Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

monolog 

všechny recenze uživatele

Přestože s předlohou od Dicka to nemá moc společnýho, je to opravdu hodně dobrej film. I nějaký to zamyšlení a pointa tam na nás vykukuje, což je u Schwarzeneggerových filmů docela novinka. Jen bych ještě všem, kteří to viděli doporučil knížku od Pierse Anthonyho, kterou dávali u nás při premiéře k lístku zadara a která se jmenuje Záblesk paměti (stejná modrá obálka jako obal kazety), tam je to ještě mnohem líp vysvětlený a dotažený do konce. A podle té knížky to nevyznívá jako sen zaplacenej od Recallu. Naprosto dokonalá akce, zábavná, rychlá, v přitažlivých prostředích a s dobrým příběhem a nějakým tím mystériem na konec. Nehledě už k opravdu dobrýmu výkonu Arnoldovu a skvělýmu dabingu, kde Zdeněk Mahdal mluví aspoň dvacet osob a někdy i sám se sebou v dialogu. Ten novej ale nestojí za nic. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žlutá machna s rozložitelnou hlavou, kostlivci na zbraňovém detektoru, tříprsá coura z mutantního Titty Twisteru.. Bezesporu akční sci-fi klasika, v níž se Verhoevenovo tradičně bohaté počítadlo mrtvol zastavilo na čísle 77 a kde Arnie svým třesoucím se bicepsem při práci se sbíječkou jen stěží nahradí někoho, kdo umí hrát. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Na Arnoldovku má Total Recall nečekaně chytrý příběh a také promyšlený scénář, který si na nás přichystal nejedno překvapení. Oceňuji stav, kdy si divák spolu s Arnoldem není jist, co je iluze a co realita. Akce zůstává spíše béčková, ale Verhoeven nám to vynahradí nápaditými brutalitkami a nechutnostmi, díky kterým nebudete vědět, jestli se smát nebo zvracet. Celkově moc fajn sci-fi, které ani po letech příliš nezestárlo. "Sorry Quaid your whole life was just a dream" 8/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm zajímavý. Občas se sám divím, že kdejakou zetkovou vocasárnu okomentovanou mám a pak narazím na nějaký zásadní kousek s nějakým mým oblíbencem, který okomentovaný kdo ví proč nemám. Nebo tak zásadní... Já osobně mám od Verhoevena stejně nejradši Robocopa a i u Arnolda mám pětihvězdičkové pecky kterým se tenhle film nevyrovná, ale je to poctivé a drsné Rkové sci-fi s dostatkem akce. Jenom mi ten film nikdy nepřišel ničím geniální, ale velmi kvalitní kousek to je, to zase jo.85% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Tomuto sci-fíčku som po dlhšom čase neodoprela druhú šancu, pretože podobné typy filmov jednoducho milujem, a keď sa v nich blisne akčná legenda Arnie, tak výsledný dojem musí byť prinajmenšom nadpriemerný. Možno mi nespočetné množstvo výbuchov alebo maximálna Verhoevenova odviazanosť pri prvom pozretí brnkala skôr na nervy, akoby ma mala potešiť. Čakala som hollywoodsku jednohubku a dostala som sofistikovaný scenár, v ktorom sú všetci každých 5 minút niekým iným a ktorý mi pripadá trochu neujasnený. Ale čo však na tom, super klasika, ktorá ani chvíľu nenudí a krásna Sharon Stone je kapitola sama o sebe. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Arnold Schwarzenegger (Quaid) považoval původní trailer za špatný a zkreslující, protože podle něj dostatečně nezachycoval výpravnost a podivnost filmu. Společnost TriStar Pictures prostě nevěděla, co si s filmem počít. Schwarzenegger si to vyříkal s producenty a přiměl je, aby se nejdřív podívali na film a pak na trailer. Studio poté nechalo vytvořit nový trailer a novou reklamní kampaň. (-bad-mad-wolf-)
  • I když nikde nebylo zmíněno, kde se Mars City nachází, řada obydlí je umístěna po stranách mohutného kaňonu, což napovídá, že Mars City je ve Valles Marineris, 2 500 mil dlouhém kaňonu na Marsu. (Dr Lizal)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama