Reklama

Reklama

Sestra

(seriál)
  • Velká Británie The Sister (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Láska a smrt, vina a trest, ani před jedním není úniku... Temně laděný psychologický thriller vypráví příběh Nathana Redmana, jehož spokojenou existenci ženatého třicátníka jednoho deštivého večera rozvrátí nečekaná návštěva dávného kumpána Boba, přinášejícího znepokojivou zprávu, že v nedalekém lese začnou kvůli nové výstavbě kopat. Zapomenutá, nebo přesněji řečeno záměrně vytěsněná minulost rázem ožívá a nic už nebude jako dřív... Čtyřdílná série, která vznikla pro britskou televizní společnost ITV, kde byla premiérově vysílaná v říjnu 2020, je autorským projektem Neila Crosse, anglického spisovatele a scenáristy, autora ceněných seriálů Luther a Hard Sun. Hlavní role ztvárnili známé tváře britské televizní a filmové tvorby Russell Tovey a Bertie Carvel, zatímco režie se chopil ostřílený televizní režisér Niall MacCormick, v jehož filmografii nalezneme tituly jako Oběť, Durrellovi, Doktor Thorne či špionážní drama Hra. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda, že si to neudržalo to tajomno, pričom aj štyri epizódy sú v tomto prípade akosi priveľa. Keby to zbúchali "do trojky", malo by to lepšie tempo, pričom samotný dej by bol ďaleko pútavejší. Každopádne. Sestra ako mini krimi séria vôbec nie je nepodarkom, po ktorom by mal človek dojem, že stratil 4 hodiny života. Akurát človeka mrzí, že to nemá také príbehové grády, ako v prípade mini série "Obeť", ktorá bola skrátka geniálna. Chýbajú tu twisty, napätie a asi aj hlavné postavy nemajú takú charizmu, ako by sa očakávalo. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

S nečekanou návštěvou bývalého "kamaráda" Boba Nathanovi končí jeho poklidný život. Oba muže totiž spojuje dávný zločin, který nyní může vyplout na povrch... Temná, depresivní minisérie, která v první polovině nabídla velice rozvláčné, zdlouhavé vyprávění, které mne docela nudilo. Ve třetí a čtvrté epizodě nabral příběh vyšší rychlost a až do konce velice solidně gradoval. Na čtyři hvězdy to ale u mne rozhodně není. 60 %. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak nějak se již stal páteční večer tradičním večerem hlavně nové britské tvorby, především minisérií. A opravdu byla jedna lepší než druhá. Británie na nás doslova chrlí podobné projekty, což si musíme užívat, protože jak jsem četl, k další tvorbě se evropský divák dostane díky Brexitu jen velmi těžko. Mimochodem právě Niall MacCormick režíroval vynikající Oběť. Zrovna Sestra mě ale zaujala jen tak napůl. Škoda, že nebyla více rozvinuta anabáze s duchem. První díl a část druhého byli výborné, ale pak se děj motal docela v kruhu. Až v druhé půlce závěrečného dílu se opět rozehrálo drama. Sestra staví na tom, že obětí je víc, tedy podobné téma jako ve výše zmíněném MacCormickově díle, ovšem jedna byla vlastně součástí zločinu. Na otázku viny a trestu si musí odpovědět každý divák sám. Je však otázkou nakolik bylo logické mrtvolu zahrabat místo zavolání policie, když vlastně Nathan nic neprovedl. Další nezodpovězená otázka ovšem je, co by se stalo, kdyby to udělat chtěl. Třeba by ho Bob usmrtil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Cesta ze silvestrovské party skončí tragicky pro mladou dívku. Nathana, který se k její smrti nachomýtne, trápí výčitky svědomí, což se vystupňuje poté, co po letech u dveří zazvoní jeho kumpán z inkriminované noci. A aby toho nebylo málo, má Nathan před svatbou se sestrou oběti. Zpočátku mi trochu trvalo, než jsem si srovnal těch několik časových rovin, ve kterých vyprávění přeskakuje sem a tam, ale to si nakonec sedlo, ačkoliv mírné výhrady zůstaly. Příběh sám nebyl až tak špatný, ale občas mi připadalo, že se tvůrci až moc často přešlapovali na hranici mezi klasickým krimi a regulérní duchařinou, do které se báli šlápnout. A je to škoda, protože tu byla řada momentů, kterým by nějaké to zjevení víc než jen slušelo. Co se herců týče, tak k těm výhrady nemám. Celkově slušná jednohubka, která sice nenaplnila svůj potenciál, ale i přesto je snadno stravitelná. 70% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

První dva díly mají sice potemněle tajemnou až přízračnou atmosféru, ale to není skoro nic v porovnání se třetí a čtvrtou epizodou, v nichž by se napětí dalo krájet. Tak dobré mysteriózní drama jsem pěkně dlouho neviděla. Nelze se však čemu divit, když na režisérskou stoličku usedl Niall MacCormick, který natočil vynikající minisérii Obět. Oba seriály se navíc mohou pyšnit skvělými hereckými výkony představitelů hlavních rolí. (85%) ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama