Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota

  • USA Starship Troopers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vzdálená budoucnost nevypadá pro lidstvo příliš růžově. Platí zcela jiné společenské normy, plnohodnotným občanem je pouze ten, kdo sloužil ve Federální službě. Navíc je samotná existence lidstva ohrožena útoky mimozemských brouků, kteří obsazují planety ve vesmíru a začínají ohrožovat i Zemi. Středoškolák Johnny Rico se přes nesouhlas bohatých rodičů přihlásí do služby a je přiřazen k pěchotě. Jeho láska, atraktivní Carmen, se chce stát pilotkou a kamarád Carl je přijat k vojenskému výzkumu. Společně s Ricem nastupuje k pěchotě sympatická Dizzy, která mladíka miluje. Přestože ho ostatní považují za mazánka z bohaté rodiny, Rico se pomalu zoceluje v nesmírně tvrdém výcviku. Spolu se svou jednotkou je vyslán na planetu Klendathu, kde se poprvé ocitne uprostřed bitevní vřavy. Bitva však skončí katastrofou, když brouci během jediné hodiny pobijí na sto tisíc lidí. Rico je těžce raněn. Po uzdravení je přiřazen k jednotce, které velí jeho bývalý učitel. Rica a jeho přátele ještě čeká téměř beznadějná bitva proti mnohonásobné převaze. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 049)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Militantní akční sci-fi, vycházející ze známého válečného SF románu, a obsazené typy jako z Beverly Hills. Nejhorší je asi to, že jej spousta lidí bere jako kdovíjak zábavnou parodii. Jde zřejmě o přirozený obranný mechanismus, spuštěný šokem z odporného světa, který zde Verhoeven ukazuje. Parodie to ovšem není ani zdaleka. Jen poněkud zvrhlá vize možné budoucnosti, která mě ovšem jako celek irituje natolik, že si to beru osobně. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

zdá se, že spousta lidí vidí v čemkoli vojenském a propagandisticky orientovaném parodii na nacismus. jenže on byl i komunismus, který byl mnohem brutálnější jak v použití síly, tak v použití slova. Jenže to je třeba zažít. mrazení v zádech při sledování tohoto filmu mi způsobovaly především vzpomínky na 2 roky vojny, Televizní noviny s ulízanými hlasateli a tlachy o vzorných Brigádách soc. práce, které za odměnu přijal Generální tajemník.... neberu nikomu jeho názor, ale s nacismem to má společného málo. A kdyby snad přece, tak za to nemůže režisér, nýbrž autor předlohy - Robert Heinlein - ne, opravdu to není nacista! Takže všem těm znalečkům, co se tváří jako Lister v mladých letech, tento film je všechno jiné, jen ne parodie na nacismus, ani jeho propaganda! ale zpět k filmu. Jako sci-fi o boji lidstva proti ET je to díky efektům mírný nadprůměr, jako adaptace knih velkého RH je to totální shit. Hlavní hrdinové jsou toporní, špatně vybraní, v podstatě se dá říct, že pokud bude v budoucnosti lidstvo takhle debilní, zaslouží si vyhynout. Totální odpad byl ovšem příšerný dabing, zejména dost hrozné Denise Richards. Její diblíkovské hýky ala Kelly Bundová mě normálně zahnaly od TV. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Meganářez s fakt hustou atmosférou ála "nakopeme jim ty jejich zkurvený řitě." Verhoeven prostě umí a opět si neodpustil svoje geniální nechutnosti a robocopovské televizní reklamy. Casper Van Dien se na tu roli fakt hodí a škoda, že po tomhle filmu už hraje jen ve sračkách. Denise Richards je fakt mrdna a tenhle film je prostě super. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ono je dost těžký se v tomhle filmu vyznat, natož ho hodnotit. Někomu se to může jevit jako bezduchá sr****, která se bere vážně a tváří se jako úžasnej akční film z budoucnosti, jinému zas jako hodně střihlá satira, nebo mě jako černohomorný scifi snímek, se slušnými triky a nenudícím dějem. Je fakt, že když jsem byl mladší, tak mi to přišlo vtipnější, ale pořád se u toho docela bavím. Vlastně tomu ani nemůžu moc co vytknout; vzhledem k typu filmu (předpokládejme, že to má bejt něco na způsob parodie :-)), můžu protestovat leda tak proti nudnějšímu začátku a trochu předvídatelnému ději a konci, ale to je tak všechno. Fakt nevím, jak to ten Verhoeven s tímhle filmem myslel, ale pro mě stejně zůstane napořád režisérem Základního instinktu, takže o jeho duševním stavu nechám polemizovat jiné uživatele ;-). Dávám slabší 4*. "Dělejte opičáci. Chcete snad žít věčně?" ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Přesně jak už tady psalo X lidí přede mnou. Tohle je kultovka jako hrom. Ne tak lehce stravitelný film pro každého. Ale já napoprvé valil oči, napodruhé to samé, no a v současnosti už si při každém shlédnutí jen a jen spokojeně vrnim. Paráda. Verhoeven občas natočí něco, čim mi prostě a jednoduše vyrazí dech. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (72)

  • Základna zahrnující vojenskou akademii je pojmenovaná „Tereshkova“ podle první kosmonautky ve vesmíru Valentiny Těreškovové. (Matty)
  • Film evokuje propagandu z časů druhé světové války, zejména demagogické snímky Třetí říše, které Paul Verhoeven znal z rodného Holandska. (Jirka_Šč)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

04.12.2011

Adaptace slavného sci-fi románu „Enderova hra“ je za rohem a zřejmě se dočkáme i nové verze Hvězdné pěchoty. O válčení s mimozemšťany tedy v kinech nebude nouze. Enderovu hru měl kdysi režírovat… (více)

Reklama

Reklama