Reklama

Reklama

Šilhavý lev Clarence

  • USA Clarence, the Cross-Eyed Lion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružná rodinná komédia, ktorá sa stala základom pre televízny seriál Daktari. Doktor Marsh Tracy pôsobí v africkej rezervácii, kde s ním žije aj jeho dcéra Paula. Jedného dňa do blízkej dediny zablúdi lev. Keď sa ho i s pomocou doktora Tracyho podarí odchytiť, ukáže sa, že je neškodný a kvôli svojmu škúleniu nedokáže sám loviť. Paula sa leva ujme, pomenuje ho Clarence a stanú sa z nich veľkí priatelia. Idylku však naruší skupina pytliakov... (RTVS)

(více)

Recenze (3)

fragre 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film, který měl našinec vidět někdy v těch letech šedesátých, kdy seriál Daktari patři k našincovým nejoblíbenějším, a tohle se dá brát jako jeho premiérový díl. Už je tam všechno: sympatický doktor, jeho pohledná dcera, jeho pohledná přítelkyně, velice britsky působící šéf rezervace, nějací ti černoši ve vedlejších rolích (když už je to z Afriky) a všeckno to zvířectvo, které na té stanici žije vedle sebe jak v ráji, v čele s šimpanzicí Judy, která mi tehdy připadala skvělá, nyní cirkusově vlezlá. Jednoduchá zápletka, troška napětí, kapánek přiboudlý humor, zarostlí a špinaví záporáci s IQ tykve. Všechno jak má v rodinném americkém seriálu z "drsné africké divočiny" být. Jediná chyba je v našinci, že už odrostl. ()

jacky.ik 

všechny recenze uživatele

Clarence, Cross-Eyed Lev (1965) film byl u nás uvedený jako Šilhavý lev Clarence - byl natočen v Miami a Floridě, a stal se základem pro televizní seriál Daktari... Dr. Marsh Tracy žije a pracuje v africké rezervaci kde je s ním i jeho dcera Paula,jednoho dne zabloudí do domorodé vesnice neškodný lev a začne děsit domorodce.. k odchytu je zavolán i Dr. Tracy a lva se jim podarí chytit, zkoumá ho, a zjistí, že šilhavé zvíře nevidí dobře na lov. Paula pojmenuje lva Clarence, a z obou se stanou velcí přátelé.Za Paulou přijede britský učitel, Rupert Rowbotham, je vyděšený z Clarence a dalších zvířat v oboře - Doris a Mary Lou python. Mezitím Dr. Tracy věnuje svuj zájem Julie Harperové studující antropologii u goril v nedalekém deštném pralese. Když přijde zpráva, že do pralesa míří banda pytláků,aby pochytali gorily...Dr. Tracy spěchá do tábora zachránit Julii a gorily, ale oba jsou chyceni.Clarence pomůže chytit pytláky a zachránit Dr. Tracyho ... Dále hrají : Richard Haydn, Cheryl Miller, Alan Caillou... Opravdu moc pěkný film,kde se skloubí komedie s dobrodružstvím. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kde len tento film vyhrabala slovenská televízia, najmä keď seriál dávať neplánuje. Príbeh je tak akurát jednoduchý k poobedňajšiemu víkendovému tráveniu obeda. Ale práca so zvieratami, pred tou klobúk dole, a nie je to len jeden naozajstný škuľavý lev. –––– To je naposled, co jsem tě viděl dělat opičárny s gorilama! Opičárny s gorilama, to se mi povedlo. Viď? ()

Reklama

Reklama