Reklama

Reklama

Scrubs: Doktůrci

(seriál)
USA, (2001–2010), 66 h 26 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Bill Lawrence

Hrají:

Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(182)

Mladý doktor John „JD“ Dorian si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na lékařské fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář. JD si dokonce není jistý, jestli tenhle chlapík není jen výplodem jeho bujné představivosti. Zato jeho nejlepší kamarád a spolubydlící – chirurgický praktikant Chris Turk – je přesný opak a mezi elitářské kolegy snadno zapadne. A pak je tu ještě krásná mladinká doktorka Elliot Reidová, která Johnovi padne do oka. Na tři začátečníky dohlížejí přísný a občas zákeřný primář Bob Kelso, pohledná vrchní sestra Carla Espinosová a mrzutý doktor Perry Cox, jemuž však v skrytu duše na svěřencích záleží. Cox se postará o většinu vtipných situací. JD každou epizodu komentuje jako vypravěč. Slyšíme jeho úvahy a surrealitu seriálu dodávají momenty, kdy se dostaneme přímo do jeho hlavy. Hrdinové zažívají lásky a problémy, musejí čelit rodinným povinnostem, nekonečnému papírování a neustálému proudu pacientů. V nemocnici plné nevypočitatelných existencí není o zábavu nouze, i když se občas mísí s tragickými situacemi, které k životu zkrátka patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (579)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Seriál který byl českou veřejností dlouhá léta opomíjen a já si asi jen těžko vybavím jiný, u kterého je to tolik nepochopitelné.Snad ještě nidky sem neviděl tak nabitý sitcom, který ma neuvěřitelnou kadenci hlášek a všichni herci i styl výprávění příběhu mě připomíná rozjetý vlak který je nasákly ginem a notnou dávkou extáze.Sympatické postavy, jak už sem řekl neuvěřitelná scénáristická perla a nepochopitelná síla a kadence dialogů.Viděl sem všeho všudy 30 dílů napříč všemi sériemi, takž e je odemě 5* hodnocení možná trošku diletanstské, ale u každého z oních dílu sem se trhal smíchem a John C. McGinley u mě aspiruje na cenu nejvíc nedoceněný herec na světě, jelikož on je prostě ďáběl :D 95%. Chci vidět všechny díly! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy za příjemně strávené 4 série. Poté jako kdyby se vyměnili scénáristi z těch absurdně vtipných na feministicky nevtipné. Z "quirků" hlavní party mi najednou bylo špatně a spíš než smích to na mé tváři vyvolávalo křenění. Přesto ale musím ocenit do té doby kvalitní sérii kvalitních epizod, ze kterých jsem si rád odnesl ponaučení (ať už přednesené Dr. Coxem v průběhu nebo JDm na konci). Co ovšem řadí tento sitcom nad dost ostatních (resp. řadilo) - celkové podání, které je nahony vzdálené klasickým "tříkamerovým" sitcomům a v jedné epizodě dokonce hezky napodobeno a na konci epizody hezky prohozeno oknem s dost pravdivým vysvětlením. Dále tu také máme sympatické a hezké herce i herečky v čele s Ms Fanservice Sarah Chalke, Třetí věc jsou životní příběhy. Původně jsem chtěl napsat pouze JDho a Dr. Coxe, ale prostřednictvím stálého personálu a občasnou výpomocí guest stars (koukám na tebe, Brendane Frasere) scénáristi dokážou ukázat opravdu pestrou škálu lidských vztahů a osudů. Čtvrtá věc je hudba, počínaje úvodní znělkou (pouze tou krátkou rychlou, ne tou ušmudlanou ze začátku 2. série) a výběrem písní napříč díly. Pátá věc je absurdita některých představ a občasný metahumor, skvěle mísící se se strastmi a slastmi smutné rutiny doktorů bojujících se smrtí. Nelituju času stráveného u tohohle seriálu stejně jako nelituji toho, že jsem sledování vzdal po zhlédnutí premiérového dílu páté série. ()

Reklama

verbst 

všechny recenze uživatele

Ultimátní hodnocení povinností. 100% edit 10.05.2009 Tak a je konec. Smál jsem se jako v nejlepších sezónách a pak mi ukápla slzička. U Gabrielova Book of Love jsem se ale rozbrečel jak želva. A na krajíčku mám i teď když píšu tenhle komentář. Good bye JD. So long Sacred Fart (tohle jsem si nemohl odpustit). SCRUBS you will be missed ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutně nesrovnatelný s ostatníma seriálama, je to zaručeně nejvtipnější, tomu se vyrovná max první série Misfits, jenže narozdíl od toho je tady i skoro na každym konci dílu ponaučení, po kterym se i já sám zamyslim o životě, a zanechá to ve mě stopu. Taky jsem tady poprvý viděl Braffa, pro kterýho je jeho role jako šitá na míru (možná to je tim že se podílel z velký části na režii), a doktor Cox v podání Mcginleyho je taky bezkonkurenční. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Miluju JDho představy! Miluju Coxovy sáhodlouhé monology a štípavou ironii! Miluju Kelsův cynismus! Miluju Toddovy sexuální narážky a plácnutí! Miluju Údržbářovy historky a léčky! Miluju Lloydův speedmetal! Miluju Elliot a její odfoukávání ofiny! Miluju tenhle seriál! EAGLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!! Závěr osmé řady nemohl být famóznější...dělám, že devátá jakože není...P. S. po asi deseti letech jsem seriál zkouknul celý znovu - daleko víc mě bavil Kelso a daleko míň Údržbář a mnohem, mnohem víc se mě dotýkaly dramatičtější chvilky v seriálu, filozofie Dr. Coxe a JDho otvírací a zavírací monology. Daleko víc jsem si všímal uvědomělosti seriálu (tvůrci evidentně milují Přátele nebo tvorbu M. Night Shyamalana) a také ne tak úplně dobře napsaných vztahových problémů a krizí. I tak přes pár slabších epizod v průběhu seriálu geniální sitcom s vážnějšími tóny. 1. série = 95% | 2. série = 100% | 3. série = 95% | 4. série = 100% | 5. série = 100% | 6. série = 80% | 7. série = 80% | 8. série = 95% ()

Galerie (695)

Zajímavosti (82)

  • Dr. Cox (John C. McGinley) v seriálu oslovuje J.D.ho (Zach Braff) převážně dívčími jmény. To do seriálu přidali scenáristé až poté, co si všimli, že McGinley tak oslovuje Braffa ve skutečnosti. McGinley tvrdí že tak oslovuje všechny své dobré přátele. (Athene)
  • Údržbár (Neil Flynn) v epizóde zmieni, že hral úlohu policajta vo filme Utečenec (1993). Jeho herecký predstaviteľ Neil Flynn túto rolu skutočne hral. (fishki)
  • John C. McGinley (Dr. Cox) je v reálném životě dobrým přítelem hokejisty Chrise Cheliose, což je důvod, proč jeho postava nosí často hokejové dresy s Cheliosovou jmenovkou. (Olík)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama