Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tai, Matt, Sora, Izzy, Mimi a T.K. byli na letním táboře, když náhle začalo sněžit... a otevřela se brána do digitálního světa! Společně potkávají několik přátelských příšerek - Digimonů - se kterými se pak vydávají najít cestu zpátky domů. Podaří se jim však překonat všechny překážky, které na ně čekají a porazit zlého Devimona? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

raiax 

všechny recenze uživatele

Je potřeba si uvědomit že seriál jako digimon či pokemon nebyl zamýšlen jako dílo pro evropský ale pro ten Japonský... To že je potom amerika zničila už není chyba toho díla... Nadruhou strana chápu že Češpič*ky sou celkem zaostalý v rámci světové kinematografie, takže pokud to není hulice nebo vyjebace v zelený zahradě či nějaký stupidní americký "trhák co zrovna frčí" proč tomu dávat víc jak jednu * ? Vždyť ony sou ty japonský pohádky tak ošklivé a hloupé, my je vůbec nechápem! Ps. Fascinuje mě jak tomuhle může někdo dát odpad a hned na to seknout **** análnímu výplachu jaromíra soukupa :D ()

Camel91 

všechny recenze uživatele

Jako já vím že 4 hvězdy jsou uhozený a že Digimon nejsou žádný tvůrčí skvost, či vrchol animovaného seriálu, ta animace není nic extra. A musím dodat že od doby co jsem na to koukal pravidelně a zároveň naposledy uběhlo dobrých 16 let. Nic méně co si pamatuji, tak jednotlivé epizody měli celkem jasnou strukturu, námět a směr. Dneska když si vezmu jak miluji MCU a komiksovky, tak tohle mělo celkem komiksový styl, ve smyslu jeden hlavní mocný záporák, který nás nejspíš čeká na konci, na konci cesty,cesty sblížení postav mezi sebou, se svými Monstry, projdou spousty bojů a získají zkušenosti, cestou objevují schopnosti monster podobně jako to bylo u Pokémonů, přiznám se že Digimoni mě přišli dospělejší a měl jsem je o hodně radši :D Vlastnosti, vzhledy, schopnosti a vývojové stupně digimonů to byla skutečná lahoda pro mě jako dítě s obrovskou fantazií a člověk se vždy těšil jak bude vypadat další vývojový stupeň....Seriál samozřejmě po několika dílech, opravdu vygraduje střetnutím, se zdánlivě neporazitelným soupeřem a co v tu chvíli se nestane? U jednoho z digimonů který byl obrazem svého pána a to byl obraz relativně strašpytlíka, se poprvé projeví první změna v další vývojový stupeň, který do té doby nikdo neviděl a nevěděl jak vypadá... no a jak to dopadlo ? Ano jeho vývojový stupeň byl na tolik mocný, že porazil hlavního záporáka, poté vyčerpáním sil se vrátil na předchozí nízké verze...... jak už to tak bývá naši hrdinové si ani v tuhle chvíli nedopřejí odpočinku protože v tu chvíli se objevila další a ještě mocnější hrozba..... a jedem dál... Nevím co se komu na tom nelíbí... Škoda že VHS kazetu na které jsem to měl natočené, jsem pravděpodobně přehrál filmy pro dospělé, které ještě tenkrát běželi v nočních hodinách na Nově :D jinak bych se na to s chutí podíval. ()

Reklama

kobras5 

všechny recenze uživatele

Ach, kde je to naše mládí... tehdá ještě člověk brzo ráno vstával, aby tam viděl ty superúžasné japonské animované ptákoviny, jako jsou Pokémon, Digimon, Beyblade... ale o tom to je, pokud to děti baví, nemělo by se jim to brát. Přeci jen je to pro děti a ne pro dospělé. Já mám teda Pokémony raději, ale i tak digimoni a kor první série není zase tak špatná, aby si vysloužila odpad. Kdyby byl lépe vymyšlený konec, určitě bych sáhl i po vyšším hodnocení, ale místy zbytečně prodlužované, což v tomto případě hodně škodí. 50% (viděno v dětství v TV, připomenuto na VHS česky). ()

Tryman 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že bych na to teď koukal, ale pamatuju si, jak sem to měl rád, v době, kdy mě přestávaly bavit pokémoni. A podle toho musím hodnotit, seriál není určen pro dospělé publikum, a když ho vysílali v našich televizích poprvé, tak jsem byl na prvním stupni základní školy a Digimoni se mi líbili. Oproti pokémonům se mi zdálo, že je v nich alespoň nějaký příběh a každý díl není úplně stejný. Dávám dvě hvězdičky, protože mě to opravdu bavilo, ale zase mi to vydrželo ani ne celou první sérii, tak jako třeba Pokémon. ()

May 

všechny recenze uživatele

Digimoni .. chabý odvar Pokémonovké legendy avšak i přesto daleko lepší než všichni tvrdí. Vždyť je to tak originální! Parta dětí se ocitne ve světě, kde musí bojovat s digitálníma příšerkama silou vlastních digitálních příšerek! Nechápu, jak něco takového může někdo neocenit. Je sice pravda, že Digimoni nejsou ani zdaleka tak nádherně pestrobarevní jako jejich předchůdci, ale kouzlo pouští, pustin a zašedlých plání pod vlivem hlavního digitálního bosse.. má tak trochu taky něco do sebe (: ()

Galerie (166)

Zajímavosti (3)

  • Původní název pro druhou část filmu byla "Digimon: Our War Game". (HellFire)
  • Seriál je výsledkem práce amerických cenzorů, jedná se o upravenou verzi japonského seriálu Digimon Adventure (1999). (Toyotomi)
  • Japonská originální verze seriálu Digimon Adventure (1999) má ve znělce píseň "Butter-Fly od Kōji Wady. Znělka ze Severní Ameriky se jmenuje "Digimon Theme" od Paula Gordona a byla přeložena a použita taky v České republice. (davidrohusch)

Reklama

Reklama