Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

12-letý Naota je na "rande" s přítelkyní jeho bratra, který se odstěhoval do Ameriky, Mamimi. Když se vrací, přejede ho šíleně praštěná dívka Haruko Haruhara, řítící se svém mopedu Vespa a třískne ho po hlavě kytarou. Později mu z onoho místa na hlavě začnou vylézat roboti, kteří spolu bojují. A aby toho nebylo málo, Haruko se nastěhuje k Naotovi domů. A nad tím vším (rozuměj nad městem), ční obrovská napařovací žehlička.

Komediální anime s dějem o mnoho pošahanějším než bývá obvyklé a bizarními postavičkami. (Subjektiv)

(více)

Recenze (50)

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Příběhy s podobně šíleným dějem mě baví a tady se navíc později ukáže, jaký to mělo důvod a smysl více než uspokojivým koncem. Mezi vším tím bláznivým humorem, se ale objevilo i pár vážnějších témat, která jsou taky provedená dobře a nijak tempo děje nezdržují, právě naopak. Animace byla krásně živá a i když mecha není zrovna můj šálek kávy, tady mě souboje nadchly mnohem víc než jsem čekala (a to jakože fakt hodně). Postavy byly taktéž super a jejich vztahy působily povětšinou i dost reálně. Je to celé velká šílenost, ale tím správným způsobem, v té správné míře tak, aby se člověk nestihl nudit. 8.2/10 ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Otázka: Jak budete jako správný fanda anime (záměrně nepoužívám termín otaku, protože většina z nich pozbyla jakéhokoliv smyslu pro humor a nadhled) hodnotit anime, které má sice jenom šest dílů (což je vzhledem k jejich náplni zcela postačující, vezmeme-li v potaz, že další díly by původní drajv jenom rozmělnily), nemá pevnou dějovou kostru (což není zas tak na škodu, tohle anime má jiné přednosti), skělou hudbu a těch šest dílů se vám podaří odkoukat za dvě odpoledne? Odpověď: Džúbun no kyuu. Překlad: 9/10. ()

Reklama

merigieren 

všechny recenze uživatele

Líbilo semi to asi proto že nejsem otaku :-) většinou bojovky s robotama odsuzuju a abych jim nemusel davat špatný hodnocení tak je radši nesleduju. Ale tentokrát jsem udělal výjimku a jsem rád. Viděl jsem to jako dvouhodinový film u kterého jen těžko pochopíte proč se zrovna teď děje to co se děje. Je to velmi dynamický příběh se zajímavým dějem jen to chce trochu víc fantazie (ke konci už mi pomalu docházelo oč jde). Na začátku romantická láska bývalé přítelkyně bratra hlavního hrdiny a hlavním hrdinou, pak přijde vesmírná špionka která zaujme její místo a nakonec ho obě opustí. Mezi tím si řeší svoje vztahy a proplétají to soubojema alá unreal tournament. V pozadí hraje příjemná rocková hudba. Během těch 2h 16 minut jsem neměl čas nad ničím přemýšlet a jen sem s úžasem sledoval, co se děje a čím mě překvapí. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

FLCL je... nepopsatelný úlet. Už první záběry mě zaujaly, kresbou a animací.... ne že by byla "dokonalá", často je zjednodušená a okolí je silně redukováno, ale o to více vyniknou obličeje postav, jejichž zpracování se mi líbilo. Nemá cenu se vyjadřovat k ději/příběhu, skoro žádný tu není, resp. působí to celé strašně "divně".. Je to zároveň cool, úchylné, zábavné, plné nadsázky, místy parodie... Soundtrack seriál skvěle doplňuje, nese se ve stejném "pohodovém" punk-rockovém stylu. Kultovní záležitost. ()

Illioplius odpad!

všechny recenze uživatele

Ukričané, bezobsažné, otravné a nudné. Vyslovene som sa donútil dopozerať to (ale to bolo v rámci jedného dňa). Hovoril som si, že v ďalšom diele sa už predsa niečo musí stať. Nuž a nestalo sa. A celkom ma to naštvalo. To chcem tak veľa, aby to, na čo sa pozerám, malo nejaký obsah? Nechcem veriť tomu, že priaznivci anime zožerú pomaly všetko, čo vyzerá ako anime, nech je to akokoľvek zlé, ale musím povedať, že mi to tak trochu pripadá. Druhá možnosť je, že mi to skrátka vôbec, ale vôbec nesadlo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Moped, na ktorom jazdí Amarao, nie je Vespa, ale japonský model Rabbit. Podľa režiséra je oveľa vzácnejší než Vespa. (Flipper)
  • Žena, ktorá spovedá režiséra v komentári k filmu, je Maki Terashima-Fukuta, producentka americkej verzie seriálu. (Flipper)

Reklama

Reklama