Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V New Yorku se v 80. letech objevila nová hudební vlna – rap. Malá gramofonová firma Krush Groove využila zájmu mládeže o rap a její šéf Russell Walker investoval vše do výroby a prodeje těchto desek. Potřeboval však další úvěr, banky mu ho odmítly dát, proto se obrátil na lichváře. Obchod sice vzkvétal, ale věřitel chtěl stále víc. Film provázejí četné písně hvězd rapu (Run-D. M. C., Fat Boys, New Edition, Beastie Boys ad.). (88blaza88)

(více)

Recenze (5)

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Mám rád klasický rap. Na interpretech v tomhle filmu jsem vyrůstal, ačkoliv je film stejně starý jako já. Nicméně v porovnání s podobnými filmy z tohoto období jako Wild Style nebo Beat Street je Krush Groove o něco slabší. Zmíněné filmy se snažily zachytit životy nadšenců do různých elementů hip-hopu, přičemž dokonale vykreslovaly špinavou atmosféru New Yorku v době, kdy se hip-hopová kultura držela v undergroundu a nesměle z něj začínala vystrkovat růžky. U Krush Groove mi ta atmosféra chybí. Film je spíše předváděčka několika rapperů a skupin. Většinu jeho stopáže zabírají jejich vystoupení, ať už v klubu, ve studiu nebo třeba v restauraci. Na můj vkus se moc přibližuje muzikálu (viz třeba scéna, kde Fat Boys začnou rapovat ve škole a rázem se kolem nich rozpoutá mejdan tancujících studentů). Ale i tak je to příjemná hodinka a půl strávená u klasických rapovek. ()

88blaza88 

všechny recenze uživatele

Začátek rapu v New Yorku a RUN - DMC v hlavní roli. Celkem pohodovej filmek pro příznivce old-school rapu. Docela se mi líbil jeden z prvních beat-boxerů Buffy z Fat Boys. Snad jen to logo adidas nemuselo být všude :)) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Ve snímku lze mezi komparzem ve scéně v klubu Phone zahlédnout i tehdy začínajícího herce Chrise Rocka. (Epistemolog)
  • Natáčení probíhalo v newyorském Brooklynu, Manhattanu, Bronxu a Queensu. (Epistemolog)

Reklama

Reklama