Reklama

Reklama

A Gruta

  • angličtina The Grotto
všechny plakáty

Obsahy(1)

Po vážné nehodě v uzavřené jeskyni přežije jen jeden člověk. Na místě činu byla nalezena čtyři těla a forenzní důkazy naznačují, že mladý muž brutálně zavraždil své přátele, manželku a průvodce. Vážně nemocný muž popírá vraždy a odmítá spolupracovat s policií, protože si je jistý, že jeho žena byla posedlá démonickou silou. (JasonCZ)

(více)

Recenze (4)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z mých nemnohých (a pasivních) setkání s latinskoamerickými telenovelami mi jasně vyplývá, že tamní populace je v průměru ještě mnohem jednodušší (hloupější), než populace třeba evropská. A tak je Gruta možná v Brazílii považována za standardní filmový horror a její trapnost a zoufalost bije do očí jen mizivé promile diváctva. Já to vidím tak, že mladý, filmařsky polovzdělaný a sebereflexe neschopný rejža, nakoukal v televizi něco málo horrorových béček, a jeho přehnané sebevědomí mu jednoho dne potměšile nakukalo, ať jedno takové taky vyrobí. A voila, žalostný výsledek podle jeho vlastního scénáře posuďte sami. Připadal bych si opravdu hloupě, kdybych měl jeho "dílo" kriticky rozebírat, asi jako kdybych měl psát třeba kritiku k filosofickému pojednání desetiletého dítěte. Jen mu řečnicky doporučím, že když už nemůže pro své výtvory sehnat aspoň průměrné herce, ať si na nějaké brazilské Heurece sežene aspoň průměrný mikrofon. No, vlastně jedno malé plus dám, na pěknou představitelku jeptišky Karolínu se dalo koukat, když tedy na sobě zrovna neměla hábit s plachetkou, třeba ve vaně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to o tom, jak maník, podezřelý z masakru výletnické skupiny, vykládá jeptišce o tom, jak potkal v jeskyni strašidlo. A protože čert nikdy nespí, začnou se dít tak trochu divné věci i v přítomnosti. Do toho samozřejmě nějaká ta osobní traumata a tak podobně. Mě ta premisa zese nepřišla úplně blbá, byť se jedná o něco, co tu už bylo stokrát. Špatná nebyla ani představitelka jeptišky. Ale tím to tak nějak hasne. Ostatní herci byli naprosto příšerní, přičemž vrcholné číslo přichází ve chvílích, kdy se snaží předstírat posedlost. To jsem prskal smíchy.  Ozvučení má film horší než kdejaký amatérský pětiminutový kraťas točený na telefon. A konečně prostředí jeskyně, které mohlo mít něco do sebe, se vzhledem k nedostatku financí utápí ve tmě.  A aby toho nebylo málo, nějak mi to celé nedávalo smysl, ačkoliv to může být i tím, že mě to hrubě nebavilo. 15% ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bylo zase co? 5 lidí (černoška, jakýsi špekoun, Ježíš, průvodkyně a těhule)  jdou do jeskyně kde v 60 letech zmizelo několik lidí pak se našly mrtví a někteří ani to ne. Tak tam jdou a uvíznou přežije jen Ježíš a nechce mluvit (tohle není spoiler je to hned na začátku i v popisu děje filmu). Chvílema se to tváří jako horor o jakémsi posednutí chvílema jako horor o někomu komu přeskočilo a všechny povraždil a stejně se nevyřeší ani jedno . Nicméně tenhle film Vám dá 2 věci zjistíte, že v Brazílii se koupají jeptišky oblečené a tohle je po delší době film kde to těhule odskáče což je v dnešní době snad zázrak. Ani jedno , ale není na hvězdu. P.s. brutálně jich zavraždil tomu říkám brutalita kde se na to hrabe Saw 3 byly zastřelení a  jeden vykrvácel 🤣 ()

Negrus odpad!

všechny recenze uživatele

Panecku, dalsi z filmu, ktery jsem zvladl za tretinovy cas diky preskakovani pasazi, ve kterych se nic nedeje a nebo presne vite, co se tam deje, a nezajima vas to. Nekdy kolem roku 1993 by film mozna mohl fungocat, ale mame rok 2021a toto je tak nezazivny brak, ze fakt nenajdu jedine svetle misto.. ()

Reklama

Reklama