Reklama

Reklama

Scrubs: Doktůrci

(seriál)
USA, (2001–2010), 66 h 26 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Bill Lawrence

Hrají:

Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(182)

Mladý doktor John „JD“ Dorian si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na lékařské fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář. JD si dokonce není jistý, jestli tenhle chlapík není jen výplodem jeho bujné představivosti. Zato jeho nejlepší kamarád a spolubydlící – chirurgický praktikant Chris Turk – je přesný opak a mezi elitářské kolegy snadno zapadne. A pak je tu ještě krásná mladinká doktorka Elliot Reidová, která Johnovi padne do oka. Na tři začátečníky dohlížejí přísný a občas zákeřný primář Bob Kelso, pohledná vrchní sestra Carla Espinosová a mrzutý doktor Perry Cox, jemuž však v skrytu duše na svěřencích záleží. Cox se postará o většinu vtipných situací. JD každou epizodu komentuje jako vypravěč. Slyšíme jeho úvahy a surrealitu seriálu dodávají momenty, kdy se dostaneme přímo do jeho hlavy. Hrdinové zažívají lásky a problémy, musejí čelit rodinným povinnostem, nekonečnému papírování a neustálému proudu pacientů. V nemocnici plné nevypočitatelných existencí není o zábavu nouze, i když se občas mísí s tragickými situacemi, které k životu zkrátka patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (579)

Nikitoss95 

všechny recenze uživatele

Tenhle americký seriál narozdíl od teorie velkého třesku nezklame, vždycky mě aspoň ejdnou za díl rozesměje, a je fajn, sympatický postavy, nejvtipnější uklízeč, ředitel nemocnice a někdy i ostatní... ()

Fanda.Boukal 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelný jaká kravina a komedie tenhle serial je ale zároveň vám dokáže zahrát na city a dohnat vás k slzám. PS. Právě jsem dokoukal poslední díl 8.serie a musím říct že je to dokonalej konec, takže nevidím jediný důvod koukat se na 9 serii. ()

Dashia5 

všechny recenze uživatele

Tyhle seriály jsou vážně nejlepší... pobaví v každé situaci, a naladí člověka. Někdy jsem strávila sledováním dlouhou dobu. Moje oblíbená postava Zach Braff, neuvěřitelný snílek který si každou prkotinu představuje... lehce mi připomíná mě....a další skvělé postavy.."barbie", Cox a jeho zákeřná žena - myslím že v seriálu by ji nahradit nešlo... vždy jsem se dobře bavila a proto dávám 5*. Více takových komediálních sitcomu... ()

Tartalus 

všechny recenze uživatele

Dost svérázný humor, ale když mu člověk přijde na chuť nemůže přestat. Nečekané je i to, jakou má seriál místy hloubku a kam až dokáže zajít. Jediná vada na kráse je zbytečná a místy až trapná 9 série. ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Pozerateľné to je, ale 15 rokov odkedy bol seriál natočený je citeľných. Mňa to nebavilo, navyše nie som ochotný prepozerať 66 hodín života niečím, čo mi príde ako priemerne vtipný seriál s iba občasnými kvalitnými gagmi. Zvládli sme 4 diely a bohate stačilo. 3* sú v tomto prípade odomňa celkom šterdá nádielka... ()

clarc 

všechny recenze uživatele

jednoznacne nejlepsi komedialni serial vubec. kazda z hlavnich postav je unikatni a priroste vam k srdci. po shlednuti 5 serii hodnoceni 90% ()

redalert21 

všechny recenze uživatele

Awesome, nejlepsi komedialni sitcom z nemocnicniho prostredi, docela bych to i srovnal s luxusnima Pratelama. JD a "Čokobéďa" to je dvojka k pohledani, naprosto luxusni vtipky, kazdy dil je zabava. S hlavnima postavama se szijete velmi rychle a hlavne jsou sympaticti. Tesim se moc na 8 serii. "THAT'S WHAT I'M TALKIN' ABOUT!" ()

HH47 

všechny recenze uživatele

Scrubs si zaslúži mojich 5 hviezd odkedy som ho začal pozerať až doteraz. Seriál je o mladom praktikantovi JDm ktorý prichádza do nemocnice. Nevedel som že z nemocničného prostredia sa dá spraviť komédia, a rozhodne nie taká dobrá! Aj scrubs malo slabšie časti, ale malo aj geniálne (paradoxne tie na konci ktorých som mal slzy na krajíčku). Pri scrubs sa smejete, o sekundu plačete a na ďalšiu vám je zas do smiechu z JDho skvelých fantasies ktorých je v posledných sériach pomenej ale stále stoja za to. Hlavný príbeh nám skončil v ôsmej sérií a deviata pokračuje príbehom v novej nemocnici s novými praktikantmi. Nemáme tu Carlu, ani Janitora, aj JDho len na pár častí ale aj tu sa nájdu dobré epizódy pri ktorých som sa zabavil aj na konci trošku zamyslel. Scrubs patrí na tretie miesto mojich oblúbených seriálov. Dont date german women, they have monkey feet. ()

Bytchaz 

všechny recenze uživatele

Extrémně výkyvová záležitost. Po všech těch pozitivních hodnoceních jsem čekal, že se to kvalitativně vyrovná HIMYM (což je muj nejoblíbenější seriál), ale byl jsem dost nepříjemně překvapenej. Kvalita humoru kolísá tak brutálně, že se v jednu chvíli řehtáte jako blázni a o vteřinu pozdějc si řikáte "a co mělo bejt tohle?" Bohužel tahle kolísající kvalita neni záležitost jednotlivejch dílů, ale celý stopáže. Po prvních šesti, sedmi dílech jsem dokonce přemejšlel, že na to přestanu koukat, což dělám fakt zřídka (TBBT, I'm looking at you), ale nakonec jsem si řek, že tomu dám šanci, že si mě to třeba získá. Teď jsem na konci třetí sezóny a pořád si nejsem jistej, jestli to budu sledovat dál. Logickýho uvažování byste se ve většině postav nedořezali, herci se dost pitvořej, zápletky jsou jak vystřižený ze slohovky lepšího prvňáčka a celý je to tak nějak... umělý. Největšim mínusem jsou pro mě postavy samotný. Každá má nějakej svuj stereotyp, ze kterýho za žádnejch okolností nevybočí. Na jedný straně jsou třeba údržbář, dr. Cox, Todd, Turk a Elliot, který mě vesměs bavěj, a na druhý straně mdlej JD a Carla ztělesňující všechno, co u ženskejch nesnášim. Vztah mezi Carlou a Turkem nemá absolutně žádnou jiskru a ani když přivřu obě oči, prostě jim ho neuvěřim. Další věc - jeden z hlavních důvodů, proč to pořád sleduju je, že jsem byl zvědavej, co se stane mezi JDm a Elliot. Způsob, jakym se s touhle příběhovou linií tvůrci vyrovnávaj, mě fakt naštval. Šablona "JD chce Elliot - JD se dá dohromady s Elliot - JD si uvědomí, že Elliot nechce", která se už několikrát zopakovala, je fakt dementní a chování JDho naprosto nelogický a protivný. Podobnejch omylů jsou Scrubs plný a nechci všechny uvádět, takže to nějak shrnu - v nejsilnějších momentech za pět hvězd, v nejslabších za jednu. A slabších je tam bohužel mnohem víc, takže celkově dávám dvě. Jako nenáročnej žrout času je to dobrý, ale jestli chcete dobrej sitcom z nemocničního prostředí, sežeňte si radši Green Wing. ()

Hozyp 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější seriál "ever." Dal bych vic jak 5*, kdyby to slo. :) Vim, ze to bude znit zaujete, ale po treti rotaci vsech rad jste s tim serialem tak spjati, ze to nemuzete bez alespon jednoho dilu denne vydrzet. Zach Braff se zde ukazuje jako vynikajici herec; mel sem moznost s nim videt i dalsi jeho filmy, malokde mi vsak jeho role tak "pasuje" na telo, jako v uloze Dr. "JD" Doriana ;) Skvele mu sekunduje Donald Faison v roli Dr. Turka a Sarah Chalke, znama i ze serialu How i met your mother. Proste prima serial, kdyz vas neco prudi, nebo mate naopak dobrou naladu a chcete si ji necim jeste vylepsit. Jednoznacne doporucuji ;) ()

FunkyBee 

všechny recenze uživatele

Zach Braff je blázen, ale to v dobrém smyslu slova...Když jsem se začala na seriál dívat poprvé dokázala jsem se u něj vydržet celý den. Teď už mám za se bou min. 3x každý díl a pořád mě to baví. Skvělé postavy, skvělé herecké výkony a skvělé nápady. Prostě seriál číslo 1 pro můj žebříček ()

arcy666 

všechny recenze uživatele

Všechno stojí a padá na zženštilém J.D.-em a to už celých 9. sezón, během kterých ukazuje, že i lékař si užije kopec srandy během záchrany životů. Takže poklaď nesnášíte doktorské seriály, tohle bude čistá vyjímka, kterou musíte vidět. "I'm no superman". ()

Nekdojiny 

všechny recenze uživatele

Dokonalá originální vypalovačka, která i přes svůj silně americký a moralizující nádech, umí dokonale zaujmout a svým nevšedním humorem spojeným s dramatem nemocničního prostředí umí rozesmát i mrtvolu! 100% ()

koubekson 

všechny recenze uživatele

Seriál přímo nabitý vtipy...vždycky mi zvedne náladu. Zach Braff se sem opravdu hodí a další postavy ho krásně doplňují - věčně sarkastický Dr. Cox, jeho zlá, zlá sexy exmanželka (au) nebo třeba geniální údržbář! Škoda je trochu Sarah Chalke, která se mi svojí postavou zapsala jako absolutní trdlo (tedy hraje to výborně - to nemůžu říct), takže už jí jinde nevěřím nic jiného (např. v HIMYM). Jediné co mě docela mrzí je, že postava JDho (Braff) je tak stylizovaná do role sice-sympatického-ale-loosera, že se vždycky rozhodne "špatně" - tedy udělá nějakou blbost, které pak příšerně lituje. To by samo o sobě nebylo tak zlé, ale on to zpravidla ještě těsně před tím komentuje svým "vnitřním hlasem" a předem nám říká "tak, a teď to zase (schválně) zvořu (abych se mohl dalších pár dílů litovat)"...no co se dá dělat. ()

májovec13 

všechny recenze uživatele

Seriál je po pár seriích čím dál tim víc stejnej, ale dr. Cox a vlastně i dr. Dorian jsou velmi dobře vymyšlené a zahrané postavy, jenom ona slavná Eliott mi příde dost divná a taková nijaká... ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama