Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 1

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ešte prvé dva diely tejto serie ma celkom bavili, ale s každou ďalšou častou séria padala do šedej podpriemernosti. Tak od tejto časti som vobec nič nečakal, ale len z čírej zvedavosti som si ju pozrieť chcel. Po záverečných titulkoch som bol, ale milo prekvapený. Film nejde v šľapajach svojich starších kolegov, ako keby ním ani nebol. Ale aj tak sa nejedna o originálny námet, podobných filmov je niekoľko, ale tak dobre zvládnutých je naozaj minimum. Je tu niekoľko slušných lakačiek a s pribúdajúcimi minútami silnie aj napätie či atmosféra. Mňa dosť bavia filmy z uzatvoreného prostredia a tento nebol výnimkou. A preto mi nevadila ani častá chaotickosť i mierna absurdita. Je tu i nejaký ten zvrat, ale bol celkom očakávaný. Po hereckej stránke to bolo také mdlé, ale nemôžem asi chcieť zas všetko. Takže slabé, ale 4*. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov sa vydáva medzi amišov, aby tu nahrali dokument a aby zistili, čo sa stalo so ženou, ktorá ku komunite v minulosti patrila a je matkou autorky dokumentu. Zo začiatku vyzerá všetko príjemne, ale po pár dňoch sa situácia zmení a partia bude musieť bojovať o život. - Velmi príjemné prekvapenie. Po dlhej dobe je to horor, ktorý je plný energie, čiže je vidieť, že herci si natáčanie užívajú a nie sú tam len kvôli paychecku, ako to je u väčšiny hororov z posledných rokov. Herci sú taktiež sympatickí, prostredie velmi dobre vybrané, a taktiež sa na konci dočkáme niekolkých intenzívnych scén v podzemí (tu sa tvorcovia trošku inšpirovali hororom As Above, So Below, ale vôbec im to nemám za zlé), takže nevidím dôvod, prečo tomu nedať vysoké hodnotenie. Dokonca jeden z mála hororov, kde je používanie kamery aj v tých najdesivejších momentoch opodstatnené, takže silné štyri hviezdičky. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Výpravou nejzajímavější ze série. Příběh holky, pátrající po svých kořenech v separované komunitě Amišů, je pro lekačkové skotačení s potenciální přítomností uber-ďábla dobrým podhoubím. V “midsommarském” námětu nás zve k intenzivnímu prozkoumání útrob povedeně zlověstného kostela uprostřed studeného lesa. Na druhou stranu ale taky pracuje s okoukanými Paranormal Activity POV lekačkami uvnitř baráku, které už spíše nudí a navíc jsou odfláknutě nedořečené. A ve finále je ve střihu POV záběrů tolik chaosu a chybějící návaznosti, že spíše než napětí vzbuzuje WTF rozpaky. Uzavření příběhu ale cool. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity: Found Footage Revival! Nejsem fanoušek PA ani FF, ale s tímhle jsem teda velmi mile spokojen. Je jasné, že film bude rozdělovat na 3 tábory, kde dva budou nespokojené-TI, kteří očekávají další PA a ti kteří milují Found Footage, já však nový směr uvítal a 90 minutovou hororovou jízdu jsem zvládl na jeden nádech. Found Footage žánr měl Boom pár let zpět a poslední roky byl na ústupu, což je možná dobře, protože teď se ukazuje modernizovaný a v plné síle a funguje to výborně. Na hororové poměry má film atraktivní zápletku, kde máme možnost nahlédnout do komunity Amišů, tímhle je film neskutečně atraktivní, poutavý, znepokojivý a zajímavý už od samého začátku, kde někde na přelomu 45 minuty se začínají dít velmi nepříjemné věci, příjde silná kanonáda intenzivních jump scarů, temné hudby, překvapivě slušná porce hm 3 zvratů?? a skvělé půl hodinové finále s démonem, ze kterého se svírá zadek a zatajuje dech i hodinu po zhlédnutí. Líbila se mi strávitelná kamera a fakt, že byť se tvůrci inspirovali spíše Blair Witch, tak narozdíl od ní tvůrci mají koule i něco ukázat. Překvapily mě i cool Slow-mo efektivní záběry a pěkně chaotický masakr ve finále. V určitých scénách jsem uvažoval i o plné palbě. Eubank je rozhodně režisér, který do žánru ještě může přinést spousta nového a já už teď jsem zvědav s čím příjde příště. Chci okamžitě dvojku, Next Kin je společně s Deep House letošní největší strašící atrakcí. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak u FF záležitostí bývá, tak polovinu filmu se prakticky nic neděje. Jen banda mládežníků trdluje před ruční kamerou a plká nesmysly. Je lhostejné o čem to je nebo co dotyční říkají. Je to prostě jen vata. Pak se teda konečně začne něco dít a musím uznat, že pár záběrů tu má něco do sebe, ale kamera nedopřeje si cokoliv alespoň trochu vychutnat. A budu se opakovat, ale i tady platí, že pokud by film natočil v klasickém formátu, tak by to mohlo být fajn amišské hixplo. Jenže..........15% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)
  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)

Reklama

Reklama