Reklama

Reklama

Den Páně

  • Mexiko Menéndez: El día del Señor (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Horor o knězi na odpočinku, kterého doženou vlastní hříchy a vtáhnou ho zpátky do spárů temnoty, když se rozhodne pomoct dceři starého kamaráda posedlé ďáblem. (Netflix)

Recenze (34)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak jsem narazil na další Netflixovskej horor.  Netflixovský filmy pro mě zatím nejsou zárukou kvality, ale říkal jsem si že, to třeba mexickej exorcista prolomí. Ale nestalo se. Děj filmu je neskutečně utahanej a pomalej. Ďábel(zlo) v dívce začíná vylézat na povrch až okolo 69 minuty. Jinak to do 69 minuty byla fakt těžká nuda. Největším vzrušením tak zatím byly dva obrácené kříže, pár flashbacků a vtipná scéna s paralyzérem která mě fakt pobavila. A možná tak trochu naznačila v jakým duchu se ponese finále filmu. Na konci filmu jsem čekal, že se film vybičuje a ukáže aspoň pořádný exorcistický inferno, ale ono prd. Posednuvší dívka začíná trousit jednu hlášku za druhej a během toho stíhá i přeblafnout a vojet svýho fotříka. Finále se proměňuje v (regulérní) komedii. Závěrečný telefonního hovor s bohem je toho jen důkazem. Takovej konec jsem fakt nečekal a vcelku mě překvapil. Tomuhle snímku neskutečně podráží kolena fakt, že 3/4 filmu je velká nuda, která nic moc nenabídne. Plusem je určitě exorcista Menendez kterej má netradiční vymítačský praktiky a moc se s tím nesere. Největším plusem a to proč stojí počkat dokonce je fakt ďábelsky vtipný finále. Jen si nejsem až tak jistej jestli režisér Santiago Alvarado chtěl aby to finále vtipně vyznělo. Pokud chtěl vtipný zakončení tak se mu to povedlo a je to TOP. Pokud film bral jako regulérní horor kterej se bere vážně tak je to průser jako kráva. Budu doufat, že to bral s nadhledem a víceméně jako hororovou komedii. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těm Mexičanům ty horory prostě nějak nejdou, leč se snaží, seč jim síly stačí. Asi chybí režisér režisérských kvalit Guillerma del Toro, protože náměty na pořádnou duchařinu by měli. No nic Netflixe, tak třeba zase příště. Aspoň máš co cpát do obsahu pro rok 2020. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Alvarado si pohrává s diváckým očekáváním jak v jistých otvorech Pazuzu s krucifixem. Dlouho to vypadá, že se ve slovním spojení „vymítání ďábla“ vymění dvě písmenka uprostřed prvního slova, paralyzér a hlavička přinesou nečekané oživení a dívčí puberta nenechá nikoho na pochybách, že se projevy podobá posedlosti (nestabilita, vulgárnost, pohrdání, jízlivý sarkasmus). A pak, po odhalení who is who, přichází zlom se sympatickým přesahem do komedie a poznáním, že jsou oblasti, kde sadistické choutky spojují příjemné s užitečným. Obzvláště, když je blízko nemocnice.. A mimochodem, nesplést s Andělem Páně. Tohle by Petronelek nedal.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mexiko doposiaľ natočilo jeden horor (Atroz), ktorý stojí a za pozornosť, no tak či onak, nie je vhodný pre oči každého fanúšika tohto žánru. "Menéndez: El día del Señor" je z troch tretín takou nevýraznou, diabolskou hračkou, ktorá budí dojem, že nebude mať ako zaujať. Lenže posledná etapa je celkom solídna vymetačka, počas ktorej dôjde aj na malé torture. Ja osobne som od tohto počinu nič nečakal, a tak zrejme aj z tohto dôvodu nie som nijak mimoriadne sklamaný. Dalo sa .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na exorcismus, když jsem si myslel, že těžko už přijde někdo s něčím novým na tohle téma. Otec Menendez má za sebou smutnou zkušenost s vyháněním démona. Těžko říci, zda je totožný s Ďáblem jako takovým, ale to není podstatné. Kněz totiž má sám jisté pochybnosti, zda to, co koná, je Bohu libé. Ostatně i divák je poměrně dlouho ponecháván v nejistotě, zda démon skutečně existuje, nebo se jedna, druhá či třetí postava, popřípadě všechny zapojené do vymítání, zbláznily. Co ale v podobných snímcích kromě tohoto většinou neuvidíme, že by se role obrátily. Nejprve je mučena nebohá dívka, aby ji démon opustil, jenže pak se vše nějak zvrtne, a mučitelem se stává démon. Snímek o přemítání nad životem a rekapitulaci toho, co člověk prožil, o boji se zlem, bez ohledu na to, zda jde o démony vnější nebo vnitřní, přímočarého fanouška hororu rozhodně nenadchne. Skvělá kamera, velmi slušné herecké výkony, atmosférická hudba i dostatek temnoty bez laciných lekaček dokazují, že Mexičané horory stále umí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Půjč mi dceru, na mou věru, vrátím ti ji čistou. Pod sutanou ďábla hýčkám, chci být exorcistou.“ Pekelně surové, (ne)chutně lidské a překvapivě chytré. Jeden z nejlepších filmů žánru a současně i odvážný pohled pod kněžskou sutanu. Den Páně se v pekle promítá démonům, coby instruktážní video Kudy tudy do oběti. Otec Merrin z Exorcisty varuje: Film není určen divákům bez vlastních zkušeností s démony (Malarkey), ani hororovým láčkovcům typu Arsenal83. Těm by se mohly kousnout jejich tři mozkové buňky  nad otázkou, proč se otec Menéndez nesnažil zjistit jméno démona, čili s kým má tu čest. Leviathan, Belphegor, Belzebub či sám velký Satan? A nebo, nedejbože, strašlivý Asmodeus? Toho z lolitky vymést jsou hotové galeje. Btw, já to jméno znám, klidně si o něj napište. TELEFONNÍ ÚSTŘEDNA: [][] Kam se to otec Menéndez vlastně dovolal? †† Do Vatikánu, zvedl mu to tajemník náměstka Božího na zemi. †† Do ústředí Armády spásy, oddělení padlých dívek. †† Do samotného pekla. [][] A kdo mu tam, místo odpovědi, jen funěl do sluchátka? Švenkování kamery po telefonním kabelu ve finále vše vysvětlí (láčkovcům ne). À propos, má-li kněz v bytě přímou linku k Luciferovi, může se dovolat i do zpovědnice, kvůli rozhřešení? Odpověď je ukrytá za zrcadlem... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Způsob exorcismu svérázného otce Menéndeze považuju nejen za originální, ale i za naprosto kulervoucí, po nečekané hlavičce jsem nestačil valit bulvy a ohromeně se uchechtávat. Už jen zbývalo ohnout tu vyzývavou "lolitku" (30) přes ušák a bolestivě jí krucifixem penetrovat všechny tělesné otvory. A oceňuju i snahu o nějaký ten psychologizující ocas.  Silné čtyři a muchas gracias, señor Omnibus. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Neviem, ale čakal som niečo oveľa záživnejšie. Dlho sa tam nič nedialo a ked sa aj dialo, tak mi to prišlo silené. Lebo aby kňaz alebo hocikto iný tĺkol posadnutú boxerom alebo jej šklbal nechty, no neviem. Vždy démon oslaboval svoju obeť, nie ten, čo stal na druhej strane. Nevidel som v tom logiku. Tahunoim filmu nebol knaz, ale posadnute dievča, čo tam ta začala dovádzať, bolo vidieť, že tato rola jej pristala. No zabávala to tam i keď vtipne to asi nemalo byť, ale bolo. A dobre, že sa tak stalo, lebo nič ine okrem výkonu X. Romo si z tohto filmu nepamätám. ()

JasonCZ 

všechny recenze uživatele

Raději věřte knězi, když Vám řekne, že Vaše dítě je posedle zlým demonem, aneb vymítaní ďábla po Španělsku. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele

Nevěřila bych, že film o exorcismu může být docela vtipná záležitost. Ani posledních 30 minut lehkého gore-incest mučení nezachránilo celkový dojem. Slibovanou druhou část "bohužel" vynechám. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Menendez se stává mým nejoblíbenějším vymítačem! Kdo se prokouše první hodinou filmu, dostane nejšílnější vymítání démona co jsem ve filmu viděl. Krásnej bizárek. A jo těším se na pokračování... 6/10 ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Takové nemastné neslané. Téma exorcismus je velmi těžké. Může se zdát, že toto téma může nabídnout tvůrcům zajímavou možnost využít svou kreativitu a um, nicméně tomu tak není. Představy o vymítání jsou natolik zaběhlé, že je těžké se od nich odpoutat a udělat to po svém. Nejtěžší na celé posedlosti je onen fakt, že diváci očekávají manipulaci a ukázání síly od démona. Jsou filmy, kde je to zřetelnější, ale v tomto případě to zjevné není. Značná část filmu se točí kolem posedlé dívenky, ale její posedlost se téměř neprojevuje. Možná bych ihned odhalil "karty" - projevy posedlosti, které kněz řekne svému příteli, otce posedlé dívky, měly být hned zřetelné. Když to v rychlosti řekl, nic jsem z toho neměl. Samotné vymítání je slabé, očekával jsem bohužel více vzhledem k zdejším komentářům, že je potřeba vyčkat. Pro mě osobně bude Vymítač Ďábla ze 73 vždy jasnou volbou. Precizně graduje atmosféru, nejsou tam hluchá místa a opravdu cítíte tu proměnu v čisté zlo. Zde se to hrálo na to, že démon dívky využil její krásné tělo ke svodům panického kněze, ale to je vše. Žádné promluvy mrtvých lidí - "tvá máma ti vzkazuje z pekla" atd. Jediným plusem zde je fakt, že otec je ďáblem podlomen a nedopadne to dobře, to je ale vše. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Kto vydrží prvú hodinu kde sa vlastne nič nedeje a pripadá vám, že Menéndez je pedofilný kňaz dostane vymietanie aké ešte svet nevidel. Prvá hodina ten film zabíja, nakoľko sa podala strašne nudne, no som rád že nám aspoň vysvetlili načo bola potrebná. Potom nastane polhodinový exorcizmus, ale nebojte sa, nečíta sa polhodinu z knižky. Menéndez sa pripraví ako na box a démon dostane čo si zaslúži. To bol prvý šok. Druhý nastal keď sa démon uvoľní, no a veta : Menéndez má dcera mi tu fajčí péro ma skoro zhodila zo stoličky. Reálne film nedoporučujem , skôr sa to páčiť nebude ako bude, ani sám neviem či sa mi to páčilo. Avšak takýto zvrat pri exorcizme , ktorý sa to snažil uhrať na vážnu notu som si nemohol nechať utiecť. PS: Ximena to zahralo naozaj bravúrne. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to byly 2/3 mluvící hlavy, ale to mi ani tak nevadilo, protože to bylo nutné k pochopení poslední 1/3. A to teda byla psychoschizofrenní jízda s vymítacím boxem, nechutným oplzlým sexem a soubojem víry všech přítomných. No a konec, kdy konečně zjistíme who is tajemný našeptávač v telefonu, ten to zabil. Za mě 75% ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Ked sa niekdo dostane cez prvú polovicu filmu,ktorá ponúka mexického pádre s tequilu v ruke a najstrasidelnejsim momentom je vynesenie smetí na verandu domu tak má nervy ze železa.Pardon este plastelínový ježiško na stene.To bol teda adrenalínový zážitok fúha. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No moje nadsenie z tohto hororu nie je prave najvacsie,hodinu sa viac-menej nic nedeje,potom dojde konecne k exorcizmu,vdaka,ktoremu udelim aspon tri hviezdy,aj ked za zmienku stoji aj herecky vykon Ximeny Romo,bola presvedciva hlavne vo chvili,ked bola posadnuta diablom...:-) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Spíše nudná kravina ... tohle nikoho nezvedne ze židle ... pořád to samé ... asi bych spíš bral nějakou parodii ... duchařin je moc a jsou na jedno brdo ... ()

septic 

všechny recenze uživatele

bravurní počin s twistem a nápadem. Vymyslet podobné zpracování, aby to fungovalo je nesmírně těžké. Naprosto vyzdvihuji absenci tupých lekaček, které nesnáším. Když borka dostala čelo, tak jsem se málem posral smíchy a vypadli mi oči údivem. Musím říct, že tento efekt mi vydržel věsměs povětšinou po zbytek filmu. Krásným způsobem šílené. Mexiko tam možná mělo půlku štábu a nepoznal jsem, kde je to natočeno, ale já film rozhodně za mexický nepovažuju. Španělský rukopis z toho smrdí i přes obrazovku. Naprosto typické. Snímek přesně podle mého gusta. ()

Reklama

Reklama