Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ani na břehu nejste v bezpečí před hrůzou, která číhá pod temnou hladinou. (Česká televize)

Recenze (9)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Desaťdielnu prvú sériu (každá časť má okolo 20 minút) som v pohode zmákol za jednu noc a môžem povedať, že je to pekne nakrútený a zaujímavý teenagerský hororový seriál. Už úvodná scéna, v ktorej z ničoho nič študent dopísmena exploduje, dokáže navnadiť. A nebude jediný... okrem toho v miestnom jazere miznú ľudia, pretože nebude až tak neobývané, ako sa zdá. Plus nejaká kliatba a tajomný kult, pátranie po divných obetiach, samovraždách a rituáloch, odkazy zo záhrobia, na druhej strane nesmú chýbať tradičné pubertálne vzťahy, kto s kým chrápal, občas nejaká šikana či kyberšikana a podobne. Mohlo to byť hororové o niečo viac, ale zaujal ma námet a postavy sú úplne v pohode. 90% hororových seriálov vzdávam po pár častiach či prvej sérii, ale tento sa medzi ne určite nezaradí a budem sa tešiť, kto exploduje najbližšie... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Teenagerský hororový seriál z prostředí střední školy ze Švédska. Jsem trochu zklamaný, jelikož po úvodních 2 dílech jsem byl doslova nadšený ( Scéna, kde exploduje teenager je dost možná nejlépe natočenou zfilmovanou scénou, kde člověk exploduje ever) a pochvalu si zaslouží zvukař, jelikož hlavní hrdina tam prožívá poměrně silné halucinace a zvuk přítomný je opravdu perfektní, ale s dalšími díly nadšení postupně klesalo. Trochu mi vadí, že seriál neví čím pořádně chce být a zahrnul zde od každého něco, ale nic nedotáhne pořádně. Objeví se zde kult, který nemá žádný smysl, prostě tu jen je, ale nic neprovede. V jezeru něco plave ( když říkám něco, tak proto, že to tvůrci neukážou) a když už v úvodu tvůrci navnadí tak skvělou scénou, tak by člověk doufal, že se jí dočká víc než 2x za 10 dílů. Mnohem víc než na hororové propriety se zde klade důraz na to, kdo s kým chrápe a kdo koho podvádí, což díky poměrně sympatickým postavám není až tak otravné jako někde jinde, ale věnovat tomu 80% seriálu beru jako podraz. Navíc jsem naštvaný, že se zde nic nevysvětlí a na žádnou otázku divák nedostane odpověď. Naštěstí je to natočeno poměrně obstojně a díly jsou po 20 minutách, tak seriál nestihne nudit, ale rozhodně jsem nedostal to, co jsem si objednal. Příběh***, Akce>Ne, Humor**,, Násilí***, Zábavnost***, Hudba****, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5.5/10. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka, jak se dá natočit horor pro teenagery za pár šupů, protože interiéry jsou škola a exteriéry jedno jezírko na způsob jezírka v Prokopáku, které taky, chudák, už hrálo kde co. Slušná kamera. Bohužel, herecké výkony o něco slabší, než bych čekala u severského seriálu. A scénář? Děsný blábol. Ale berte to tak, že nejsem cílovka. SHRNUTÍ: Na lochnesku u Stockholmu si musí dát bacha hlavně nezletilci. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Vzťahová kokotina tváriaca sa ako horor. Horor sú tam iba dialógy. Občas niekto vybuchne, okej. Proste jazero, blbosť v jazere, blbí tínedžeri, blbí dospelí, mŕtva maminka, dcérenka kreslí mrte "umenie" a la škôlka. A to je všetko. ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Mám za sebou první čtyři díly a zatímco ten první docela navnadil (ve škole exploduje kluk a v jezeře je příšera z povídky "Prám" Stephena Kinga, co žere lidi), tak v těch třech dalších se neděje už vůbec nic a řeší se jen běžná teenagerská středoškolská dramata. Trochu se bojím, aby to s přibývajícími díly nebylo ještě horší... EDIT: Dokoukal jsem to, a moje pocity zůstávají stejné. Nápad je to dobrý a některé scény opravdu výborně natočené, ale je tam prostě strašně málo akce. Ve většině dílů se nic neděje. Sice se celý seriál točí kolem jakéhosi monstra v jezeře (které navíc umí nějak zařídit, aby lidi na dálku vybuchovali...), ale za celých deset dílů jej "uvidíme" asi třikrát. Rozuzlení celé záhady je příliš laciné. Měl jsem z toho pocit, jako kdyby scénárista napsal první díl s tím, že sice ještě neví jak, ale na konci "to nějak vysvětlí", a nakonec ze samé bezradnosti použil ta největší klišé, co se nabízela. Průměr. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a vcelku originální. Problémy mladých,které jsou ostatně stejné jako v každé zemi západního typu. A do toho trochu mystiky. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Wau. Seveřani zas ukázali zač je toho loket. Takhle nějak si představuji new school horovou vlnu pro nastupující generaci. Deset dílu po dvaceti minutách se silným drajvem a tahem na bránu, kde se ani minutu nebudete nudit. Dobrý casting a ruku na srdce pár opravdu lekavých a řádně nechutných momentů se také objevilo. Kdyby to trochu neshodila poslední chapter jdu na plný počet. ()

pegas10 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení z červeného tlačítka ČT. Skvělý nápad zasazený do nádherných kulis - konec lehce zmatečný a nedoladeny. Ale díky skvělu hudebnímu doprovodu a vynikajícímu sympatickému castingu jsem byl obrovský spokojenej. Jediné mínus je to, že neuvidíme pokračování, kdy se Niklas snaží najít Lisu. ()

Reklama

Reklama