Reklama

Reklama

Věž

(TV film)
  • Česko Smrtící věž (více)

Obsahy(1)

Tony Minot nastupuje do nového zaměstnání. Už první den začíná nešťastně při odchodu z domu si omylem zabouchne dveře bytu. K jejich otevření použije nový bezpečnostní průkaz, který vypadá jako kreditní karta. A to rozhodne neměl dělat. Karta se totiž při otevírání dveří poškodí. Když ji použije v budově firmy, způsobí zmatek. Hlavní počítač ho totiž neidentifikuje jako nového zaměstnance, ale jako vetřelce. Supermoderní budovu totiž kompletně řídí počítač, který okamžitě vyhlásí poplach a vydá příkaz k zničení všech podezřelých. Tonymu nezbývá nic jiného, než uniknout smrtícímu systému a zachránit si holý život. Podaří se člověku zvítězit nad supermoderní technikou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Stupido omylo! Dvě slova charakterizující vše co se ve filmu děje. Od naprosto nesympatického Paula Reisera (uvěřitelný hrdina asi jako Bruce Willis pekař), pitomé akční scény, jen dvě (pitomé až na půdu viz. sauna) smrti a navrch počítač co se chová jak uražená 15cka. Navrch bych snad přidal, že dům jak kráva má jen 4 zaměstnance a jednoho šéfa. Opakování je matka moudrosti (a tu neměl nikdo z filmového štábu) a zvolám "STUPIDO OMYLO" ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle byla nejchytřejší budova na světě, rád bych viděl tu nejhloupější.. Jistě, je to manifest autorské stupidity a bakelitových kulis jak z nějakého sci-fi s Janou Švandovou, ale ta zvrácená zvuková složka, celkem povedené hlášky a nadčasová kritika šikany zaměstnance prostřednictvím bezpečnostních opatření mi nedovolí býti přehnaně nekompromisním. Šachová partie mezi tímto vychytralým počítačem ředitelství NBA zvaným CAS a Hollym z Červeného trpaslíka, by nejspíše skončila až v 322.tahu, kdy by ten plešatec s IQ6000 táhnul hřebcem na i9.. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Podobně laděné kousky mě zrovna dvakrát nepřitahují, ale čas od času udělám přece jenom výjimku a nějaký si pustím. Nic moc se od nich nedá čekat, ale za to si u nich příjemně odpočinete. Hlavním kamenem úrazu proč se tento snímek nedočkal velké přízně, byl jeho celkem malý rozpočet pramalá zkušenost pána režiséra. Jistý potenciál se zde však nalézt určitě dá, ale občas to dalo docela fušku. Děj začne být zajímavější až po sérii několika nešťastných náhod, kdy Tony poruší snad všechna možná firemní pravidla a počítač se jej rozhodne zlikvidovat. V tu chvíli konečně pocítíme mírný vánek hororové atmosféry, která doté doby poletovala někde jinde. Na druhou však určitě stojí za povšimnutí smrtící pasti, které si pro nás budova připravila. Ve většině případů sice nejde o nic světoborného, ale najde se zde i několik světlejších okamžiků při kterých jsem se vážně bavil. Zvláště pak ke konci filmu. Film The Tower je další z řady filmů, které se natočili pro televizní účely a i to se odrazilo na jeho celkové kvalitě. Dle mého názoru se na něj určitě dívat dá, ale stačí ho vidět jen jednou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný technofóbní televizní horůrek se zajímavým, byť neoriginálním námětem (hrdina musí uniknout z ultramoderní budovy než ho počítač, co řídí její provoz, zabije), ale s mizerným scénářem a idiotským hrdinou. Když jsem to před x lety viděl poprvé, docela se mi to líbilo (matně si vzpomínám na nějakou scénu ve výtahové šachtě a na venkovní lávce pro umývače oken a na konci tuším celá budova vyletí do vzduchu), dneska už bych to asi nedokoukal. Na obalu VHS byla modrá budova s červeně žhnoucíma očima, distribuční název SMRTÍCÍ VĚŽ. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si zřejmě nevěděli rady s němými scénami, kdy je hlavní hrdina v budově sám, a tak tam začnou pouštět africký šamany... Celej film je totiž postavenej zejména na dialogu, všechny postavy pořád něco melou a do toho ještě blábolí počítač a společně s Výtahem smrti jsou to dvě naprosto bezduchý slátaniny, akorát že ve Výtahu smrti bylo víc mrtvol. No ale jednu hvězdičku si to zaslouží: "Pan Tony Minot dnes 14krát porušil pravidla bezpečnosti. Tyto porušení mu budou stržena z platu. Celková částka činí: 2 504 076 dolarů a 53 centů." Hlášky prostě nezapomutelný. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama