Reklama

Reklama

Spirála

Obsahy(1)

Doktor Takayama zemřel náhle za zvláštních okolností a jeho přítel, patolog Andou nachází v jeho břiše podivný vzkaz. Celý případ je víc než zajímavý a podezřelý. Andou se pouští do pátrání a zpočátku nemůže přijít na uspokojivé vysvětlení. Pak ale objeví souvislost s tajemným videozáznamem a rozhodne se na něj podívat. Brzy se s ním a okolo něj začnou dít strašlivé věci. Krutá a nelítostná síla už ho má ve své moci! Spirála podivných úmrtí se opět roztáčí! Volné pokračování "Ringu". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

May 

všechny recenze uživatele

Ne moc zajimave pokracovani Ringu, ve kterem je vsechno vysvetlovano premirou faktu a logickych souvislosi, ktere utapi veskere kouzlo duchariny. Utahane tempo, temer nulova zapletka, hruby nedostatek lekacek a hlavne straslive nepoutajici radoby pribeh, ktery si hraje na neco vic diky svemu intelektualnimu potencialu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle jsem měl šílenej guláš, co se dělo před chvílí? Co se děje ted? Kdo je tohle? Kdo je tamto? Co chtějí udělat? Měl jsem v tom šílenej guláš. A do tedka nějak nevím o co šlo. každopádně film je natočenej dost zajímavě. Režisér jde vidět že přesně věděl co chce udělat, a udělal to výborně. A další pozitivum je že mi bylo špatně, fakt ty obrazce, a všechno okolo. Nepůsobilo to na mě dobře. Film sice za moc nestál, ale za to jak to bylo natočený dám aspon 2*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Taková zvláštní odbočka japonských Ringů. Znovu smrtící videokazeta (ale žádný telefon), několik postav z prvního Ringu a typicky japonský důraz na filozofii. K vybudování hororové atmosféry nejsou potřeba žádné triky, stačí daleko jednodušší prostředky. Jelikož následoval Ring 2, vypadá to, že tenhle film zůstal jen slepou uličkou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Akýsi spin-off japonského RINGU, ktorý má čo to z kvalít originálu, ale je ich poskromne. Dej už dostáva epické rozmery a tak sa komorná, ale mrazivá atmosféra pôvodných snímkov dostáva mierne do úzadia. Na príjemné postrašenie to ale stačí. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Tento film bol pre priaznivcov ring - série rovnaký zločin ako Halloween 3 pre fanúšikov Michaela Myersa . Bez hororovej atmosféry film úplne zlý nie je, ale predsa len Sadako bola lepšia, keď vychádzala z televízie, studne či lesíka. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

"Alternativní" pokračování japonského Ringu mě lákalo už jen z toho důvodu abych zjistil proč ho diváci doslova odmítli. Nečetl jsem knižní předlohy, takže film nemoho hodnotit z pohledu (ne)věrohodnosti originálu. Co tedy o nepříliš pozitivně přijaté Spirále říct? Fanouškům Ringu série mohu jen doporučit i kdyby jen měli porovnat toto poněkud... zvláštní vysvětlení událostí. Fanoušci japonských hororů zřejmě budou poněkud zklamáni, ale i tak je na snímku možné něco zajímavého najít. Ostatní lidé budou zřejmě celkem znuděni a možná i otráveni. Rozhodně se nejedná o ultimátní horor jako například Ju-on, ale film na mě zapůsobil zvláštní atmosférou a já se celkem bavil... tak co... Čtyři hvězdičky ať trošku zvednu jeho nevalné hodnocení :) ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Nerozumím, co se na tom lidem nelíbí. Pro mě to bylo skvělé. Kdo chce nekonečný kruh Kruhu (:)), tak tento film opravdu neocení. Ovšem, pokud chcete aby příběh nabyl nový tvar (V tom to případě spirálu šroubovice DNA), tak doporučuji. Lekačky nečekejte, ty tu nejsou. Spíš myšlenky, co pak ještě pár hodin hlodají. ()

GOREGASM odpad!

všechny recenze uživatele

Dějový spin off japonských Kruhů mohl vypadat zajímavě na papíře, ale jako divácký zážitek jde o... Ale houby, i na papíře to musela být k sebevraždě manipulující nuda a převedeno na celuloid celá tato zoufalost pouze nabobtnala do obludně uspávajících rozměrů. AtmosférU snímek neviděl ani z rychlíku a dovolím si tvrdit, že ani Bluray, DVD, nebo TV nejsou formáty, kterého je Rasen hoden. Motherfucking boring. 5% ()

kohut odpad!

všechny recenze uživatele

totalny zlepenec najneuveritelnejsich somarin, ktory sa prilepeny na pribeh Sadako z Ringu. Nema to ani hlavu ani patu, nie je to za mak strasidelne, stupidnym sposobom to vykrada a przni Ringu. All in all je to film, ktory neprospeje ked si ho pozriete. Rad by som napisal, ze neuskodi, ale nie je to pravda. Je dost skodlivy a autorovi by mali osekat ruky nech uz na kameru ani nesiahne. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ak toto malo byť voľné pokračovanie dovtedy neprekonaného originálneho Kruhu, tak to asi tvorcovia nemysleli vážne, lebo tu sme sa dostali z hororovej atmosféry do akejsi kvázi detektívnej zlátaniny, ktorá len podlomila charakter a pointu prvotného námetu. Veľmi zlé. Japonci to asi mali zabaliť. 25 % ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Začnu nejdříve komentářem k některým komentářům,podle kterých je tohle spin-off nebo nějaký alternativní konec.Ne,tohle je originálnější než Ring 2.Vychází totiž z knižního pokračování Kruhu,ale zároveň se snaží držet reálií jež nastavil film.Pokud jde jde osamotný film,řeknu asi toto:tenhle film jsem už viděl celý dvakrát,přesto si z něho pamatuji pouze dvě nebo tři scény,což svědčí o tom jakou má kvalitu.Jeto jedna velká nuda,která spíš uspí než postraší. ()

Figuto 

všechny recenze uživatele

V tomto alternativním pokračování je vysvětlen definitivní důsledek kletby, kterou se Sadako mstí všem lidem a nutí je tak prožívat muka, jež sama zakusila, aby se posléze znovuzrodila. Na příčiny smrti se jde vědecky. Spolu s Ringu 0 pro mě nejzajímavější počin v rámci japonského Kruhu. Přes to, žádná sláva. 3/6 ()

Reklama

Reklama