Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina profesionálních zabijáků, vedená Ericem Gaussem (Matthias Hues), usmrtí všechny zaměstnance jednoho bankovního úřadu v L. A. Jediný, komu se podaří přežít, je Paul Damone. K němu přijíždí na dovolenou jeho bratr Johnny (Lorenzo Lamas), nejlepší lovec lidí z Bostonu. Stává se svědkem vyvraždění celé Paulovy rodiny. Johnny se rozhodne Erica najít a pomstít smrt svého bratra. Pátrací eso je jeden z lepších filmů, ve kterém Lorenzo Lamas ukazuje své bojové umění. (videofil)

(více)

Recenze (52)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Humorem oplývající lovec lidí Lorenzo "L'Oréal" Lamas v dozvucích akčních osmdesátek - k potěše konzervativního diváka bez současné žánrové normy tří střihů za sekundu. Autoři si příliš s logikou či technickou kvalitou nelámali hlavu - postačí, že pomstychtivý Renegát láme žebra i čelisti padouchům, přičemž ten ústřední vypadá jako vyhazovač z drážďanského gayklubu. V této souvislosti mě napadá, že Lorenzo s hlasem prince Čenského se za celý film ani nepokusil získat nějaké ženské srdce a jen se pořád bratříčkoval s trojicí agresivních hispánských výrostků, nicméně nevěnoval jsem Pátracímu esu tolik pozornosti, abych mohl říct, že po nich chtěl něco víc.. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Viděno po letech na dvd, no příšerná kravina!!! Ve filmu selhává úplně všechno - děj, střih, dialogy, strašlivý herecký výkony, otřesně natočená akce, "fighty" jsou sestříhané a jedinej dobrej je ten ve škole bojových umění plus duel Lamas vs Hues. Ale prostě strašlivá ULTRA-Béčková slátanina, technicky naprosto nezvládnutá, plná do očí bijících nelogičností. Tady jsem fakt nechápal, na jakých filmech jsem ulítal v době VHS půjčoven, protože "Eso" bylo jedno z mých oblíbených akčňáků a když přišlo do VHSpůjčoven, byla to bomba ... Za scénu v dojo a Huese jedna *, jinak bych snad musel dát odpad ... hrůůůza!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Viděno asi před 12-ti lety, ale vzpomínám si, že tehdy to byl film, který ze všech nejvíc ničil hlavy mého videorekordéru. Hues používal na začátku brutální pěstní techniky a závěrečný duel na nějakém vrakovišti nebo kde byl hodně dobrý. To, co bylo mezi tím, si příliš nepamatuju, ale kdyby se mi toto dostalo znovu do ruky, bez váhání by to musel stařičký přehrávač přežmoulat ještě jednou... Na Lamase slušných 40%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Lorenzom Lamasom. Má výborný príbeh o pomste za smrť brata, ktorý bol dôležitým svedkom v jednom súdnom procese. Spracovanie príbehu už o niečo zaostáva, ale stále je dobré. Akčných scén je tu dosť a s ich kvalitou som spokojný. Najviac sa mi páči súboj v telocvični, kde Lamas porazí viacerích odborníkov na bojové umenia a samozrejme aj finálny súboj. Narozdiel od väčšiny akčných filmov, kde je hlavný hrdina pre film tým najlepším a záporáci sú tam skôr z nutnosti, tak tu sú záporáci na čele s Mathiasom Huesom po stránke zaujímavosti viac než rovnocenným Lamasovým partnerom. Predviedli tu viaceré výborné akcie, hlavne úvodná prestrelka v banke a tiež majú na svojom konte mnohích policajtov. A tiež sú za rovnoprávnosť, pretože sa nepamätám, kedy som v nejakom akčnom filme videl také množstvo zabitých žien. Po technickej stránke, teda réžia, kamera a strih tiež neurazí. Je to typické akčné béčko začiatku deväťdesiatych rokov, takže fanúšikovia takýchto filmov by si ho určite nemali nechať ujsť. Objektívna kvalita filmu-65%, film sa páči mne na 74%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

DRZ HUBU NEBO TI JI ZACPU! jo tak na tomhle sem vyrostl film z dob kdy Lamas jeste umel bojovat a Hues byl tim naprosto ultimatnim vrahounem chrlicim drsnacky hlasky na vsechny strany skvely prestrelky skvely souboje doslova z toho dycha ta pohodova atmosfera stary dobry beckovy akce podobny kousky mne nikdy neomrzi! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

V dětství můj nejoblíbenější akční film. PÁTRACÍ ESO je nadprůměrné béčko z počátku 90. let, v němž snad není souvislých deset minut, které by neobsahovaly alespoň jednu akční scénu. Akce je (vzhledem k nevelkému rozpočtu) slušně natočená a v podstatě vždy velmi dobře přehledná (nejlepší je souboj ve škole bojových umění a závěrečná bitka Lamase s Huesem). Lamas pravděpodobně v žádném jiném filmu nebyl víc cool (v 90. letech jsem mu celkem fandil) a i jeho hlášky jsou docela fajn ("Co je to? Vyšší ročník?"). A Matthias Hues je prvotřídní béčkový záporák - vzhledem, postavou, a v případě tohoto filmu i svou rolí (klasický chladnokrevný nájemný zabiják). Kupodivu i děj dává celkem smysl, přestože je samozřejmě hodně jednoduchý a naivní. Nicméně co bych dal za to, aby takovouto "kvalitu" měli direct-to-video filmy, které posledních více jak deset let točí Seagal, Van Damme, Lundgren a další kdysi populární hvězdy akčních filmů. Objektivní hodnota snímku sice asi není zrovna valná, ale láskám z dětství by se prostě mělo trochu nadržovat. Zvlášť, když se na ně dá jakž takž koukat i v dospělosti. ;-) 70 % ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

LAMAS!!! Největší herecký béčko, který má každej rád. Já na jeho filmech nevyrůstal, takže k němu moc vztah nemám. A ani tenhle film není nic světoborného, příběh je takový jaký čekáte u béčka, herci jsou ještě horší, ale film nějak zvlášť nenudí a hláškuje se poměrně často. Takže 2*. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Mě se to libilo. Lorenzo mi byl sympatický pár hlášek dobrých pronesl. Záporaci jak maji být vše rozstřílejí a nemají žádné slitování a už známý ve své branži záporných rolí Matthias Hues se mi taky líbil i ta pizda s uzina po jeho boku. Fighty, přestřelky.. fajn béčkovej akčnák. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zapomenuté akční béčko, které před lety prohánělo nejeden video přehrávač. Já sem Tlamase nikdy moc nemusel takže mi tato "klasika" unikla a vůbec mi to nevadí. Tlamas není (ani nebyl) Seagal nebo Van Damme, takže ani nebylo na co koukat. Jeho bojové umění je velice slabé a občasnou otočkou mě opravdu neoslní. Možná, že kdybych to viděl v době vzniku, kdy mi bylo nějakých 6 let tak bych na to koukal jinak ale teď to opravdu nemá co nabídnout. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších filmů, ve kterých se objevil Lorenzo Lamas. Žádný zázrak se nekonal, ale mělo to alespoň jakžtakž snesitelný děj, slušných bojových scén, při kterých ukázal své umění, tu taky bylo dost a i bandička záporáků se mi líbila (zvláště pak ta vražedkyně Jewels - Cyndi Pass). Dost zbytečná tu byla trojice rádoby teen drsňáků, kteří chtěli pomstít svého učitele na vozíku, ale zase se dalo alespoň zasmát jejich toporným hereckým výkonům. Mrtvých tu bylo taky dost, takže zavřu obě oči a napálím tomu průměrných 50%... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Necakane dobre becko. Nie som fanda Lorenza Lamasa. Doteraz som videl asi 3 jeho filmy a vsetko to boli totalne sracky, ale tento sa fakt podaril. Lamas hra sympatickeho hrdinu, ktory sa chce pomstit za smrt brata, Matthias Hues je skvely drsny zaporak, ktoremu divak praje bolestnu smrt. Dej nie je v ramci zanru uplne blby a jak akcnych scen, tak bitiek, ktore su na urovni je tiez dostatok. Takze vraj najlepsi Lamasov film rozhodne odporucam. edit 2022: stále to je dobré béčko. Dej je funkčný, bitky sú solídne. Sem tam sa síce mláti vzduchoprázdno a súperi reagujú len zo zvyku, ale tentoraz sa aj Hues predvedie v bitkách a ani sa pri tom nevyzlečie do pol pása. Je tu aj pár drsných prestreliek v ktorých sa nevinní ľudia kántria skoro jak v HK filmoch. Dobu vzniku okrem absentujúcich CGI prezradí hlavne to, že mnoho chlapov tu má dlhé vlasy. Jak hlavný hrdina a záporák, tak kopa poskokov. To boli cool vlasaté časy. Štvrtú hviezdu by som možno dal keby tam bola ešte aspoň jedna naháňačka a keby namiesto nemastného neslaného Odpadlíka bol v hlavnej úlohe niekto charizmatickejší. napríklad Seagal. Takže celkovo staré dobré béčko a aj ten nový CZ dabing je vydarený. 6/10. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Typicke Béčko let 90tých. matthias Hues je správný dobytek A Lamas na mě působil jak bezdomovec. Akce je dobrá a závěrečná bitva taky, ale mohla být delší. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Na ten film jsem koukal v myslim v 94 na videu. A byla to bomba, ale s odstupem 11 let, musim podotknout, že to zas tak dobrý nebylo, ale na Lamese to ušlo... Jeden z těch jeho lepších kousků... ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Průměrně špatné akční béčko s LL, jehož opravdovou zajímavostí je sémiotický systém vybudovaný na účesech hlavních postav. Účesy nejenže charakterizují sociální status postav (trojice mladíků má odlišné účesy i podle příslušnosti ke své rase, tj. k hispánské, bělošské a černošské), ale dokonce charakterizují pomyslnou osu mezi kladností a záporností postav. Ve filmu stojí jako dvě protikladné dvojice Johny Damone (Lamas) a Eric Gauss a mladá vražedkyně a těhotná žena Paula Damona. (Samotný Paul Damon má vlasy zcela stereotypně ostříhané nakrátko, což odpovídá jeho vedlejěí roli.) Zatímco Gauss má dlouhé blond vlasy, které působí dojmem neupravenosti a anarchičnosti, LL nosí vlasy upravené nejčastěji v culíku s - téměř - zženštilými prameny volně podél hlavy. Dvě hlavní ženské role jsou také protikladné. Damonova manželka má celkem stereotypní dlouhé vlasy (nijak netypické), vražedkyně má ofinu s kratšími vlasy a nosí vlasy rozpuštěné (při návštěvě vězení nosí paruku). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia zlatanina s Lorenzo Lamasom alebo Lorenzo Mamlasom? No nic to, Kurt Anderson je evidentne reziserska lama. Film vsak mal zaverecny suboj, tak 5 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dal vzpomenout na fajn béčko Lamase a můžu říct, že při oprašování tohodle kabátu jsem se vůbec nenudil, naopak! Pátrací eso patří určitě k tomu lepšímu co kdy náš odpadlík natočil a je jen škoda, že takových pecek nestihl víc, páč postavu i bojový dovednosti na to měl. Vybral si zde i parádního záporáka Matthiase Huese, kterej se pro parchanty narodil. Prostě zlatý béčkový devadesátky! 65% ()

Reklama

Reklama