Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tai, Matt, Sora, Izzy, Mimi a T.K. byli na letním táboře, když náhle začalo sněžit... a otevřela se brána do digitálního světa! Společně potkávají několik přátelských příšerek - Digimonů - se kterými se pak vydávají najít cestu zpátky domů. Podaří se jim však překonat všechny překážky, které na ně čekají a porazit zlého Devimona? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

EasternJoe 

všechny recenze uživatele

Co je Warcraft k Warhammeru, to jsou Digimoni k Pokemonům. Vykrádačka, ale velice kvalitní, a ve srovnání s Warhammer/Warcraft, Digimoni jsou o několik tříd výš, než Pokemoni. Jednoduše řečeno: Digimoni = slabý příběh, neschématické průměrné postavy (v nejlepším případě), jakýsi charakterový a příběhový vývoj, vč. některých překvapivě podbarvených postav, plus relativně pestré kulisy. Pokemoni = žádný příběh, podprůměrné postavy zasazené do brutálního schematismu, nulový charakterový a příběhový vývoj, veškerý vývoj jen v těch pochytaných obludkách, žádné příběhové zvraty a překvapení (snad jen ve filmech) a relativně pestré kulisy. Postavy na začátku první série Digimonů jsou jiné, než postavy v dalších sériích (které jsou dospělejší). Postavy na začátku Pokemonů jsou úplně stejné (stejně staré, stejně nemotorné, stejně zaostalé). Jako dítě jsem hltal obě anime, dnes mohu říci, že ani jedno není výhra, ale Digimoni jsou nespravedlivě odsuzovaní. ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

Kdybyste viděli originální (tzn. JAPONSKOU nikoliv AMERICKOU) verzi tohoto seriálu, hodnotili byste jinak. Nedovete si představit, co napáchala kombinace americké cenzury, amerického překladu a amerického dabingu. Pro představu - v originále říkají postavy často úplně něco jiného, řada z nich vůbec není tak úděsná, jak ji vykreslila americká verze, hodně scén vystříhali (protože působily příliš ,,násilně") a děj pak byl mírně nelogický... Fakt, najděte si na youtube japonskou verzi s anglickými titulky a pak hodnoťte. PS: 5* dávám z trucu, normálně by to byly 4* ()

Reklama

kobras5 

všechny recenze uživatele

Ach, kde je to naše mládí... tehdá ještě člověk brzo ráno vstával, aby tam viděl ty superúžasné japonské animované ptákoviny, jako jsou Pokémon, Digimon, Beyblade... ale o tom to je, pokud to děti baví, nemělo by se jim to brát. Přeci jen je to pro děti a ne pro dospělé. Já mám teda Pokémony raději, ale i tak digimoni a kor první série není zase tak špatná, aby si vysloužila odpad. Kdyby byl lépe vymyšlený konec, určitě bych sáhl i po vyšším hodnocení, ale místy zbytečně prodlužované, což v tomto případě hodně škodí. 50% (viděno v dětství v TV, připomenuto na VHS česky). ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Ja jsem tak digistastny ze muzu sledovat tento digisvet, ve kterem moji digihrdinove likviduji digipadouchy svymi digitriky v digisvete plnem digipratel. Kurva jeste ze mam digiovladac a muzu to mym digiprstem prepnout na nejakou jinou digiblbost. Uz jsem to slovo digi rekl tolikrat, ze samo o sobe uz nema vyznam. ()

Speck 

všechny recenze uživatele

Ač se to nemusí na první pohled zdát, svět digimonů je propracovaný a uchvacující, příběh zajímavý a poutavý, části, kdy se prolomí hranice mezi reálným a digitálním světem, jsou fakt maso. A obecně se jedná o seriál mnohem dospělejší než Pokemon, a zároveň o seriál, který je naprosto iracionálně odsuzovaný. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (3)

  • Původní název pro druhou část filmu byla "Digimon: Our War Game". (HellFire)
  • Japonská originální verze seriálu Digimon Adventure (1999) má ve znělce píseň "Butter-Fly od Kōji Wady. Znělka ze Severní Ameriky se jmenuje "Digimon Theme" od Paula Gordona a byla přeložena a použita taky v České republice. (davidrohusch)
  • Seriál je výsledkem práce amerických cenzorů, jedná se o upravenou verzi japonského seriálu Digimon Adventure (1999). (Toyotomi)

Reklama

Reklama