Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři povídky – Umělecký výtvor, MstitelKoňské příjmení – renomovaného ruského dramatika a prozaika... V centru první Čechovovy povídky je jeden delikátní umělecký předmět. K lékaři Košelkovovi přichází jeho mladý pacient, kterému lékař zachránil život. Protože pacient je chudý, přináší mu namísto peněz od své matinky dar, starožitný svícen. Lékař se marně daru brání. Svícen totiž představuje docela delikátní spojení dvou ženských těl. Lékař se chce svícnu zbavit a přináší ho jako dar svému příteli. Ani ten se neodváží ve své domácnosti předmět vystavit, a tak ho pošle dál… V povídce Mstitel se jedná o nevěru. Manžel chystá pomstu. Zabije ženu, milence a pak sebe. Jde si koupit zbraň… Hrdinou povídky Koňské příjmení je generál, kterého bolí zub. Namísto aby si ho dal vytrhnout, dá na radu svého správce a rozhodne se napsat dopis zaříkávači. Jenže, jak jen se ten člověk vlastně jmenuje? (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smích ruský. První dvě povídky jsou neškodnou ouverturou k závěrečnému Koňskému příjmení, kterému vévodí svrchovaně čechovovské kreace Čestmíra Řandy a Ferdinanda Krůty. ()

rivah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za Koňské příjmení navyšuji hodnocení, Čestmír Řanda je nepřekonatelný, chtělo by se s uznáním říci, že je skrz naskrz ruský -:). Ostatně i ostatní byli dobří. ()

Reklama

Reklama