Reklama

Reklama

Sestra

(seriál)
  • Velká Británie The Sister (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Láska a smrt, vina a trest, ani před jedním není úniku... Temně laděný psychologický thriller vypráví příběh Nathana Redmana, jehož spokojenou existenci ženatého třicátníka jednoho deštivého večera rozvrátí nečekaná návštěva dávného kumpána Boba, přinášejícího znepokojivou zprávu, že v nedalekém lese začnou kvůli nové výstavbě kopat. Zapomenutá, nebo přesněji řečeno záměrně vytěsněná minulost rázem ožívá a nic už nebude jako dřív... Čtyřdílná série, která vznikla pro britskou televizní společnost ITV, kde byla premiérově vysílaná v říjnu 2020, je autorským projektem Neila Crosse, anglického spisovatele a scenáristy, autora ceněných seriálů Luther a Hard Sun. Hlavní role ztvárnili známé tváře britské televizní a filmové tvorby Russell Tovey a Bertie Carvel, zatímco režie se chopil ostřílený televizní režisér Niall MacCormick, v jehož filmografii nalezneme tituly jako Oběť, Durrellovi, Doktor Thorne či špionážní drama Hra. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

angel74 

všechny recenze uživatele

První dva díly mají sice potemněle tajemnou až přízračnou atmosféru, ale to není skoro nic v porovnání se třetí a čtvrtou epizodou, v nichž by se napětí dalo krájet. Tak dobré mysteriózní drama jsem pěkně dlouho neviděla. Nelze se však čemu divit, když na režisérskou stoličku usedl Niall MacCormick, který natočil vynikající minisérii Obět. Oba seriály se navíc mohou pyšnit skvělými hereckými výkony představitelů hlavních rolí. (85%) ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

S nečekanou návštěvou bývalého "kamaráda" Boba Nathanovi končí jeho poklidný život. Oba muže totiž spojuje dávný zločin, který nyní může vyplout na povrch... Temná, depresivní minisérie, která v první polovině nabídla velice rozvláčné, zdlouhavé vyprávění, které mne docela nudilo. Ve třetí a čtvrté epizodě nabral příběh vyšší rychlost a až do konce velice solidně gradoval. Na čtyři hvězdy to ale u mne rozhodně není. 60 %. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak nějak se již stal páteční večer tradičním večerem hlavně nové britské tvorby, především minisérií. A opravdu byla jedna lepší než druhá. Británie na nás doslova chrlí podobné projekty, což si musíme užívat, protože jak jsem četl, k další tvorbě se evropský divák dostane díky Brexitu jen velmi těžko. Mimochodem právě Niall MacCormick režíroval vynikající Oběť. Zrovna Sestra mě ale zaujala jen tak napůl. Škoda, že nebyla více rozvinuta anabáze s duchem. První díl a část druhého byli výborné, ale pak se děj motal docela v kruhu. Až v druhé půlce závěrečného dílu se opět rozehrálo drama. Sestra staví na tom, že obětí je víc, tedy podobné téma jako ve výše zmíněném MacCormickově díle, ovšem jedna byla vlastně součástí zločinu. Na otázku viny a trestu si musí odpovědět každý divák sám. Je však otázkou nakolik bylo logické mrtvolu zahrabat místo zavolání policie, když vlastně Nathan nic neprovedl. Další nezodpovězená otázka ovšem je, co by se stalo, kdyby to udělat chtěl. Třeba by ho Bob usmrtil. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Už od začátku tohoto počinu se nás tvůrci snažili přiblížit vnitřnímu boji hlavního představitele Nathana, kterého skvěle zahrál britský herec Russell Tovey a který mně vážně párkrát rozesmál svým kukučem připomínajícím opuštěné štěně. Nathan se před deseti lety připletl k jedné náhodné události, která se stala přesně na silvestra a která změnila jeho život v nekonečnou noční můru. Zmizela anebo možná umřela dívka se kterou se náhodou potkal v onen osudný večer společně s jedním duchařským maniakem, kterého znal již z dřívejška. Tvůrci nám události líčí přeskakováním ve třech časových období. V prvním se dozvídáme, co se v onen osudný večer stalo. V druhém se dozvídáme, jak se náš ušoplesk seznámil se sestrou pohřešované dívky. A ve třetím období, která se odehrává v přítomnosti se setkáváme s již zmiňovaným duchařským maniakem, který si říká Bob a který mi silně připomíná Boba z kultovního seriálu Městečko Twin Peaks a to nejen svým vzhledem, ale i podivuhodným chováním. Po celou dobu jsem vnitřně cítil přítomnost tajemných sil a myslím si, že to byl záměr tvůrců tohoto prapodivného britského seriálu. Tvůrci se nás celou dobu snaží navést na falešné stopy a zárověň nás nechají tápat v alternativních verzích, kterým vytvořili podhoubí a které jsem si v průběhu vytvořil pomocí zadaných indíciích. Na konci, který byl asi pro mnoho diváků zklamáním se vše vyřeší a minimálně já jsem musel své teorie se kterými jsem se dostal někam až na úrověň Akt X přehodnotit a nechat si tyto moje vnitřní bludy na nějakej jinej seriál podobného ražení. Ale vcelku jsem se bavil a musím přiznat, že až do nezdárného konce jsem byl poměrně solidně napnutý a proto dávám zasloužených 70%. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tenhle seroš je hodně specifický. Něco se kdysi stalo a s mým současným životem to nemá nic společného, si myslí hlavní hrdina. Ovšem minulost vždy vyplave napovrch a začne pomalu ukazovat tu pravou skutečnost. Nic není takové jaké se to zpočátku zdálo a vyvrcholení taky není tím čím bychom ho čekali. Za mě 85% ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama