Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tai, Matt, Sora, Izzy, Mimi a T.K. byli na letním táboře, když náhle začalo sněžit... a otevřela se brána do digitálního světa! Společně potkávají několik přátelských příšerek - Digimonů - se kterými se pak vydávají najít cestu zpátky domů. Podaří se jim však překonat všechny překážky, které na ně čekají a porazit zlého Devimona? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

mp5991 

všechny recenze uživatele

Neberte mě moc vážně :-) Ona je to z jakéhokoliv objektivního hlediska kravina. 80% dílů jede podle stejné dějové šablony - objeví se silnější nepřítel, situace začne vypadat beznadějně a v tu chvíli se u někoho objeví nová vývojová fáze aby levou zadní zachránil kámoše. Když náhodou porazí hlavního záporáka, tak se objeví, že to vlastně ještě ten hlavní nebyl, protože nějak se to na 54 dílů natáhnout muselo, ale to je problém i lepších anime. Kupodivu tu selhává i jinak dokonalý japonský dabing, ovšem korunu tomu nasazuje ten český s úvodní znělkou, která mi přišla dementní už tak v 10 letech (v seriálu jde ale zaslechnout i anglicky, takže to asi podělal už někdo před námi). Takže v podstatě bych mohl souhlasit se zdejšími odpady s výjimkou toho, že jde o kopii pokémonů. Ty seriály mají společné jen to, že se v nich vyskytují děcka a příšerky, dějově jsou úplně jinde a digimoni jsou především plnohodnotné postavy, pokémoni v podstatě jen živé zbraně. No ale abych se konečně dostal ke svému hodnocení, sakra, nechtějte po mně objektivitu u seriálu, který jsem v dětství znal snad zpaměti a stejně ho sledoval skoro každý den znovu. To prostě nejde :-) ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Iste, odpad. Ste na úrovni a máte vkus. A teraz šup, šup pozerať ďalší seriál, kde banda ľudí sedí v kaviarni a bavia sa o vzťahoch. Imdb hodnotenie 7.3, ale tu štyridsiatnici ukazujú, ako vyzerá naozajstná kritika seriálu pre deti! Digimon nebol iba kópiou Pokémonov. Mnoho anime sa na seba podobá. Milujete Naruta a neodsudzujete ho len preto, lebo je to silne inšpirované Dragon Ballom. Na rozdiel od Pokémonov mali ale Digimoni aj nejaký príbeh a zaujímavé postavy. Seriál mal nejaký začiatok aj koniec. Súboje boli zaujímavé. A hlavne: Je to pre deti. Je to pre deti. Je to pre deti. Je to pre deti!!! ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Každý asi máme svoje obľúbené seriály, kde človek nechápe všetky odpady. U mňa je to tento seriál Na jednej strane sériu nenávideli fanúšikovia Pokémonov, nakoľko im to prišlo ako lacná kópia, na druhej strane ľudia, ktorým to prišlo hlúpe, no potom sú aj ľudia (ako ja), ktorí naopak Digimonov privítali ako zázrak po tom, čo ma Pokémon seriál dokázal frustrovať do najvyššej miery. Vytvára zaujímavejšie postavy, výborná hudba, páči sa mi komunikácia s Digimonmi a že vedia rozprávať, idea dátového sveta... a plus priniesol niečo, čo podľa mňa dávalo aj viac zmysel. ja osobne nemám z digimonmi žiaden problém. Aspoň s prvou sériou. Podľa mňa to bolo fantasitcké a rád sa k tomu nostalgicky vraciam. Pridám ale ešte jednu podstatnú vec. A to, že DABING vie niekedy naozaj urobiť veľa ... a to je pri tejto šou skutočne realita. Dabing, ktorý museli počúvať naši českí susedia je absolútne katastrofálny. Je to hrôza. Nedá sa to počúvať, chýbajú tam všetko, absolútne to k tomu nesedí. Ja som túto šou ale sledoval v nemeckom dabingu, kde sa ponechali aj pôvodné japonské skladby a má to oveľa lepší švih. Tam je dabing oveľa uveriteľnejší a humor funguje. Takže to ešte dodám, lebo je to podľa mňa dosť podstatná vec. ()

HaiWithLove 

všechny recenze uživatele

Digimon si postavil kariéru na tom, že Pokémon prostě letěl (nebo si snad nejmenovaná česká soukromá televize usmyslela, že když letí pokémon, digimon na tom nebude hůř?) . Pamatuji si, jak jsem jako malá koukala na pokémona a hned potom byl v programu digimon a já, i když mi mohly být tak 4 roky, jsem při prvních tónech znělky nemilosrdně od televize utekla. Neměla jsem ho ráda, nemám ho ráda, nebudu ho mít ráda. SBOHEM, DIGIMONE! Jdu si pustit Pokémona (a jdu se rozplývat nad roztomilostí Pikaču) :) ()

Tryman 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že bych na to teď koukal, ale pamatuju si, jak sem to měl rád, v době, kdy mě přestávaly bavit pokémoni. A podle toho musím hodnotit, seriál není určen pro dospělé publikum, a když ho vysílali v našich televizích poprvé, tak jsem byl na prvním stupni základní školy a Digimoni se mi líbili. Oproti pokémonům se mi zdálo, že je v nich alespoň nějaký příběh a každý díl není úplně stejný. Dávám dvě hvězdičky, protože mě to opravdu bavilo, ale zase mi to vydrželo ani ne celou první sérii, tak jako třeba Pokémon. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je výsledkem práce amerických cenzorů, jedná se o upravenou verzi japonského seriálu Digimon Adventure (1999). (Toyotomi)
  • Původní název pro druhou část filmu byla "Digimon: Our War Game". (HellFire)
  • Japonská originální verze seriálu Digimon Adventure (1999) má ve znělce píseň "Butter-Fly od Kōji Wady. Znělka ze Severní Ameriky se jmenuje "Digimon Theme" od Paula Gordona a byla přeložena a použita taky v České republice. (davidrohusch)

Reklama

Reklama