Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 2

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ešte prvé dva diely tejto serie ma celkom bavili, ale s každou ďalšou častou séria padala do šedej podpriemernosti. Tak od tejto časti som vobec nič nečakal, ale len z čírej zvedavosti som si ju pozrieť chcel. Po záverečných titulkoch som bol, ale milo prekvapený. Film nejde v šľapajach svojich starších kolegov, ako keby ním ani nebol. Ale aj tak sa nejedna o originálny námet, podobných filmov je niekoľko, ale tak dobre zvládnutých je naozaj minimum. Je tu niekoľko slušných lakačiek a s pribúdajúcimi minútami silnie aj napätie či atmosféra. Mňa dosť bavia filmy z uzatvoreného prostredia a tento nebol výnimkou. A preto mi nevadila ani častá chaotickosť i mierna absurdita. Je tu i nejaký ten zvrat, ale bol celkom očakávaný. Po hereckej stránke to bolo také mdlé, ale nemôžem asi chcieť zas všetko. Takže slabé, ale 4*. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem viděl pouze první díl Paranormal activity. A když jsem se doslechl, že nový film nemá nic společného s celou sérii, tak jsem se na to vrhnul. Režisér William Eubank mě potěšil u svého předchozího filmu Underwater a u nového Paranormal activity předvedl, že má talent a já ho teď budu s radostí dál sledovat. Film má sympatické hlavní postavy u kterých je největší problém, že jsou až moc zvědavý a často jsem na tv mluvil " vole kam zas jdete? ". Ale k situaci ve které byli se asi nemůžu divit, že byli zvědavý. Děj filmu je opravdu povedený a byl jsem do filmu každou další minutou víc a víc ponořen. To co se filmu nejvíce povedlo, je samotná hororová atmosféra, kdy se přiznám, že lekačky ve filmu jsou sakra povedené. Když ty lekačky dáte do vhodných míst, kde atmosféra pořádně houstne, tak dostanete děsivý zážitek. Já byl vyděšený a nepamatuji si, kdy jsem byl letos tak pěkně ponořen do hororu a zároveň mě dokázal tím správným způsobem děsit. Ano film má někdy klišé momenty a scénář by potřeboval vylepšení, ale jako horor to funguje opravdu dobře. Finále filmu je za mě naprostá lahoda. Found footage kamera velice dobře využita a byl jsem ohromen pár slow-motion záběrů. Ty se fakt povedly, hlavně ten poslední :-). Takže za mě palec nahoru a pro fanoušky hororů povinnost vidět. Letos to za mě patří mezi TOP 10 nejlepších hororů. Jsem fakt potěšen :-) 7,5/10 ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Výpravou nejzajímavější ze série. Příběh holky, pátrající po svých kořenech v separované komunitě Amišů, je pro lekačkové skotačení s potenciální přítomností uber-ďábla dobrým podhoubím. V “midsommarském” námětu nás zve k intenzivnímu prozkoumání útrob povedeně zlověstného kostela uprostřed studeného lesa. Na druhou stranu ale taky pracuje s okoukanými Paranormal Activity POV lekačkami uvnitř baráku, které už spíše nudí a navíc jsou odfláknutě nedořečené. A ve finále je ve střihu POV záběrů tolik chaosu a chybějící návaznosti, že spíše než napětí vzbuzuje WTF rozpaky. Uzavření příběhu ale cool. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Pořád mají tyhle "dokumentární" horory s kamerou své kouzlo, byť je tento dost utahaný, naprosto to vyrovnal konec. K zechcání!!! Pořád se u toho bojím víc, než u graficky sebelepšího celovečerního Wana aspol., protože to ve mne evokuje tu možnost reality, a to je spolu se zvuky nebo obrazovými halucinacemi a prací naší fantazie pro vzbuzení strachu nejvíc. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Technicky a ambicemi nejzajímavější ze "série" (se kterou to však má opravdu málo společného). Jinak jsme svědky další porce nudy, ze které nás vytáhne až zběsilé finále. A přitom námět zde nebyl vůbec špatný, ovšem snímek mě absolutně nedokázal naladit na jakoukoliv znepokojivě investigativní notu, "komunita" je zde relativně nezajímavá, odkrývání skrytého tajemství je též nezajímavé a jakkoliv neatmosférické, a postavy se opět chovají jako naprostí debilové. A to prosím v rukou relativně schopného režiséra, který má za sebou ucházející Underwater. Další už prosím ne. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)
  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)

Reklama

Reklama