Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1945 skupina šesti amerických vojáků navštíví tajemný obřad Laminas (kult, který uctívá ženy měnící se v kobry). Ve chvíli, kdy jsou vojáci objeveni, je nejvyšší kněz prokleje a slíbí jim, že se kobří bohyně pomstí. Když se vojáci dostanou zpět, vstoupí do jejich životů tajemná žena a při zvláštních nehodách začnou vojáci jeden po druhém umírat. (hladass)

(více)

Recenze (5)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a levný horor jako vystřižený z nějaké dobrodružně knížky pro kluky (kdysi jsem jednu takovou totiž měl, kde byl příběh dost podobný). Ale proč ne? Orientální prokletí je dobré téma, takže když přejdeme hlouposti v chování navrátivších se vojáků nebo legrační pohyby kobry ve chvíli, kdy bylo třeba živého hada vyměnit za atrapu, aby tvůrci neměli velké ztráty na životech herců, takže s příběhem i zpracováním (nepatřím k hnidopichům, co jim vadí levnost produkce) jsem byl spokojen. Obě klíčové ženy nádherné, v jednu chvíli mezi nimi proběhl i nechtěný lesbický náboj, protivné mužské postavy postupně umírají a závěr odfláknutý jenom tak lehce. Takže proč ne? ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Plakát k tomuto snímku se nějakým nedopatřením octnul jako lednový obrázek v kalendáři noirových filmů, který jsem si nedávno objednal. Tak jsem se o něm dozvěděl. V žádném případě se nejedná o noir, ale o béčkový horor studia Universal. Oproti starým snímkům tohoto studia ze 30. a 40. let mu však chybí výrazné herecké osobnosti ala Lugosi, Karloff, Chaney nebo Rathbone. Faith Domergue je nádherná a chladnokrevnou vraždící Kobří ženu hraje docela pěkně, ale to je tak asi vše. Průměrná jednohubka, na kterou se už znovu nepodívám a radši si místo toho pustím Frankensteinovu nevěstu nebo Drákulu s Lugosim. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Cult of the Cobra byl točen na sklonku éry Universal Horroru a bohužel se nesnaží nijak chytře zakrýt fakt, že tento žánr už nebyl v polovině 50. let mezi majoritními zájmy studia. Kulisy se zřejmě braly kde se dalo, takže vojáci vbíhají do chrámu se starobylým exteriérem a interiérem tvořeným čtyřmi bíle vymalovanými stěnami a ani na triky nezbylo mnoho prostředků, proto se vše realizuje pouze pomocí stínů na zdi (až na závěrečnou přeměnu a havárii auta). Příběh točící se okolo kultu uctívačů hadů je (až na vojáka, který si nakráčí do chrámu, kde ho nemá nikdo odhalit a začne tam fotit s bleskem) tím nejzajímavějším, co film nabízí. ()

Reklama

Reklama