Reklama

Reklama

Two Virgins

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
USA, 1968, 19 min

Scénář:

John Lennon, Yoko Ono

Hudba:

Yoko Ono

Obsahy(1)

Avantgardní a ve své podstatě jinotajný snímek na podkladu střihového alba Two virgins z dílny Johna Lennona a Yoko Ono. Obsahová linka se skládá ze dvou částí - v té první se hrdinové hledají a ladí na stejnou vlnu, aby se v té druhé konečně osobně setkali. (Morien)

Recenze (24)

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu to, že si Lennon a s tou Mongolkou udělali z lidí srandu, solidní výron zfetované mysli, které přijde legrační jen opravdu bizarní mišunk dementních záběrů na sebe překrývaných ksichtů. To je boj proti čemu, Johnny? Co vás rozhněvalo tentokrát? Vy umělci jste všichni stejný! Narval bych vás do Mišelinky tahat pneumatiky, hajzli intelektuálský! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dve známe hlavy sa deväť minút prekrývajú aby sa nasledujúcich desať bozkávali v pozadí s modrou oblohou v objatí ťažko počúvateľnej hudby zrejme evokujúcej divokosť prírody. Keď sa dvaja majú radi je to fajn, no niekedy je fajn si tiež uvedomiť, že príjemnosť týchto obrazov je spätá s vnútorným prežívaním a ich externalizácia sa môže obrátiť na pravý opak láskyplného objavovania v očiach a ušiach nezúčastnených príjemcov. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Beatles som považoval za bandu anglických čurákov, no a najväčší kokot z nich sa mi javil John Lennon. Vždy keď ho vidím mám chuť mu dať po papuli. Vôbec sa nečudujem pánovi Chapmanovi, že ho zastrelil. Lennon bol jebnutý hippiesácky chuj. To som si absolútne potvrdil, keď som zhliadol snímok „Two Virgins“, ktorý natočil v roku 1968 s tou svojou šikmookou feministickou dominantnou mongolkou Joko Ono. Piča Ono, kokot Lennon a „Two Virgins“ všetko je to jeden primitívny sfetovaný odpad! ()

Tom_Lachtan

všechny recenze uživatele

tohle je..... Zhovadilé... Ale jelikož jsem při sledování nebyl zdrogován či jinak omámen, netroufám si toto prapodivné cosi hodnotit ()

Beckett51 odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si připadal jako v Tescu, když stojím ve frontě, kde je deset lidí, všichni se přeřvávaj a čekaj až se na ně dostane řada, i přes to, že se na ceduli nad nimi slibuje, že když bude řada u pokladny mít více jak čtyři lidi, tak otevřou další pokladnu. Jinak řečeno... připadal jsem si jak debil. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Jednolitá dvoupohlavní osobnost nesoucí jméno John Ono Lennon Yoko se v polovině snímku rozdělí na dvě jednopohlavní osoby, které za zvuku neposlouchatelné hudby dokazují nechápavému světu, že se mají skutečně rády. ()

GilEstel

všechny recenze uživatele

Tady o hudbu nešlo. To je jasný. Je to vidět (slyšet)..........mimochodem nešlo ani o film nebo umění. Zamilovanej člověk někdy dělá podivný věci. Tím spíš, když se píše rok 1968. ()

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Dodneška jsem nepochopil, co na té šikmoočce John Lennon viděl, ale tak to je (byla) jeho věc. PROČ ale souhlasil s natočením takové sračky…? Zřejmě se chtěli zalíbit Hippies a milovníkům pořádného fetu a tak si sami pod vlivem těchto látek stoupli před kameru, objímali se na důkaz své lásky – trocha toho chaotického střihu a prolínání obrazu a hurá – bylo stvořeno video, které sice nemá ani hlavu ani patu, ale je crazy a free… ()

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsi slavný, můžeš si dovolit jakoukoliv demenci aneb když na to nemáš, tak to nehul a raději už nikoho nemiluj. ()

Flaxik odpad!

všechny recenze uživatele

No nebudeme si mazat nic kolem ničeho. Pokud nefrčíte na pořádných dávkách pilulek pro barevné spaní, tak se na to nedívejte. Lennonovo smažné nitro v plné kráse. A Yoko Onina fasáda v plné nekráse. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

A tohle jsem taky nehodnotil? Je pravda, že už je to nějaká doba, co jsem to viděl, tak jsem si to znova připomněl - a pocity mám pořád stejné. Sice je chvályhodné, že jako asi jediný z filmů Yoko Ono "o něčem je" (v tom smyslu, že se jakási bytost rozdělí na bytosti dvě - muže a ženu - a ty k sobě mají stále pořád dost blízko) a když už nic neříká, tak aspoň říká, že se ti dva asi mají fakt rádi, ačkoli způsobem, který vůbec nechápu. Bych dal i víc, ale sledovat to 19 minut s tou parodií na hudbu od Yoko Ono je fakt rychle nesnesitelné... Lepší 1* ()

Vitoraz 

všechny recenze uživatele

Dotedka sem se moderního umění jen bál ale potom co sem viděl tohle si i já troufám něco natočit:DMazec davám * jen že to je Lennon jinak musím souhlasit s Morien je to jak mejdan velryb. ()

Kum0r 

všechny recenze uživatele

Pro běžného diváka je první část příliš zbrklá a nepřehledná, málokdo si uvědomuje jak dlouhý běh to je. ()

Reklama

Reklama