Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marku Graysonovi se splní sen, když konečně zdědí schopnosti, které má i jeho superhrdinský otec. Ale hrdinství není jen o výběru jména a kostýmu. (Prime Video)

Recenze (17)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Adaptace jednoho z nejpopulárnějších superhrdinských komiksů vůbec od autora The Walking Dead Roberta Kirkmana je konečně tady. A po první epizodě mohu konstatovat jen tolik: Start se rozhodně povedl a pokud bude série pokračovat celou dobu v takto nastavené kvalitě, možná může kultovní status předlohy v lecčem i překonat. Nakonec už jen to, že člověk může všechno to dění vidět rozpohybované v krásně zpracovaném stylu a animaci, je jedna velká radost. A pak je tu ještě jedna věc: Nemám nic proti cestě, kterou zvolil Disney/Marvel a daří se mu bezpochyby vytvořit monumentální a povedený filmový vesmír, ale je to stále za cenu toho, že asi nikdy neuvidím některé velmi zajímavé příběhy z původního komiksového vesmíru. Proto vždy ocením, když někdo dělá přímou a věrnou adaptaci komiksu. Samozřejmě, v tomto případě je to jednoduché díky tomu, že jeden komiks vlastně vytváří celý nový vesmír se superhrdiny, což je zároveň jeho hlavní plus ve srovnání s nekonečnými ságami Marvelu či DC. Každopádně doufám, že díky nástupu streamovacích služeb uvidíme dobré animované (a kde to bude možné i hrané) adaptace mnohem častěji. Ať už superhrdinské nebo jakékoliv jiné. Takové příběhy od Remendera by si to zasloužily téměř všechny. A uvidím někdy podobně skvělou adaptaci neskutečného East of West od Hickmana nebo Lazarus od Rucky? ()

fotograf44 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že jsem to zapnul spíš ze zvědavosti, než že bych se na to vyloženě těšil. Začátek táhlý po první akční scéně, přichází na řadu zakomplexovaný syn "superman jr." no jak už někdo psal, jeho pasáž je místy na facku, ale na druhou stranu po filozofické stránce to tam zapadá, i když děj ala spiderman testuje schopnosti mi moc originální nepřišel. Na pak přichází zvrat, mladík nachází své Čchi - chápej jako jeho pravé super hrdinské jméno a s ním i jeho řekněme "poslání". Upřímně jsem očekával závěrečné titulky a můj názor na toto dílo v tu ránu padal hluboko pod bod mrazu s myšlenkou, že Zdeněk Troška je vlastně ve srovnání s tímto fakt kultovní režisér. No a ono ejhle přišel zvrat a moc hezký zvrat, luxusně ztvárněná akční bojová scéna, moc hezky až bych řekl explicitně podány devastující zranění, které ale nebyly nikterak pohoršující a příjemně dokreslovaly realistickou atmosféru boje. Sečteno a podtrženo, lhal bych kdyby mě závěr dílu nepálil jako otrokářky cejch, při myšlence na to co se to sakra stalo a kdo za tím stojí. Jednu hvězdičku si nechám jako zálohu, kdyby náhodou autory napadlo dál do dalších dílů víc filozofie než akce. ()

Reklama

Toshiro30 

všechny recenze uživatele

Nedejte se odradit pomalým začátkem, který se tváří, že se jedná o komiks pro malé děti. Budete překvapeni, jak moc se mýlíte. Robert Kirkman prostě umí a hravě strčí do kapsy 80% hraných komiksových adaptací, které už prakticky nedokáží přinést do tohoto žánru nic nového. Jsem nadšený a jsem zvědav, kam se celá série posune a jak to skončí. Našlápnuto má více než dobře. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsem to odkládala, až jsem o to šťastnější, že mohu napsat: naprosto skvělé. První díl funguje na 256% ohledně postav, informací a akce. Proč? Protože když si dáme stranou tu superhrdinskou složku, fungovala by kostra příběhu i bez ní. Což znamená? Že se mi to musí líbit už tak nějak automaticky? A líbí? Jo. Fakt chci zjistit, jak se s tímhle novým životem Mark popere, stejně jako s nepřáteli. A kdo ví, zda bude schopen všechny z nich poznat. Vážně to navnadilo  :) ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida, tak jsem se po celkem velkem hypu taky odhodlal. A vypada to moc zajimave. Klasicky superhrdinsky origin tu je rozbity nekolika netradicnimi spiny na tradicni tema. Erkova brutalita v animovanem kabatu taky prijemne narusuje zabehle poradky a sledovat Kirkmanovi variace na zname hrdiny je take celkem osvezujici. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama