Reklama

Reklama

Recenze (5)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ak ma niekto silny vnutorny pocit, ze potrebuje vidiet ako by vyzerala Pretty Woman od Verhoevena, tak ma sancu. Mal by vsak mozno ostat pri tej predstave. Mne to kruto nesadlo (aj vdaka tomu, styl europsjej kinematografie tej doby je nieco, co ma neskutocne vytaca), no verim, ze existuju ludia, ktori budu velmi spokojni. 4/10 ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Verhoevenův filmový debut je v porovnání s jeho dalšími kousky hodně umírněný, co se všech atributů jeho poetiky týče, nicméně je nesmírně vtipný. Ačkoli se jedná o pohled do života prostitutek, sexualita je zcela potlačena a naopak vyzdviženy veškeré bizarní úchylky jejich zákazníků, které jsou hlavním zdrojem komična. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká erotiku, dobře mu tak. Z té zde zůstává zachovaná tak leda ta pro 70. a 80. léta specifická naturalistická nepřitažlivost a zároveň rozpustilá a přesto cynická živorodost. A povědomé postsynchrony. To, čemu se protagonistka věnuje, je spíš něco jako LARPová terapie, takže ve výsledku je to celkem bžunda. Svědectví filmu o praktické neschopnosti soužití muže a ženy se nejspíše zodpovídá tehdy čerstvě vyoutovanému Albertu Molovi, jakožto autorovi předlohy, který si zde i zahrál vtipnou roli upjatého zájemce o seznámení. Mimo to, že se jedná o celovečerní debut Verhoevena, tak je to zároveň i první významnější film kameramana Jan de Bonta, kterého Verhoeven přitáhl později do Hollywoodu s sebou a ten se tam následně ujal s takovým úspěchem s jakým nakonec padl na hubu poté, co se začal realizovat jako režisér. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Verhoevenův celovečerní debut už naznačuje, kam se jeho kariéra bude ubírat, když se jedná o příběh dvou prostitutek v jednom domě. Zde je to ještě spíše komediálního charakteru, který v jeho pozdější tvorbě u nenajdeme. I přes námět se to v otázce sexuality drží ještě hodně zkrátka a více je to zaměřené na rozdílné úchylky klientů. 5/10 ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Film je to komický, bizarní, někdy až do grotesky zacházející. Ty dámy, které zde vykonávají to prý nejstarší řemeslo, nevypadají ani tak jako vyzývavé kněžky lásky, ale spíše jako živnostnice. Sex, kterého zde není moc vidět, je stejně podáván jako dost trapná až směšná záležitost, a konzumenti prodejného sexu jsou zde tedy líčeni jako sbírka trapných a směšných podivínů. A pěkně ironické dva šťastné konce. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama