Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biologický experiment se šváby se vymyká kontrole. Zmutovaní, masožraví a neuvěřitelně hladoví švábi se dávají do pohybu. První v cestě jim stojí malá rybářská vesnička v Nové Anglii. Obyvatelé vesnice budou muset do boje proti švábům dát všechno, aby ochránili svou komunitu. (Chatterer)

Recenze (25)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na šváby s puškou? Divák se diví, ale postavy ví. Kromě obyčejných švábů, tedy švábů, co vypadají jako švábi, se objeví i prapodivní mutanti vzhledu někde mezi Mouchou, Věcí a obranou flákotou od řezníka. Klasická osmdesátková záležitost s poctivými mechanickými efekty, nějakou tou utrženou rukou a spoustou broučků. Ostrov, tajemné jeskyně, šílená doktorka a kočička podléhající hmyzímu útoku. V titulcích logicky chybí, že žádnému švábovi se nic nestalo, jelikož rozmáznutých je jich dost. A kromě boje si může divák tipovat, která ze dvou dívek, toužících po šerifovi, zařve, a která bude jeho. Ne že by tu švábi už nebyli, stačí vzpomenout povídku z Creepshow (1982), později pak Mimic. Celkově fajn.A pro milovníky brouků lze ještě doporučit Bug (1975) o Hvězdné pěchotě nemluvě, ale ta už je přeci jen někde jinde. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už tu byli pavouci, červi, mravenci, slimáci i klíšťata, tak proč by si kus lidského masa neodtrhli opomíjení švábi? The Nest je dalším z řady klasických "Nature terrors" z hmyzí říše, kdy zmutovaní jedinci táhnou skrz město a požírají všechno živé, co jim zkříží cestu. Snímek hezky odsejpá, nebere se příliš vážně, divák si tu přijde ke spoustě na kost ožraných zvířat i lidí, a ještě více těch malých hajzlů, kteří se dostanou naprosto kamkoliv. Všechno finišuje v posledních dvaceti minutách, kde dojde na pravé orgie poctivého gore a elektronických loutek. BTW, pobavila mě scéna, v níž dívka morduje šváby všemožným kuchyňským náčiním jako mikrovlnkou či toasterem. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že všetko to gore a milo nedokonalé special make-up a prosthetic effects sú na minimálnom priestore. Máme tu väčšinou lúštenie prípadu so švábmi, ktoré keby nemalo sympatické herecké osadenie a neodohrávalo sa v príjemnej osemdesiatkovej atmosfére, nedočkavý divák by pri sledovaní pretáčal prehrávač ostošesť. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klasicky nechutná osmdesátková záležitost. Tentokráte lidi musí čelit masožravým inteligentním švábům. Ano, čtete dobře. Není před nim úniku a závěrečný záběr na botu, na které se vyhřívá jeden výstavní kousek jasně ukazuje, že i tady jsme se možná mohli dočkat série :) Herci samozřejmě otřesní a gore efekty chuťovka pro slabší povahy. 40% ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný "hmyzí" 80´s horror, s pekne pomaly nahodenou a rozbiehajúcou sa atmosférou, ktorý postupne vrcholí v napínavý, trikovo skvelý, aj vcelku krvavý záver. Triky aj gore skutočne na úrovni, 80´s atmosféra of course skvelá, pekné malé mestečko, more, maják, nostalgické príjemné šteklenie za videokazetami. Skvelé. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Zábery výbuchu pickupu a taktiež Homerovho domu sú použité z filmu Humanoids from the Deep (1980), ktorý vznikol v produkcii predošlej Cormanovej spoločnosti, New World Pictures. (beso74)
  • Šváby použité pri natáčaní boli pozbierané z mestských ulíc. (beso74)

Reklama

Reklama