Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

choze 

všechny recenze uživatele

Než 80. léta vydechla naposled, zasadila ještě tento velkolepý úder, který měl s bodycountem 77 zásadní podíl na tom, že se o filmovém létu 1990 mluvilo jako o "krvavém". Inteligentní, byť žánr neposouvající scénář se skvostnými hláškami (Stone: "Ale miláčku, jsme přeci manželé." Arnold (střelí ji mezi oči): "Tak tohle považuj za rozvod."), silné obsazení, masivní a krásně brutální akce, kde nechybí hongkongské střílení do kolemjdoucích při honičce a dodnes působivá přehlídka masek a speciálních efektů oceněná Oscarem, udělaly z Total Recall i při jeho v té době rekordních nákladech 65 milionů hit (výdělek 261 milionů celosvětově), který více než důstojně uzavřel jednu úžasnou filmovou dekádu. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Tomuto sci-fíčku som po dlhšom čase neodoprela druhú šancu, pretože podobné typy filmov jednoducho milujem, a keď sa v nich blisne akčná legenda Arnie, tak výsledný dojem musí byť prinajmenšom nadpriemerný. Možno mi nespočetné množstvo výbuchov alebo maximálna Verhoevenova odviazanosť pri prvom pozretí brnkala skôr na nervy, akoby ma mala potešiť. Čakala som hollywoodsku jednohubku a dostala som sofistikovaný scenár, v ktorom sú všetci každých 5 minút niekým iným a ktorý mi pripadá trochu neujasnený. Ale čo však na tom, super klasika, ktorá ani chvíľu nenudí a krásna Sharon Stone je kapitola sama o sebe. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Rozhodnul jsem se oprášit nějaké starší snímky. Buď už se na ně skutečně prášilo nebo jsem k nim byl po letech z různých důvodů skeptický. Vizuálně nadaný Holanďan, milovník soft-porna a bezbřehého násilí Paul Verhoeven za ta dlouhá tvůrčí desetiletí jen minimálně šlápnul vedle a pokud nebyl přidušený producenty a zahnaný do kouta (viz. Muž bez stínu/2000), jednalo se o filmovou událost. I zde se obklopil svými veleschopnými spolupracovníky (vyniká zejména kameraman Jost Vacano / Ponorka, RoboCop, Showgirls, Hvězdná pěchota, Muž bez stínu a skladatel Jerry Goldsmith) a na dřevěné herectví Arnolda Schwarzeneggera dnes nostalgicky vzpomínáme se slzou v oku. Kultovní záležitost bez vyloženě hluchých míst, jakou Total Recall bezesporu je, brzy oslaví dvacet let od svého vzniku, přesto srdnatý Arnold ani po tak dlouhé době neomrzí. Vzrušující sci-fi, které je ozdobou jeho filmografie, je směsí technicky pompézních nápadů, stejně jako i po letech uchvacujících vizuálních efektů. Arnold to zase pro jednou náramně kosí a srší vtipné hlášky, Michael Ironside zase náramně přijde o ruce, unikátní talent Verhoeven si libuje v brutálních detailech a i přes několik nešvarů (nejde si nevšimnout zvláštních soubojů muž/žena proti muži/ženě) to toho času musela být pořádná pecka!! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predošlé filmové spracovanie Blade Runner od Philipa Kindred Dicka mi až tak nesadlo, ale toto je absolútny luxus, ktorý vás pripúta svojím príbehom, hercami, hudbou a neskôr aj akciami, či napätím už od začiatku. Škoda, že tie efekty zostarli, inak v rámci príbehu je to furt pecka. Ďalšie výborne sci-fi od Paula Verhoevena a zároveň jeden s najlepších filmov, kde zahviezdil Arnold! Obľúbený soundtrack: The Dream. 90% - 5* ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Myšlenky Phillipa K.Dicka, akce hodná Arnolda a k tomu extra cool hlášky ("Do you think I'm the real Quaid? Yes, I Am." - kdo neviděl, nepochopí) a několik zajímavých vysvětlení hodných dlouhé diskuze. Musím říct, že jsem spokojená a jde o jeden ze tří nejlepších filmů podle Philipa K.Dicka (vedou samozřejmě Blade Runner a Minority Report), ale i o jednu ze tří nejlepších věcí s Arnoldem (spolu s Terminátory a Pravdivými lži). ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Arnold Schwarzenegger (Quaid) považoval původní trailer za špatný a zkreslující, protože podle něj dostatečně nezachycoval výpravnost a podivnost filmu. Společnost TriStar Pictures prostě nevěděla, co si s filmem počít. Schwarzenegger si to vyříkal s producenty a přiměl je, aby se nejdřív podívali na film a pak na trailer. Studio poté nechalo vytvořit nový trailer a novou reklamní kampaň. (-bad-mad-wolf-)
  • Jesse V. Johnson pracoval na filmu jako kaskadér. Jedná se o první film, kde zastával tuto pozici. V závěrečných titulcích je uvedený pod jménem Jess Johnson. (Rominator)
  • Podle Boba McClanea (Ray Baker) a údaje na displeji obsahuje balíček dovolené na Marsu soukromou kabinu v raketoplánu na Mars, ubytování v apartmánu de luxe v hotelu Hilton na čtrnáct dní, tři jídla denně v pětihvězdičkové restauraci, romantické setkání a osobního průvodce po hoře Olympus, Pyramidové hoře, Velkých kanálech a Venusville. (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama