Reklama

Reklama

Tajemství hrobky v Sakkáře

  • USA Secrets of the Saqqara Tomb
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Egyptští archeologové odkryjí neporušenou hrobku starou 4 400 let a pokoušejí se rozšifrovat historii svého výjimečného objevu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Člověk si v muzeu nesmí ani uprdnout, aby náhodou nenarušil stavbu pravěkýho šutru, a oni ho Egypťani vyhrabávaj rejčem jak lejno ze záhona. Deset lidí na něj šmatlá holejma rukama, jedenáctá bába si vymyslí pohádku o tom, že to nejspíš bude ocasní ploutev posvátnýho lva, umejou si lopaty a jdou domů. Takhle jsem to viděl já. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Pokud milujete starověký Egypt a archeologii, určitě tento dokument nesmíte minout. Je to nádherný pohled do této práce i kultury, kterou odkrývá (a lidí, co se tomu věnují). Ano, můžeme tu a tam pochybovat o některých postupech typu vynesení kostí napovrch, aniž by se zdokumentovalo jejich původní rozmístění a poloha, ale to jsou jen drobné vady na kráse jinak celkem kvalitního díla, které jen v závěru klopýtne vcelku zbytečným otevřeným koncem, kde se vše utne a v ústech zůstane pachuť, že to celé mohlo ještě pokračovat a doříct nejzajímavější závěry. Přesto ale dávám palec nahoru. 75% ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Ak vás fascinuje staroveký Egypt a práce na vykopávkach, je tento dokument ako stvorený pre vás. Ak nepatríte do tejto skupiny fanúšikov, asi sa budete trochu nudiť, keďže dokument má dosť prepálenú dĺžku a nejako výrazne negraduje. Myšlienka toho, čo sa na vykopávkach bežne deje je tu ale stvárnená dokonale. 80% Netflix ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Entuziastičtí archeologové a historici, autentické kopání hrobek dávných Egypťanů a jedna šíleně přepálená stopáž s vlastně ne příliš objevným finále. Sympatický dokument, která má připomenout to, že tamější pracanti dělají vlastně docela důležitou věc. A pro milovníky historie Egypta o jednu hvězdu výš. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Čakal som väčší dopad na city, keďže staroveký Egypt je moja srdcovka od kedy som prvý krát zahral Tomb Raidera na prvom Playstatione, napriek tomu nie som sklamaný. Veľmi sympatický dokument, ktorý síce nič nové neukáže, ale aspoň pripomenie, koľko mravenčej práce sa skrýva za každou jednou objavenou hrobkou. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Nekropole v Sakkaře, kde se také nachází vůbec nejstarší pyramida na světě, je pouze dvacet kilometrů od daleko známější nekropole v Gíze. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama