudbu a těch šest dílů máte za sebou za dva dny (což u mě ovšem neznamená ani plus ani minus)? Odpověď: Džúbun no nana. Překlad: 7/10 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Otázka : Ako budete ako správny otaku hodnotiť anime, ktoré má len šesť dielov, žiadny podstatný dej, nevhodne použitú hudbu a tých šesť dielov sa vám podarí dopozerať po šiestich týždňoch ? Odpoveď : Džúbun no san Preklad : 3/10. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já nevim. Zběsilé, to jo. Tak jakože nelogické, to jo. S vespou a kytarou, to jo. Všechno beru, myslím, že i tak trochu chápu podivný záměr tvůrců, to jo. Jenomže mě to prostě neba. Tohle prostě není má krevní skupina. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

FLCL (フリクリ, Furi Kuri, English as Fooly Cooly) Snad ještě více střeštěně, praštěně a ulítlé než Dokuro-chan. Hudba od Japonské skupiny The Pillows. Propojení Anime s Mangou. "Jsem jen iluzí tvého mládí, vzpomínka dospívajícího srdce. " ## 80 % ## ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Úchvatná jízda o dospívání, netradičně punk-rockově ozvučená (ač tato hudba není můj šálek bujónu, zde sedí perfektně). Ujetější + vtipnější + zajímavější než Dokuro-čan. 7/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Nic zvláštního se nestalo, jenom to obyčejné..." Tak přesně tohle není vůbec pravda, protože tohle je vážně dokonale neobvyklé, bláznivé a po všech stránkách originální dílo. Příběh o dospívání, kde se dozvíme, že starší holky jsou pro dvanáctileté kluky prostě hodně velkým oříškem a že láska může být velmi často komplikovaná záležitost... Příběh zasazený do kulis tak bláznivých, že člověk jenom sedí s očima vyvalenýma a čeká co dalšího vyleze Naotovi z hlavy... Příběh s tak skvělým tempem, že mě nenechal ani na minutu vydechnout... Charaktery jsou skvělé, Haruko je prostě dokonalá, Mamimi byla taky fajn a i ta Noatova spolužačka byla zajímavá. Zkrátka takovouhle sbírku naprosto originální a skvělých hrdinek jsem ještě nepotkal a neměl jsem nejmenší problém si je velmi rychle zamilovat. Navíc to dusno, co děvčátka kolem Naota a nejen kolem něj vytvářeli, zkrátka sexuální napětí jak má být! Humor byl skvělý, nečekaný a originální. Hudba byla parádní, takovouhle živou hudbu prostě můžu a tady opravdu skvěle seděla. Zkrátka stalo se toho hodně a já si to parádně užil. 9,4/10 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

FLCL je... nepopsatelný úlet. Už první záběry mě zaujaly, kresbou a animací.... ne že by byla "dokonalá", často je zjednodušená a okolí je silně redukováno, ale o to více vyniknou obličeje postav, jejichž zpracování se mi líbilo. Nemá cenu se vyjadřovat k ději/příběhu, skoro žádný tu není, resp. působí to celé strašně "divně".. Je to zároveň cool, úchylné, zábavné, plné nadsázky, místy parodie... Soundtrack seriál skvěle doplňuje, nese se ve stejném "pohodovém" punk-rockovém stylu. Kultovní záležitost. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otázka: Jak budete jako fanoušek mangy a anime (nikoli však jako chorobný otaku, který bere sledování anime jen jako konzumní záležitost a touží jich vidět co nejvíce – nehledě na jejich kvalitu) hodnotit anime, které má 6 dílů, což je vzhledem k smyslu vzniku tohoto díla počet vskutku vystačující, velmi zvláštní a místy (dobře, to "místy" by šlo nahradit spíše slovem "ustavičně") na hlavu postavený příběh, který ale shledávám vtipným, nápaditým a originálním (těžko říct, kde pánové od Gainaxu sehnali tak dobrý matroš × kolik toho vypili × kdo vlastně přišel s takovým nápadem), praštěné postavy, vynikající hudbu a jehož šest dílů máte za sebou díky onomu lákavému strange feelingu za jedno odpoledne? Odpověď: Džúbun no hači. Překlad: 8/10. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak problémy s dospíváním, kdy mi lezou do postele tři ženský, bych si taky přál. Souhlas s Mariusem až na hudbu, ta je docela dobrá, obzvláště hlavní téma. 40 % ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Tomu nerozumím. Vůbec jsem Furi Kuri nepochopil, většinu času jsem pouze zíral na obrazovku s otevřenou pusou a vykulenýma očima, a přesto jsem se neskutečně bavil a chtěl bych víc dílu. A ještě víc. A víc. A chci mopeda a Haruko a kytaru a... Prostě Furi Kuri!!! :-) ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem Japonským Anime filmům nějak moc neholdoval, ale tenhle se mi dost líbil. Má pěknou grafiku, zajímavý příběh, vtipný situace a spoustu dalších faktorů díky kterým dávám 5*. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Divné. Občas v dobrom, občas v zlom slova zmysle. Forma tu jednoznačne prebíja obsah, ale robí to tak dobre, že sa mi to proste páčilo, hoci som si nebol istý (a ani teraz si stále nie som), či to bolo na 3* alebo 4*. Na rozdiel od väčšiny tu, si nemyslím, že by to bolo o ničom, ja som tam videl normálny plnohodnotný príbeh, ktorý by si zrejme zaslúžil trochu viac rozviesť a vysvetliť všetky tie postavy a skutočnosti, ale aj tak sa v tom dalo vcelku dobre orientovať. Postavy sú zaujímavé, len slabo vykreslené, hudba super a ako som už hovoril, tak samotná forma je strašne dobrá, hoci občas to bol teda riadny brutál stíhať to vnímať, hlavne keď sa to zmenilo na mangu. Hodnotenie nakoniec dávam také, aké dávam hlavne kvôli peckovému piatemu dielu. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Otázka: Jak budete jako správný fanda anime (záměrně nepoužívám termín otaku, protože většina z nich pozbyla jakéhokoliv smyslu pro humor a nadhled) hodnotit anime, které má sice jenom šest dílů (což je vzhledem k jejich náplni zcela postačující, vezmeme-li v potaz, že další díly by původní drajv jenom rozmělnily), nemá pevnou dějovou kostru (což není zas tak na škodu, tohle anime má jiné přednosti), skělou hudbu a těch šest dílů se vám podaří odkoukat za dvě odpoledne? Odpověď: Džúbun no kyuu. Překlad: 9/10. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Tenhle uřvaný, chaotický a děsně kůl experiment mě fakt nebaví. Možná proto, že jsem netrpěla na tak šílenou pubertu. Kde mám sakra ty prášky na migrénu.... ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Nehorázně šílený a humorný experiment. Nehledejte v tom nic hlubokého nebo snad dějového a nechte se unášet střídáním animačních postupů a grandiózní ulítlostí. ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Bola to láska na druhy pohľad. Na prvý som totiž netušil čo ma to vlastne zrazilo xD. Na prvý view totálna nemožnosť orientácie v príbehu, je to skoro ako dadaistická báseň, no po druhej projekcii to dáva zmysel. A je to proste super cool (Vespa, gytary, roboty, Haruko, aaaand Tv- walkman ... Sony brand xD). Furi kuriiii !!! ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Tak přišlo mi to místy zábavné, ale to je tak všechno kladné, co bych k tomu mohl říct. Nadruhou stranu je to ujebané a nesmyslné, jako by ste se koukali na sen od někoho....Rozhodně mi tyto věci nepříjdou cool ani uajímavé ani nic... ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

První dojmy - WTF, poslední dojmy - WTF :D . Moc jsem to nepochopil, ale u druhého dílu jsem se začal poměrně dost bavit a seriál jsem dojel na jeden zátah. Ještě teď při psaní konentáře se nemůžu přestat, "tlemit" je nejlepší výraz, tomu, co jsem viděl. Nevím co to bylo, ale bylo to téměř dokonalé... Neutuchající tempo, s jakým se na vás valí výtvory občas choré, občas geniální mysli, je pozoruhodné! Tempo je dokonce tak vysoké, že ani nemáte čas se něčemu divit a prostě jen dál nevěřícně sledujete tu jízdu. Čili... skvělé 4*, pátou si nechám na možné druhé zkouknutí ()

Reklama

Reklama