Reklama

Reklama

Příběh kosatky

  • USA Namu, the Killer Whale

Obsahy(1)

Příběh kosatky byl natočen podle skutečných událostí a výsledkem je film, který si užije celá rodina. Snímek zbořil mnoho mýtů o kosatkách, které dlouho měly pověst krvežíznivých a nemilosrdných vrahů. Film se soustřeďuje na vztah mezi mořským biologem a kosatkou, kterou zranili rozzuření rybáři a nechali ji umírat v mělké zátoce. Biolog velrybě pomůže a zatímco se nádherný mořský obr zotavuje, poskytuje mu spoustu materiálu ke studiu. Vědec brzy přijde na to, že velryba vůbec není primitivní zabiják, ale citlivé a vysoce inteligentní stvoření. Když se ale místní rybáři dozví, že kosatka stále žije, bohužel se opět rozzuří a rozhodnou se, že s jejím životem musí skoncovat jednou provždy … (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Hank Donner (Robert Lansing) řídí stanici oceánografického pacifického institutu. Už patnáct let se zabývá mořskou biologií - obzvlášť velrybami. Jednoho dne připluje pár kosatek až do zátoky, kde leží Hankova stanice. Samice je smrtelně zraněna rybáři a samci Hank pomocí sítě zamezí pro studijní účely návrat na otevřené moře. Místní rybáři jsou tím však rozhořčeni, neboť považují kosatku za nebezpečnou bestii... Zajímalo mě, jak si režisér Divocha László Benedek vedl v druhé polovině kariéry, a ono to tak strašné není - právě naopak. První, mně známá enviromentální "kosatka-story" a dost slušný rodinný film. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film je pekný hlavne z pohľadu vzťahu človeka a divokého zvieraťa. Neviem, z ktorého obdobia je príbeh dokumentovaný, pretože už v 60. rokoch v delfináriách kosatky vystupovali, ale tu je to prezentované tak, že kosatky sú iba dravé stroje na zabíjanie, priam kanibaly. Film obsahuje pekné dynamické zábery kosatky pri kontakte s človekom, či už potápačom alebo člnom. Nevyhne sa ale aj nudnejším pasážam a klasickým klišé. ()

Reklama

Reklama