Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl scénář natolik kvalitní jako je technické zpracování, je to nejlepší český film desetiletí a české fantasy všech dob. Takhle nějak si představuju toho Posledního z Aporveru. Jenomže princezna Germani je tam na hovno, Lambora směšný, a Roman Zach při vší úctě vzbuzuje spíš smích. Od útoku na město je to ale super film bez výhrad. Krásné Simoně bych dal ještě větší roli, sice jí tu démoničnost nikdo moc nevěří, ale vypadá skvěle. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tohle je pro mě jedno z největších filmových zklamání vůbec. Jedničku sem viděl vícekrát a musím uznat, že je to pro mě přesně trefená pohádka. Měl sem teda právo se těšit jako malej na pokračování. Ale tohle, tohle je tak strašně až nechutně zplácanej paskvil, že se mi z toho normálně chce až brečet. Nejen, že se film točil výhradně kolem Křenkový, ale vona tam celou dobu musela bejt hned dvakrát. Ano, mám s ní problém, páč mi to její vystupování přijde hrozný. Cokoli řekne, tak ledabylým způsobem, že mě to otravuje (ale ani ta nemůže za takle trapnej scénář). Vykradačka od Harryho Potra až po Pána prstenů a jako bonus Dr.Strange. Ale ani to pro mě nebylo nejhorší. Ani ti dva debílci, který se měli starat o zábavu (rytíři, strašný). Dějově to bylo přeplávcaný, vizuálně taky a celkově to dávalo pramalej smysl. Fakt sem se těšil, ale dostal sem jeden z nejhorších filmových zážitků... A přísahal sem si, že tohle už nikdy dobrovolně neuvidím. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Měníš se, ztrácíš sama sebe..." Už první díl Princezny zakleté v čase byl šmrncnutý fantasy, ovšem tohle pokračování už nemá s pohádkou vlastně vůbec nic společného. Je to jednak výrazně temnější než jednička, ale hlavně je to plné magie a bojových scén, jejichž  rozsah podle mě do pohádky pro menší děti nepatří. Kromě toho už i název filmu je zavádějící, protože pokud je zde někdo "ztracen v čase", tak je to možná alchymistka Amélie, ale rozhodně ne sama princezna. Sám příběh přitom určitě není špatný, a dilema, kterému je Amélie vystavena (přivlastnit si magii, která ji nepatří z pohnutek, i když ji k tomu vedou dobré pohnuty - ochrana svých přátel), působí velmi věrohodně a nese v sobě silnou myšlenku o tom, že "cesta do pekla bývá mnohdy dlážděna dobrými úmysly". S čím mám trošku problém je závěr, kdy ve prospěch dobra musí zasáhnout (původně zlá) čarodějnice Murrien. Podle mě se děj "pohádky" mohl bez tohoto zvratu obejít. Stačilo, aby sama Amélie onen návrat v čase provedla z gruntu a k onomu závěrečnému střetu (plnému násilí) vůbec nemuselo dojít. Každopádně ona změna charakteru čarodějnice Murrien v tomto díle nebyla nikterak blíže vysvětlena, takže ten její zásah ve prospěch dobra na mě moc věrohodně nepůsobil. Stejně tam bych měl určité výhrady k některým komediálním scénám zejména v podání Martina Písaříka coby pobočníka prince, které na mě působily spíš trapně než vtipně, ač asi chápu jejich smysl odlehčit děj pro dětského diváka. Ale otázkou opět je, co už jsem psal v úvodu, zda bylo správnou cestou udělat na jednu stranu velmi temný příběh plný bojových scén a na druhou stranu jej takto zkombinovat z trapností. I přes tyto výhrady dávám ale nakonec čtyři hvězdičky, protože podobně jako u jedničky si myslím, že na to, že to bylo produkováno v české kotlině, jde o opravdu kvalitní a svěží počin. Jen tomu prosím neříkejme pohádka. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol ešte celkom na naše pomery príjemná rozprávková fantasy, s pre mňa neznámymi hercami. Druhý diel je už len fantasy, kde chýbajú akékoľvek emócie, za to vytváranie rún špeciálnymi efektami sa tvorcom tak páčilo, že herci museli mať asi povinné silové cvičenia, aby to zvládli. Eliška Křenková mi bola nesympatická rovnako ako v prvom diely, taká typická dnešná baba, ťažko nad vecou a všetko a všetci sú jej ukradnutí, to hovorím o jej výraze a prejave. Celkovo herci boli strašne umelí a bez akejkoľvek chémie, a jediné, čo ma dokázalo trochu vytrhnúť z letargie bola pesnička :) Keby aspoň humor zafungoval, ale ten bol tak nasilu a často aj úplne mimo kontext. Škoda! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Poté co Amélie zničila Murielinu růži otiskla se na ni nějak runa času (jak nevíme a nikdo to neřeší) Amélie se rozdvojila, aby ji lépe chránila (jak nevíme a film to nevysvětlí) a snažila se ji chránit. Mezitím se díky tomu objevil jakýsi  pán run co žije díky runě smrti s armádou nějakých mutantů (nápadně podobných skřetům z pána prstenů) a snaží se získat 4 runy (pátou už má) . 2 získá (netěšte se nic neukážou)  zbývá mu runa prostoru co je v městě alchymistů a runa času co má Amélie a nechce to nikomu říct v tom městě je Elena, Jan, Amélie a ti dva blbečci .  Záporák je o hodně horší než Muriel v jedničce (mimochodem ta se tady taky objeví jak, když má být mrtvá nevíme a film to neřeší nicméně za tohle jsem hodně rád scény s ní patří k tomu nejlepšímu co zde film nabízí klidně bych jí dal více prostorů na úkor těch 2 blbečků co se zde staraly o humor škoda, že jich ty děcka nezabily na začátku hned bych automaticky dával 5 hvězd) davové scény jsou lepší a přehlednější (zdravíme Jana Žižku takhle se to točí a nemusíme do toho rvát milionové rozpočty a hollywoodské herce). Příběh je slabší a stopáž zbytečně moc dlouhá zatímco Black Panther měl 160 minut tam se pořád něco dělo tady je zhruba 40 minutová pasáž kde to stojí na místě  v podstatě od příchodu do toho města to stojí na místě navíc je zde minimálně 5 scén kdy se z ničeho nic objeví černá obrazovka . 60 procent těch 84 procent co to má aktuálně je úlet není to o tolik lepší než jednička.  Tvůrci by chtěly ještě dva díly a seriál tak uvidíme jen  bych měl obavu z toho, aby se nevařilo z vody. https://nerdfix.cz/clanek/tvurci-ceske-princezny-zaklete-v-case-planuji-dalsi-dva-47mrnk ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Na více než 740 VFX záběrech pracovalo 34 lidí v QQ studiu Ostrava po dobu 7 měsíců. (Deqwert)
  • Finální bitva a část soubojů se natáčely na hradě Hukvaldy. (me116)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama