Reklama

Reklama

Netvor bez tváře

(neoficiální název)
  • Velká Británie Fiend Without a Face (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V kanadském městečku je k nelibosti místních obyvatel postavena vojenská letecká základna se satelitním a protiraketovým systémem, jehož součástí je i atomový reaktor. Po nedlouhé době v městě začne docházet k záhadným úmrtím. Oběti mají společné jedno: dvě dírky v krku a v lebce žádný mozek. Policie spolu s majorem Jeffem Cummingsem (Marshall Thompson) z letecké základny se snaží najít a zničit neviditelného "upíra". (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film, který ze všeho nejvíce připomíná béčkovou americkou produkci dané doby. Pomalejší rozjezd, kdy se řeší, co způsobuje smrt obyvatel městečka. A zatímco na vojenské základně tápou, vesničané hodlají vzít spravedlnost do vlastních rukou. Nejprve jsem se lekl, že půjdou s puškami proti vojenské základně, kterou ze smrti blízkých viní. Pak se ale ukázalo, že se hodlají přímo vypořádat s nebezpečím číhajícím v lesích mezi základnou a městečkem. Netvor je neviditelný (připomnělo mi to to Zakázanou planetu, 1956) a divák samozřejmě netuší, odkud se vzal. Je to mimozemšťan, nebo výsledek nějakých experimentů? To hledání je pak nejlepší. Poslední čtvrtina se přehoupne do akce, v níž postavy bojují o holý život. Triky poplatné době, ale kdo rád mechanické, neurazí ho. Pro příznivce postarších sci-fi hororů jistě uspokojivé. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další ze starších Sci-Fi hororů kterej by u dnešního běžnýho diváka sklidil nejspíš výsměch a vyfasoval odpad nebo 1hvězdu. Já však mám pro tyhle starší kousky určitou slabost a dokážu ocenit i nápady a zpracování(v té době nebyly takový možnosti jako dnes) tvůrců. Zde máme mentální upíry kteří dělají z lidí bezmozky. A to doslova. A aby toho nebylo málo tak tihle mentální upíři vypadají sami jako mozky s ocáskem a tykadly. Takže je libo mozeček? Musíte si ale počkat až na závěr(cca posledních 15minut kde si jich užijete do sytosti). Minuty předtím jsou spíš hodně ukecaný a moc akce nenabídnou. 3hvězdy. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Trochu tomu kazím hodnotenie, ale bohužiaľ aj pri nevražednej dĺžke 74 minút to bola značná nuda kde stačí po prebiehajúcom deji iba sem-tam hodiť očkom a človek je stále perfektne v obraze. V okolí vojenskej základne kde testujú nejaký atómový radar niečo zabíja ľudí. Vraždy na 50-te roky celkom neprekvapivo vyzerajú tak že obeť sa chytí za krk, zajačí a hodí ozembucha, čo k dokonalosti privádza fakt že vražedné stvory sú naozaj neviditeľné. Úsmevné bolo ako pri obhliadke mŕtvoly s vysatým mozgom ten vojak automaticky a úplne vážne konštatuje že tu úraduje nejaký mentálny upír. Jednu zaujímavú a dobre spracovanú scénu sa však predsa dá vypichnúť a to keď vyschnutý páprdo úžasnuto sleduje ako sa mu nejaký prízrak plazí po koberci, rozhadzuje veci a potom po ňom skočí a on sa zrýpe zo schodov. Väčšinou sa však len nekonečne rozpliznuto drísta a drísta a drísta až to konečne presekne posledných 15 minút keď senilný vedátor odhalí svoje experimenty so zhmotňovaním myšlienok a následne sú hrdinovia napadnutý už zviditeľnými príšerkami v podobe stop-motion animovaných mozgov s tykadlami. A to je úžasný poctivý bizár s gore príchuťou, lebo oproti vraždám ľudí je brutálne masakrovanie upírích mozgov povolené a tak do nich môžu strieľať i ťať sekerami a detailne zobraziť vytekajúci obsah. Byť celý film takto zábavný, bola by to ukrutná béčková klasika, ostalo však len pri hodinovej nude s rozšupnutým finále. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: NOVÉ ŠOKY!!! ŠÍLENÝ VĚDEC STVOŘIL ZLÉ DÉMONY!!! NABÝVAJÍ TVARU PŘED VAŠIMA VYSTRAŠENÝMA OČIMA!!!____Teda..…viděl jsem v ranku monster-movies už lecjakou havěť. Velkými zmutovanými mravenci počínaje a třeba kudlankou nábožnou konče, ale BĚHAJÍCÍ MOZKY S OCÁSKEM A TYKADÝLKY, tak to jsem, prosím, doposud neměl tu čest :o) Tzv. „mentální upíři“ - čile běhají po zemi, vyluzují dunivé zvuky, napadají lidi zezadu a slovy jednoho z vědců „….uštknutím do týla vysávají mozek jako žloutek z vejce“ :o) Vše způsobil místní vědec, kterému se vymkly z rukou pokusy na přístroji, zhmotňujícím myšlenky a vyzařování z blízké atomové elektrárny zlým stvůrám dodávalo životadárnou energii. Předně nutno říci, že film samotný není až tak velká zábava, jak by se podle stručné synopse mohlo jevit. Útočící mozky totiž 90% času zůstávají neviditelní a poprvé se odhalí v celé své kráse až 10 minut před koncem, kdy záření z elektrárny překročí bezpečnostní limit. Pak ale přichází notně bizarní desetiminutovka, kdy běhající modýlky mozků útočí na lidi v hojném počtu a po zásahu kulkou, či úderu kladiva provozují roztomilé splatter efekty s cákajícím kečupem. Skutečně, posledních deset minut má kultovní odér, který by si říkal i o remake v rámci nějakého grindhouse projektu, do té doby se napětí vytváří skrze neviděné, lovecké bloudění po lesích, či grimasy herců, teatrálně chytajícími se za zátylek. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem podle komentářů a hodnocení čekal větší zábavu, celá první hodina sice byla svižná a nenudila, ale o žádnou řachandu se opravdu nejednalo. Navíc herci nebyli z nejlepších, statisti, které zabijácké mozky napadly, se šíleně teatrálně chytali za hlavu a poulili očima, jako že jim to vycucává mozek, nebyli právě z elitní herecké kategorie. Naštěstí to závěrečných deset minut vynahradilo, závěr byl dostatečně bizarní a suverénně nejzábavnější. Po Brain from Planet Arous z roku 57 přišly o rok později daleko nebezpečnější mozky, dokonce s tykadýlkama a ocáskem, jejichž animace je nádherná (jen škoda, že přišla až v posledních minutách). Tady sice na mozky platí i rána z brokovnice či pistole, ale tak jako v Brain from Planet Arous se opět potvrdilo, že na mozek je nejlepší rána sekerou. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama