Reklama

Reklama

VOD (1)

Basketbalový skaut, kterému se smůla lepí na paty (Adam Sandler), objeví hráče s jedinečným talentem a taky komplikovanou minulostí. Nemá sice souhlas klubu, ale rozhodne se svoji hvězdu dostat do Států na vlastní pěst. A všemu navzdory oba nakonec dostanou poslední šanci ukázat, že koše pro ně nevisí příliš vysoko ani v NBA. (Netflix)

(více)

Recenze (268)

verbal 

všechny recenze uživatele

Šablonovitá, tisíckrát viděná inkluzní telelimonádička a neherecká příležitost pro všechny ty „hvězdy“ National Black Association, na něž už nezbyl animák ani v novém Spejsdžemu, o zakřiknutém talentovaném venstraníkovi, který pořádně potrénuje a vynikne, tentokrát snad v tom nejnudnějším od dob vynálezu kolektivních sportů. Tedy možná těsně po curlingu a vodním pólu. Ve sportu, který se stal ve Spojených sráčích nechutným pseudoprivilegovaným ZOO a nástrojem vykořisťování, ponižování a zneužívání talentovaných astrofyziků z BLM zkurvenými rasistickým bílými hubami, jež tyjí na jejich úkor a jejich prostřednictvím vnucují méně talentovaným ghettovým bratrům, co nedostali rovnou šanci prodriblovat se tím tolik xenofobním a segregačním školstvím třeba až k maturitě, a slaboduchým bílým raperům hnusné, nevkusné a nepraktické homotenisky, ve kterých se jim zapařují a mykotizují nohy. Šablonovitá, tisíckrát viděná inkluzní telelimonádička, ovšem vcelku průměrně zábavná, a kupříkladu mnohem záživnější než to Bradovo dvouhodinové statistické flusání do kelímku, s překvapivě sympatickým a výjimečně netrapkujícím Pískařem v roli mámtovpičistického lovce mouřenínů a bílých mutantů s růstovými poruchami, zkoušeného a zklamaného životem zejména proto, že má doma odpornou stokilovou, ale zato řádně emancipovanou čokomachnu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V těch záverečných titulích je vlastně odpověď proč se mě film líbil. Adam Sandler má basket rád o tom nemám pochyb a podle toho je film natočen. Jistěže není nějak objevný pokud jde o hlavní postavu a jeho příběh a vlastně ani vedlejší, tedy tu co hraje Adam, ale působí to upřimně a člověk jim fandí a btw. Adam v dramatičtějších rolích se mě líbí mnohem víc než v komedií, má charisma a možná budu jedinej na csfd, ale myslím si, že hrát umí, pokud k tomu má adekvátní filmvou postavu ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Šablóna a väčšinu času len zbierka klišé (vrátane tréningovej montáže, ktorá dokonca doslova poukáže na Rockyho)... ale možno aj preto to tak dobre funguje. Sandler výborný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sportovních příběhů už byla celá kopa, ale jak to tak vypadá, tak nikdy jich není dost, aby jste se jich přejedli. Navíc zde je v hlavní roli civilní Adam Sandler, který je v tomto ohledu vždy skvělý a celé je to směřované na fanouška NBA, přičemž i nefanoušek si najde pár hezky zpracovaných životních dramat. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stojí to na perfektním Sandlerovi a atraktivním prostředí basketbalu. Bavilo mě, jak jezdil po světě a hledal talenty. Ukáže nám to i zákulisí draftu atd. Bohužel v druhé největší roli není herec, ale basketbalista a je to strašně znát. Ten kluk má nulové charisma a neumí hrát. Za celý film jsem si ho nedokázal oblíbit, linie s dcerkou je celkem debilní a prostě se vůbec nepodařilo vytvořit dojemný moment, nebo touhu přát mu úspěch. Naštěstí Sandler téměř nesleze z plátna a díky němu je to zábava. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Loved it. Adam Sandler dozrál  a jak na staré kolena většina herců stagnuje ( Willis a spol), tak Sandler zažívá slušný herecký rozkvět.  Mám rád tyhle motivační sportovní příběhy zero to hero, zatím mě vyloženě žádný nenasral a jelikož se objeví opravdu jen jednou za rok, tak si přítomných kvalit vážím dost. Dějově to sice není překvapivé, ale to vůbec nevadí. Film má srdce, náboj, slušné dialogy, charismatické herce, emoce, napětí, sílu, energii, motivaci, humor, skvělou hudbu i napínavé zápasy ( především s ústředním rivalem, to byl dobréj hajzl). Pár hlášek v paměti utkví a celkově velmi příjemná podívaná ( fanoušci basketbalu budou hotoví ještě o hvězdu více). 8/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chlapi po päťdesiatke nemajú sny, len nočné mory a ekzém.“ Tak toto mi sadlo tak že prvých pár minút som voči tomu síce bol skeptický, ale následne ma to úplne dostalo a bol som nadšený. To som nevedel, že sa Sandler a spol. iba nesmelo rozbiehajú a akonáhle sa postavám dostaneme v druhej polovici definitívne pod kožu, tak je to fakt strmhlavá jazda, pri ktorej budete mať temer nonstop stiahnuté hrdlo a budete si želať, aby to dopadlo dobre, aj keď je vám jasné, že toto je reálny svet a v ňom veci síce niekedy skutočne dopadnú dobre, ale veľa krát dopadnú katastrofálne. A vy tak nejak tušíte, že toto by mohol byť skôr ten druhý prípad. Alebo nie? Basketbal ide absolútne mimo mňa, ale toto bol fakt skvelý film a veľmi som si ho užil. Perfektný Adam Sandler a značným spôsobom sympatický rodák z Madridu, viac ako dvojmetrový Juancho Hernangomez tomu veľmi veľa dávajú, ale aj ostatní sú výborní (najmä asi Queen Latifah a jej dcéra, obe bodujú i na malom priestore). „Má dvadsaťdva, zahrávate si s jeho životom. Nabudúce si zistite celý príbeh.“ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Píše se rok 2022 a já po traumatických zkušenostech z tělocviku na základce (fajn, a na střední), kde všichni byli vyšší a těžší než já, konečně začínám mít oficiálně rád basket. Nebýt Posledního představení, asi bych se sem ale nikdy nedostal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hustle je jako situace ze závěru zápasu, kdy zbývá pár sekund do konce a mužstvo po time-outu sehraje nacvičenou akci na vítěznou střelu. Divák je tu za bránící tým, který velmi přesně ví, co soupeř zahraje, ale pokud ten signál provedou kvalitní hráči a v odpovídající kvalitě, nejde to ubránit.. Basketové balboaování po Philly, při kterém Sandler ukáže drobné rozdíly mezi skautingem a stalkingem a vy na něm pozorujete, že je jako ryba ve vodě. Navíc je tu jistota, že spousta různých odkazů a tucty současných hráčů a ex-hráčů hrajících sebe, či někoho jiného, získají pozornost fandů NBA. Mě nejvíc potěšila krátká zmínka o asistentovi, co 18 let chystal zásilky pro „Pošťáka“ z Jazz.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu nezvyk, konečně vidět Adama také v něčem jiném, než v další bláznivé komedii, kterou vyplivl náhodný generátor Hollywoodských námětů. Celkové znění dosti připomíná slavného Rockyho, akorát tedy ve sportovním stylu. Dílo parádně zachycuje, jak může být cesta na vrchol obtížná pro neznámého talentovaného sportovce. Stručně by se snímek dal ohodnotit třemi slovy jako; Vtipné, milé, poutavé. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tradiční schéma jednoho sportovního úspěchu, leč krásné zahrané i zrežírované, plné emocí a dobře plynoucí. Rozhodoval jsem se nad 4 hvězdami, ale nakonec jsem dal plný počet, jelikož poslední dobou už není moc filmů, které by mě nadchly alespoň takto. Adam Sandler je tu jako ve všech dramatických rolích výborný, Ben Foster poslední roky ztratil takovou tu auru dobrého herce a hraje jen karikatury (a to jsem ještě neviděl Žižku). Jeden z nejlepších letošních filmů Netflixu, ač laťka je stále nízko. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kariéra Adama Sandlera? Nahoru, dolů, ovšem on to zřejmě moc dobře ví a jednoduše dělá, co ho baví. A v posledních letech vždy po pár taškařicích pro nenáročné davy připluje s nějakým dramatickým projektem. A znovu platí, že když vystoupí mimo svou komfortní zónu, stojí to za to. Díky jeho celoživotní vášni k basketbalu si vybral látku, ve které se představuje coby ostřílený basketbalový skaut Stanley pracující pro klub z Philadelphie. Jeho job znamená obří porci hodin v letadlech a po hotelích, on by však už rád trávil víc času s rodinou a naplno se prosadil na trenérské lavičce. Jakmile je ovšem blíž svému snu, převelí ho synek zesnulého majitele klubu do terénu, konkrétně má ze Španělska přivézt nějakého talentovaného čahouna. Jednoho takového najde, nikoliv však na naleštěné palubovce, ale ve španělských ulicích: neotesaného bezejmenného borce, který by jinak zakrněl kdesi na stavbě a který ovšem při draftech vedle zámořských hvězdiček (které nejdou pro dobře cílenou urážku daleko) neudrží emoce na uzdě. A jelikož v něj za velkou louží nevěří, Stanley zariskuje a zkusí mladíka na vrchol dostat sám. Výsledek samozřejmě (skoro vůbec) nepřekvapí, je to klasický příběh talentovaného outsidera a jeho mentora, který ale zároveň chce být prostě feel-good kouskem, a u kterého je úplně jedno, zda divák v dětství dribloval na plácku za barákem. Mohlo to být o kus kratší, každopádně tvůrci servírují solidní tah na branku a chytlavě uchopené zápasy. A zatímco španělský filmový spoluhráč je prkenný, ze Sandlerova zápalu a čirého nadšení je cítit, že tenhle kus je jeho srdcovou záležitostí. Tři až čtyři hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príjemná jednohubka na motívy "splnený americký sen" from "Zero To Hero", akurát že táto, príliš veľkou dávkou emócie neoplýva. Takýchto filmov je viac, pričom sú aj ďaleko lepšie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Basketbalový Rocky polyká dávky a moudra od kouče Adama Sandlera. Ke spokojenosti mě tohle naprosto stačilo. 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Absolútny masterpiece. Žid Adam Sandler vo vážnej role a treba uznať, že pokiaľ nehrá retardovaného tak je fakt dobrý. Mnoho jeho rovesníkov na staré kolená stagnuje, ale on prežíva zrejme najlepšie obdobie svojej kariéry. Hustle síce neprichádza s ničím novým, zato ide smerom k divákovi so srdcom na dlani. Na filme je skrátka vidieť, že Adam Sandler basketbal skutočne miluje. Do desiatok menších rolí boli obsadené hviezdy NBA a všetko tak pôsobí maximálne autenticky. Táto snímka prináša náučný pohľad do života basketbalového skauta, pozadia draftu i fungovania celej organizácie. Naozaj jeden z najlepších športových snímkov za posledných 10, možno 15 rokov. (4.8.2022) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sandlera moc nemusím, ale pokiaľ hra v niečom zaujímavom, nemám s nim problém, no a tento film zaujímavý je. Príbehom je to taká klasika, ktorá tu už bola niekoľko krát. Hlavný hrdina, ktorý nepatri medzi výberovú smotánku, to nakoniec všetkým natrie a vypracuje sa medzi elitu. Keď máte sympatické postavy ľahko sa im fandi a toto je presne ten typ filmu, kde sú všetky klasické športove prvky zakompované do filmu. Takže nechýbajú víťazstva aj prehry, tréning v štýle Rockyho, či odlúčená rodina, ktorá dodá filmu trošku emócii. Taktiež aj humor sa podaril a nie je to zbytočne prehnané. V žánri píšu, že je to komédia, ale viac menej sa jedna o seriózny film. Keď to zhrniem bavilo ma to, sú tu sympatické postavy, ľahko sa s nimi divák stotožni, funguje vtipná aj dramatická stránka a je to pekne natočene. Ak by som bol fanúšik basketbalu, bavilo by ma to možno viac, no ja radšej hokej. V dnešnej komixovej dobe prijemný film a dobra športová oddychovka, ktorú odporúčam. 75% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler možná většinu své kariéry nehraje ve filmech světoborných kvalit, často to vlastně nejsou ani dobré filmy. Ty ovšem nikdy nedefinovali Adama Sandlera jako špatného herce. Jeho herecké kvality jde doložit například snímkem Paula Thomase Andersona Opilí láskou či nedávným Drahokame od bratrů Safdiových. Místo vážnějších rolí ovšem Sandler ve své kariéře preferuje nenáročné komediální role, které většinou vznikají se sehranými hereckými kolegy jako Kevin James či David Spade, vznikají bez přílišných ambic a většinou obstojí přinejlepším jako neurážející zábavné snímky, které se ovšem do análů komediálního žánru zapíší velmi těžko. Právě Punch-Drunk Love či Uncut Gems jsou ovšem důkazy toho, že je Sandler do velké míry nedoceněný herec (absence nominace na Oscara za výkon v Uncut Gems budiž příkladem) a je škatulkován do polohy pouhého komika stejně nedoceněně jako svého času třeba Jim Carrey. Nejnovější Sandlerův film s názvem Životní trefa je poté další příklad silného Sandlerova výkonu, který jen dohrává na fakt, že se s výjimkou Sandlerova výkonu bude velmi snadné na samotný film rychle zapomenout.   Režie Životní trefy se ujmul Jeremiah Zagar, který pár let nazpátek dokázal na různých festivalech zaujmout svým režijním debutem, dramatem Jsme zvířaty. Výsledná Životní trefa vlastně tolik nepřekvapí a připomene mnoho podobných sportovních filmů. Scénář Taylora Materneho a Willa Fetterse prakticky nedokáže dvakrát v ničem překvapit, snaha o humor je poté snesitelná jen o krapet více než v těch nejhorších Sandlerových komedií. Sandler se po ovšem Uncut Gems skutečně dokáže představit opět v tak trochu jiné herecké poloze (Howard Ratner a Stanley Sugerman nemůžou být odlišnější protipóly), těží ze své přirozené sympatičnosti a dokáže dát do klíčových scén dát ty správné emoce.   Skutečný hráč NBA Juancho Hernagómez je poté ve své roli basketbalisty Bo Cruze velmi fajn, na rozdíl od LeBrona Jamese (shodou okolností jeden z producentů filmu) v nedávném Space Jamovi 2 nejde o ukázku herecké prkennosti a svádění k tomu, aby se raději švec držel svého kopyta. Chemie Sandlera a Hernagómeze je velmi fajn, vzájemný vztah obou postav se věrohodně vyvíjí a je z toho poznat, že se oba charaktery potkali v klíčový moment jejich života a jejich vzájemné setkání může v něčem oběma dopomoct. Za zmínku poté stojí vždy solidní Ben Foster, Queen Latifah v roli Sugermanovy ženy (i zde je chemie Sandlera a Latifah bravurní) a v menší roli i Robert Duvall, který ani v 91 letech neklesl v kvalitách svého herectví.   Z pochopitelných důvodů si mohou Životní trefu ještě více užít fanoušci basketbalu, znalost o faktech samotného sportu ovšem při sledování filmu vlastně dvakrát nutná není a film si jde i bez nich bez problémů užít. Díky Zagarově tvůrčímu uchopení to celé má filmařský look a to i přesto, že s kdovíjak výraznými vizuálními nápady sám o sobě nepřichází. Při délce 2 hodin se v lehkých pasážích možná vyskytuje menší problém s tempem, film se ovšem jinak prakticky netáhne a dokáže si bez problémů udržet diváckou pozornost.   Životní trefa vlastně v součtu zůstává tak trochu sentimentální podívanou, která po celou dobu působí dojmem, že možná přeci jen vzniká až na příliš velkou jistotu. Zároveň to ovšem celé dokáže vyvolat pocit jakési vášně či lásky k basketu. Vydává se to očekávaným směrem, přesto dokáže poměrně funkčně budovat postavy, těžit z jejich minulosti, traumat i snahy o to dostat se v rámci svého života na lepší standard. Je to film o naplnění snu i snaze o vykoupení z minulosti, poměrně schopně to vlastně dokáže vyprávět příběhy dvou postav v jednom kompatibilním balíčku.   Adam Sandler si možná další Opilí láskou ani Drahokam do kariéry nezapsal, natočil ovšem další film, který ukazuje, jak nedoceněný a talentovaný herec je, pokud má zrovna co hrát. Je to dost možná jediný důvod k tomu, proč by si měl někdo na Životní trefu za pár let vzpomenout, i bez Sandlera ovšem zůstane slušná podívaná, kde fungují emoce, práce s postavami a možná i cosi jako milostné vyznání basketbalu...... () (méně) (více)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Na plný počet něco málo chybí, ale jde o skvělé sportovní drama v čele s Adamem Sandlerem, který roli agenta zvládl naprosto skvěle. Příběh není nic originálního, ale přeci jen má své kouzlo a minimálně vás zaujme. 8/10 = 85% ()

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama